Moji naj stripi, so pa vglavnem vsi izven Bonellija, oziroma od Bonellija itak malo bolj spremljam samo Zagorja in v zadnjem času Dylana, pa mogoče se kdaj lotim še Martija, to je pa to.corto wrote: Moji naj stripi izven Bonellija so:
Corto Maltese
Aster Blistok
Lone Wolf and Cub
Valentina (Crepax)
Akira
Torpedo
Blueberry
Gaston
in še in še...
Razno o stripih
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
- Bob Rock
- STRIPOHOLIK
Hm
Moram reči da se je meni z leti spremenil okus. Po prebiranju stripove katere sem v mladosti prebiral in prebral, sem opazil, da me več ne pritegnejo, ampak zbrati si jih pa želim kot spomin na neke čase ko je bilo tega na pretek...
Dostikrat sem se ujel, da so mi včasih dodatne zgodbe pri boelijevih (tiste na koncu) postale zelo všeč, še posebej Rahan. Na tega sem naletel v strip zabavnikih tamalih in notri našel še taranis, Dr žistis itd.
Pa rad prebiram Lucky Luke, Asterix, torpedo, gaston, spirou-a, riđobradega, MM, DD, Mister no, Blueberry-ja, pa stripoteke, predvsem stare...
Uglavnom moje načelo je tako, ZS in LMS (torej bonellijeve) sem nekoč zelo rad prebiral, saj so bili najbolj razširjeni, sedaj tega ni toliko (govorim, o ZS in LMS, ne ludensih) in imam željo to zbrati iz vidika nostalgije. ostale pa počasi odkrivam in si širim obzorja...
Moram reči da se je meni z leti spremenil okus. Po prebiranju stripove katere sem v mladosti prebiral in prebral, sem opazil, da me več ne pritegnejo, ampak zbrati si jih pa želim kot spomin na neke čase ko je bilo tega na pretek...
Dostikrat sem se ujel, da so mi včasih dodatne zgodbe pri boelijevih (tiste na koncu) postale zelo všeč, še posebej Rahan. Na tega sem naletel v strip zabavnikih tamalih in notri našel še taranis, Dr žistis itd.
Pa rad prebiram Lucky Luke, Asterix, torpedo, gaston, spirou-a, riđobradega, MM, DD, Mister no, Blueberry-ja, pa stripoteke, predvsem stare...
Uglavnom moje načelo je tako, ZS in LMS (torej bonellijeve) sem nekoč zelo rad prebiral, saj so bili najbolj razširjeni, sedaj tega ni toliko (govorim, o ZS in LMS, ne ludensih) in imam željo to zbrati iz vidika nostalgije. ostale pa počasi odkrivam in si širim obzorja...
Odstrani se pošast!
če malo nazaj pomislim se mi je (v mojih mladih letih) najbolj dopadel Komandant Mark - kratka zgodba, zato ti ni bilo treba cakati nadaljevanj, vedno akcija, humor (zalostna sova vs. flok), ljudezenska zgodba ali avantura.
danes obozujem skoraj vse bonellije - od klasicnega zagora do mister noa (vsi izidi pri ludensu), najbolj pa MV, ki se mi dopade vse bolj - mislim da v njem zgodba ni tista klasika ki se je pojavljala ze v zs in lms.
skoda da dosti dobrih stripov izhaja kot pirati - ker je kvaliteta za ceno, za katero se prodajajo res prevelika - ravno danes sva se z Markolarom pogovarjala, kake slabe kvalitete so ti pirati in ce je res vredno zanje ,,razmetavati,, denar.
dobro res da so hc stripi dragi, vendar tudi kvalitetni (primerjava hc vs. pirat)
danes obozujem skoraj vse bonellije - od klasicnega zagora do mister noa (vsi izidi pri ludensu), najbolj pa MV, ki se mi dopade vse bolj - mislim da v njem zgodba ni tista klasika ki se je pojavljala ze v zs in lms.
skoda da dosti dobrih stripov izhaja kot pirati - ker je kvaliteta za ceno, za katero se prodajajo res prevelika - ravno danes sva se z Markolarom pogovarjala, kake slabe kvalitete so ti pirati in ce je res vredno zanje ,,razmetavati,, denar.
dobro res da so hc stripi dragi, vendar tudi kvalitetni (primerjava hc vs. pirat)
- Bob Rock
- STRIPOHOLIK
To je tako, ko novi stripi ne pridejo do slovenskih trafik, pa se potem ne moremo pogovarjati o njih. Pa potem pogovor zavije drugam.markolar wrote:Ja - pokvarili ste/smo topicwiz wrote:fantje zadnjih 5 strani je bilo totalno offtopic..zato bom premaknil vse v novo temo...odločte se za naslov...pa od katerga posta naprej se vam zdi primerno da vam ne zmešam razprave
hvala
LP, Denis
Nehote si predlagal NASLOV novega TOPICA - KO NI NIČ NOVEGA v SLOVENSKIH TRAFIKAHBob Rock wrote:To je tako, ko novi stripi ne pridejo do slovenskih trafik, pa se potem ne moremo pogovarjati o njih. Pa potem pogovor zavije drugam.markolar wrote:Ja - pokvarili ste/smo topicwiz wrote:fantje zadnjih 5 strani je bilo totalno offtopic..zato bom premaknil vse v novo temo...odločte se za naslov...pa od katerga posta naprej se vam zdi primerno da vam ne zmešam razprave
hvala
LP, Denis

kaj naj rečemwiz wrote:fantje zadnjih 5 strani je bilo totalno offtopic..zato bom premaknil vse v novo temo...odločte se za naslov...pa od katerga posta naprej se vam zdi primerno da vam ne zmešam razprave
hvala
LP, Denis
tudi v mojem topiku ,,prodaja,, so nezazelene stvari ki ne spadajo pod ,,mojo,, prodajo stripov, pa bi se ,,moglo,, mogoce kaj ,,zradirati,, ....