Na referendumu za družinski zakonik bom glasoval:

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Na referendumu za družinski zakonik bom glasoval:

ZA
14
82%
PROTI
3
18%

Total votes: 17

tilitili
STRIPOHOLIK

Re: Na referendumu za družinski zakonik bom glasoval:

Post by tilitili »

risar_69 wrote: Spremenimo sistem, pa bo!
Saj smo res sami krivi za to kar mamo (enkrat sem slišal, da ima narod takšno vlado, kot si jo zasluži 8) )

Ampak mi se ne bomo dali. In se bomo ufurali v sistem (odspred in odzad) in ga zjebali (odznotraj naven). Itak.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Gusar

Post by Gusar »

Glede prehrane za otroke mislim kot laik, da lahko otrok je bolj ali manj vse, res je da ga je fajn bolj hranit z zdravo prehrano kot sta sadje in zelenjava, ampak mislim, da mora otrok jesti tudi vso ostalo hrano, res je, da je določena hrana manj zdrava, ampak da bi mu čisto odvzeli določene vrste hrane pa se mi ne zdi dobro.
Prav tako mislim, da starši otroka(vsaj v rani mladosti) nebi smeli pumpat z vegetarijanstom, veganstvom in ostalimi novodobnimi prehranjevalnimi praksami, dobro ko je človek toliko starejši, da se lahko že sam odloča pa lahko brez problema prakticira raznorazne prehranjevalne prakse, ampak ko je človek še otrok pa mislim, da bi moral imeti čim bolj raznoliko prehrano.
GOTOF JE!
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Gusar wrote:Glede prehrane za otroke mislim kot laik, da lahko otrok je bolj ali manj vse, res je da ga je fajn bolj hranit z zdravo prehrano kot sta sadje in zelenjava, ampak mislim, da mora otrok jesti tudi vso ostalo hrano, res je, da je določena hrana manj zdrava, ampak da bi mu čisto odvzeli določene vrste hrane pa se mi ne zdi dobro.
Prav tako mislim, da starši otroka(vsaj v rani mladosti) nebi smeli pumpat z vegetarijanstom, veganstvom in ostalimi novodobnimi prehranjevalnimi praksami, dobro ko je človek toliko starejši, da se lahko že sam odloča pa lahko brez problema prakticira raznorazne prehranjevalne prakse, ampak ko je človek še otrok pa mislim, da bi moral imeti čim bolj raznoliko prehrano.
točno tako.
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

No, ko nam bodo vzeli še možnost svobodnega govora in razmišljanja, upam da bo tudi za to referendum(saj smo itak svetovni prvaki v tem), bomo pa povsem zadovolj(e)ni. Aja, denarja je pa itak preveč za taka sra..a, namesto da bi se namenil za kaj bolj koristnega.

Pa še to, ne vem kaj ima spet cerkev tu(ne kot inštitucija, ampak, kot višji posamezniki) zraven, se bori za oblast? Da.
Njih bi že davno morali obdavčiti, kot vsakega državljana, pa bi bil mir. Predstavljajte si, da nas vodi kak Hare Krišna, ali kaka od 100tisočih ver, ki jih imamo po vsem svetu. Saj, po vsem tem si pa človek lahko misli, kako nor je že ta svet.
Ok, to je že druga tema, ki ne paše sem.
Samo pustiti se ne bi smeli zavajati, naj vsak voli kakor želi.Še lahko razmišljate s svojo glavo. To še niso prepovedali.
Ni pa potrebno vsiljevati svojega mnenja drugim, tako kot delajo to nekateri fari npr-nasprotniki ali tudi tisti, ki so za.
Mislim, da se tu ne gre samo za homo-te, ampak tudi za družine, kjer oče in mati nista poročena, potem tistih družin, kjer otroka vzgaja samo eden od staršev(ločen, vdova,...), družina, kjer otrok odrašča pri starih starših, tetah, stricih,..(morda zaradi izgube staršev v nesreči,...)
To so družine naših prijateljev, znancev, sodelavcev,...So res tudi oni manjvredni?

