Razno o stripih

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Bob Rock
STRIPOHOLIK

Post by Bob Rock »

corto wrote: Moji naj stripi izven Bonellija so:
Corto Maltese
Aster Blistok
Lone Wolf and Cub
Valentina (Crepax)
Akira
Torpedo
Blueberry
Gaston

in še in še...
Moji naj stripi, so pa vglavnem vsi izven Bonellija, oziroma od Bonellija itak malo bolj spremljam samo Zagorja in v zadnjem času Dylana, pa mogoče se kdaj lotim še Martija, to je pa to.
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Hm
Moram reči da se je meni z leti spremenil okus. Po prebiranju stripove katere sem v mladosti prebiral in prebral, sem opazil, da me več ne pritegnejo, ampak zbrati si jih pa želim kot spomin na neke čase ko je bilo tega na pretek...

Dostikrat sem se ujel, da so mi včasih dodatne zgodbe pri boelijevih (tiste na koncu) postale zelo všeč, še posebej Rahan. Na tega sem naletel v strip zabavnikih tamalih in notri našel še taranis, Dr žistis itd.
Pa rad prebiram Lucky Luke, Asterix, torpedo, gaston, spirou-a, riđobradega, MM, DD, Mister no, Blueberry-ja, pa stripoteke, predvsem stare...

Uglavnom moje načelo je tako, ZS in LMS (torej bonellijeve) sem nekoč zelo rad prebiral, saj so bili najbolj razširjeni, sedaj tega ni toliko (govorim, o ZS in LMS, ne ludensih) in imam željo to zbrati iz vidika nostalgije. ostale pa počasi odkrivam in si širim obzorja...
Odstrani se pošast!
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

če malo nazaj pomislim se mi je (v mojih mladih letih) najbolj dopadel Komandant Mark - kratka zgodba, zato ti ni bilo treba cakati nadaljevanj, vedno akcija, humor (zalostna sova vs. flok), ljudezenska zgodba ali avantura.

danes obozujem skoraj vse bonellije - od klasicnega zagora do mister noa (vsi izidi pri ludensu), najbolj pa MV, ki se mi dopade vse bolj - mislim da v njem zgodba ni tista klasika ki se je pojavljala ze v zs in lms.

skoda da dosti dobrih stripov izhaja kot pirati - ker je kvaliteta za ceno, za katero se prodajajo res prevelika - ravno danes sva se z Markolarom pogovarjala, kake slabe kvalitete so ti pirati in ce je res vredno zanje ,,razmetavati,, denar.

dobro res da so hc stripi dragi, vendar tudi kvalitetni (primerjava hc vs. pirat)
wiz
STRIPOHOLIK

Post by wiz »

fantje zadnjih 5 strani je bilo totalno offtopic..zato bom premaknil vse v novo temo...odločte se za naslov...pa od katerga posta naprej se vam zdi primerno da vam ne zmešam razprave :)

hvala

LP, Denis
iščem--> DD Dnevnik: 40, 54, 57
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

Predlagam naslov O stripih, vesolju in nasploh vsem.
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

wiz wrote:fantje zadnjih 5 strani je bilo totalno offtopic..zato bom premaknil vse v novo temo...odločte se za naslov...pa od katerga posta naprej se vam zdi primerno da vam ne zmešam razprave :)

hvala

LP, Denis
Ja - pokvarili ste/smo topic :?
Image
Bob Rock
STRIPOHOLIK

Post by Bob Rock »

markolar wrote:
wiz wrote:fantje zadnjih 5 strani je bilo totalno offtopic..zato bom premaknil vse v novo temo...odločte se za naslov...pa od katerga posta naprej se vam zdi primerno da vam ne zmešam razprave :)

hvala

LP, Denis
To je tako, ko novi stripi ne pridejo do slovenskih trafik, pa se potem ne moremo pogovarjati o njih. Pa potem pogovor zavije drugam.
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

Bob Rock wrote:
markolar wrote:

hvala

LP, Denis
To je tako, ko novi stripi ne pridejo do slovenskih trafik, pa se potem ne moremo pogovarjati o njih. Pa potem pogovor zavije drugam.
Nehote si predlagal NASLOV novega TOPICA - KO NI NIČ NOVEGA v SLOVENSKIH TRAFIKAH :lol:
Image
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

hvala

LP, Denis
kaj naj rečem :?:
:idea:
tudi v mojem topiku ,,prodaja,, so nezazelene stvari ki ne spadajo pod ,,mojo,, prodajo stripov, pa bi se ,,moglo,, mogoce kaj ,,zradirati,, ....
.

Post by . »

Če slučajno koga zanima: v petek sem Buchu dostavil nekaj kosov novega albuma hiše Libellus, Spirou&Fantasio: Vještac iz Gljivodvora.

LP vsem.
wiz
STRIPOHOLIK

Post by wiz »

ok naslov bom že neki zmutill..zdej pa hitro najte kje ste začeli bluzit :D hehe
mister-no

Post by mister-no »

Fishleg wrote:
Nobody wrote:Novo v Slovenskih trafikah:

Zagor #111: Streljački vod
D.Dog #81: Superosjetilni opazaji
Mister No #33: Istraga visoka rizika
Super.
Verjetno si spet "pokradel" najboljse primerke Markolarju :D :)

od tu bi bilo lahko naprej, to je na 12 strani
wiz
STRIPOHOLIK

Post by wiz »

evo... :) zdaj pa previdno...
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

wiz wrote:evo... :) zdaj pa previdno...
Kje je pa TOPIC - NOVI STRIPI v SLOVENSKIH TRAFIKAH :roll:
Image