Jaz bom šel, čeprav mi bo ta trenutek, ko bom volil, pokvaril cel prijeten dan, ki ga bom raje z veseljem preživel na Collecti. :D
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

u matr, ste se pa razpisal

no, s prehrano mam žal nekaj izkušenj
ker mi je sin padel v sekto
pa sej veste

no, takrat sem hodil od poncija do pilata
na faksu sem dokončno dobil potrdilo

vseh živalskih snovi ni mogoče zamenjati z rastlinskimi
so vasj 4 živalske beljakovine, ki jih otrok/mladostnik potrebuje do 23 leta za pravilno, uravnoteženjo razvijanje možgan
ki se ne dajo nadomestiti z rastlinskimi preparati

pa še nekaj, tisti dojenček, bila sta dva primera, je umrl zaradi podhranjenosti
še živalskega mleka mu niso hotel dat

mal zmešani starši, to je bil umor
tisti, ki sanja tuje sanje
Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Aj jaj jaj, česa vse ne bomo prebrali. Itak, tudi Zemlja je ravna in Sonce se vrti okrog nas. :cry_lol: Naši "stroki" se pa lahko samo kislo nasmehnem, so ravno stopili iz srednjega veka. Uravnotežena prehrana vsekakor, ampak nisem prepričan, da vsi vemo kaj je uravnotežena perhrana. In razni larifariji o "snoveh", ki so esencialnega pomena za človek razvoj in obstoj, najde se jih pa samo v mesu - no comment. Ja gospod inkvizitor, Zemlja se ne vrti. Res je, ravna plošča je. S koncem sveta. Naj pride čimprej in nas odreši. :mrgreen: :king:

Gusar, samo toliko - "novodobne prehranjevalne prakse" so v uporabi že tisočletja in tisočletja pa ni še nihče umrl od tega, če ne je mesa. Verjetno ne veste, da so v nekaterih državah mesojedci manjšina, like since the dawn of time. Vprašajte se koliko mesa so pojedli vaši dedki in pradedki. :wink: Pa babice tudi. :lol:

Drugače mi je pa ta debata o prehrani mimo, nimam namen nikogar prepričevati v nič, megle se pa pri nekaterih itak ne da razkaditi in se poslavljam.
Anything is possible
Be the Change You Want to See
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

haha, ninel mu podporo daje... sanja pa skoz o jagnjetini izpod sača, pizzi in piru :cry_lol:
Herc vabi :yes:
ninel

Post by ninel »

Jaz sicer nisem vegetarijanec, je pa moja sestra in vsa njena družina,
tako da dobro poznam ta način prehranjevanja. In absolutno se
strinjam, da je veliko bolj zdrav kot mesojedstvo!
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

ninel wrote:In absolutno se strinjam, da je veliko bolj zdrav kot mesojedstvo!
Pa je tole čisto res? Me ni še nihče prepričal.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Ruki
STRIPOHOLIK

Post by Ruki »

Zakaj bi bilo pa nemesojedstvo bolj zdravo kot mesojedstvo in obratno?
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

da mal pogledamo družinske zakonike po svetu

WEIRD SEX LAWS

1. In Lebanon, men are legally allowed to have sex with animals, but the animals must be female. Having sexual relations with a male animal is punishable by death.

2. In Bahrain, a male doctor may legally examine a woman's genitals, but is prohibited from looking directly at them during the examination. He may only see their reflection in a mirror.

3. Muslims are banned from looking at the genitals of a corpse. This also applies to undertakers; the sex organs of the deceased must be covered with a brick or piece of wood at all times.

4. The penalty for masturbation in Indonesia is decapitation.

5. There are men in Guam whose full time job is to travel the countryside and deflower young virgins, who pay them for the privilege of having sex for the first time...Reason: under Guam law, it is expressly forbidden for virgins to marry.

6. In Hong Kong, a betrayed wife is legally allowed to kill her adulterous husband, but may only do so with her bare hands. The husband's lover, on the other hand, may be killed in any manner desired.

7. Topless saleswomen are legal in Liverpool, England--but only in tropical fish stores.

8. In Cali, Colombia, a woman may only have sex with her husband, and the first time this happens, her mother must be in the room to witness the act.

9. In Santa Cruz, Bolivia, it is illegal for a man to have sex with a woman and her daughter at the same time. (This was a big enough problem that they had to pass a law?)

10. In Maryland, it is illegal to sell condoms from vending machines with one exception: prophylactics may be dispensed from a
vending machine only "in places where alcoholic beverages are sold for consumption on the premises."

Oral sex is still illegal in Massachusetts, though it's never enforced, of course.

In Texas(State Laws)
Up to a felony charge can be levied for promoting the use of, or owning more than six dildos.

Homosexual behavior is a misdemeanor offense.

Dallas:
It's illegal to possess realistic dildos.

San Antonio:
It is illegal for both sexes to flirt or respond to flirtation using the eyes and/or hands.
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Tole pismo sem pravkar prejel, vidim, da tale referendum, kar zanima ljudi.

Pozdravljeni vsi dobri ljudje
Bil je lep vikend, ko mi je ostajalo dovolj časa, da sem zakon prebrala. Ugotovila sem, da v zakonu ne piše nič o tem, da bi vegetarijancem odvzemali otroke ali otroke cepili proti volji staršev. To sicer še ne pomeni, da se kaj takšnega pri nas nekoč ne bo zgodilo, toda v zakonu tega ni. "Nekaj smrdi", je bila prva misel, ko sem prebrala zakon. Pogovarjale smo se s prijateljicami in so se strinjale z mano.Vse skupaj je spet ena velika manipulacija, metanje peska v oči ...
Ko se je sprejemal predlog zakona je bilo govora, da naj bi ta zakon izenačil istospolne skupnosti z ostalimi, da bi tudi ti pari lahko posvojili otroka. Takšnih parov je sicer malo, zato mi ni logično, da je cerkev odreagirala tako burno. Ti, ki stalno leporečijo o strpnosti, so najmanj strpni. Zaradi njihove paranoje so zbirali podpise za referendum. O.K. Do tu je vse jasno. Pač ne morejo iz svoje kože in sprejeti drugačnosti. Toda, kaj ima vse skupaj opraviti z vegetarijanci in družinami, ki ne želijo cepiti svojih otrok. Običajno ti ljudje niso pristaši krščanstva in njihovega načina življenja. To mi ni šlo skupaj. Ko smo se menile, se je posvetlilo. Če cerkev prepriča te ljudi, ki niso tako maloštevilni, da glasujejo proti zakonu, so zmagali, saj je velika verjetnost, da bo zakon padel.
8.člen (starševska skrb) pravi: "Starševska skrb je celota obveznosti in pravic staršev, da v skladu s svojimi zmožnostmi ustvarijo razmere, v katerih bo zagotovljen celovit otrokov razvoj."
To pomeni, da, če starši nimajo dovolj sredstev, da bi na njihovem jedilniku bilo meso vsak dan (in takšnih bo vedno več), jim nihče nima pravice vzeti otroka.
9.člen(načelo otrokove koristi) pa pravi:Starši v vseh dejavnostih v zvezi z otrokom skrbijo za korist otroka. Otroke obravnavajo in vzgajajo s spoštovanjem do njihove osebe, individualnosti in dostojanstva. Otrok telesno ne kaznujejo in jih ne izpostavljajo drugim oblikam ponižujočega ravnanja.
To pomeni, da si tudi država s svojimi institucijami tega ne sme dovoliti in vzeti otrok iz njihovega družinskega okolja, če jih starši ne zlorabljajo na fizičen ali psihičen način. Tudi država mora spoštovati njihovo individualnost in dostojanstvo. Odvzem otroka iz njegove družine pa je prav to - nespoštovanje individualnosti in dostojanstva.
Še bi lahko pisala, pa ne bom. Toplo priporočam, da si preberete zakon in se prepričate, da ni tako grozen, kot ga njegovi nasprotniki skušajo predstaviti. Po mojem mnenju bi lahko določene člene bolj obširno opisali, saj so dvoumni in si jih vsak lahko razlaga po svoje. Ko boste prebrali, naj se vsak odloča po svoji vesti in prepričanju. Zavedajte pa se, da je zakon napisan zaradi otrok, ki se jim godijo razne krutosti, ne pa zaradi otrok, ki živijo v varnem in ljubečem okolju. Na žalost smo Slovenci narejeni tako, da vsako stvar gledamo, kot da se dogaja nam osebno. Še naprej ljubite svoje otroke in jih vzgajajte tako, da se bodo znajdli v življenju tudi takrat, ko vas ne bo več. Vzgajajte po svojem lastnem občutku, ne po direktivah nekih institucij. Vsak otrok in vsak človek je edinstven in nikogar ne moremo stlačiti v nek splošen predalček. Verjetno se vam bo dogajalo, da se boste sporekli s kakšnim "pametnim" zdravnikom, ki vas bo želel prepričati, da z vašim otrokom nekaj ni v redu, če ne odgovarja predvidenim predpostavkam, kakšen naj bi otrok pri določenih letih bil. Nič hudega. Če boste samozavestno vztrajali, da je vaš otrok poseben, pa zato nič manj zdrav, če ni po P.S.-u, ste zmagali.
Želim vam veliko lepega.
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

no, tale prehrana je pa res štosna

kar se mene tiče, odrasel človek lahko počne s sabo, kar ga je volja
ne mej štirimi stenami seksa s komerkoli ali s čemerkoli
pa zard mene naj je tud kamne, če mu pašejo

sam pri otrocih se pa neha

sej smo mesojedci, a ne?

tiste podatke o živalskih beljakovinah pa sem dobil na fakulteti, oddelku za biologijo; za mene je dost merodajno

sem pa moral vse to osebno doživet

najprej smo pili mleko od krave, pol mleko iz trgovine, pol delno posneto, pol vse posneto, pol je blo mleko v prahu, pol konc mleka, pol voda iz pipe, no na konc samo še zala v flaškah

kar se pa tiče hrane, na začetku pač mešana, tud meso, pol počas sam še kuhana zelenjava, pol surova zelenjava, pol sveže sadje, pol posušeno sadje, pol sam še oreški inp.

jasno, da je zelenjava bolj zdrava od mesa, samo pretiravat se mi pa res ne zdi smiseln

res pa je, da so včas manj mesa jedl
ob nedeljah, običajno, ker ga ni blo

sicer pa pri vseh teh genskih spremembah, tako pri mesu kot zelenjavi, človek ne ve več, kaj je manjše zlo

najboljš, da pir spiješ
kle v luciji je voda itak oporečna, tko da je ne pijem
da bi jo prekuhaval, pa malo morgen

kar se pa družinskega zakonika tiče, me hudo moti, da dobiva socialna služba večja pooblastila

to je navadna nesposobna bagra, ki je že do sedaj delala take napake, da glava boli

če bo šlo tako, nam bodo pobral najprej avtomobile (policija), pol nepremičnine (ne boš plačal enega odvoza smeti, pa ti bojo bajto rubil),
na konc pa še otroke (če mu boš eno prmazu, alpa mu dal napačno stvar jest)

mislim, da so pravzaprav starši tisti, ki so nezaščiteni, ne otroc

sicer so pa še žvali bolš zaščitene: mački lahk ponoč mijavkajo in se gonjo (motijo red in mir) jest pa vsak cajt še za babo nam smel požvižgat, ker me bojo zaprl

nč, zabavajte se naprej
Last edited by sigismundus on 20.03.2012 1:31:11, edited 1 time in total.
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

no, men ena stvar ni jasna

prebral sem zelo obširen članek o tistih dveh papačijih, ki sta posvojila, oz kupila hčerko
vir je zadnji reporter
torej, sklenila sta pogodbo z žensko, ki je bila pripravljena oddat/prodat otroka
vzela sta ga takoj po rojstvu, ker se je njuna prejšna stranka po parih urah premislila
skratka v ZDA pravno uredila
ko sta prišla sem, pa jima je naša država potrdila pravice ki sta jih dobila v ZDA
to po moje pomeni, da je trgovina z otroci mogoča
veste, na bruhanje mi gre, ko vidim tista stara dedca s šestletno punčko, dva papačija
sej drucga ko pedofila ne morta bit
kako bo ta otrok odraščal, kako se bo socializiral, vključeval v okolje, boh pomagi
saj nismo družba pedrov, lpo prosim
še vedno moški išejo ženske in ženske moške
sej ne rečem, da se enkraten v prihodnosti nau spremenil
lahk še unisex dobimo
sam će zdej vidim dva deca, kse lizarta, mi gre na bruhanje
boh ne daj, da odprem napačen kanal na TV
Post Reply