ŠOLA RISANJA STRIPA (1. del)

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Broj 1

Post by Broj 1 »

Fantje slike se ne da narediti samo z enim svinčnikom ampak potrebujete svinčnike različnih trdnosti!!

Nabavite si take svinčnike:
Image
če imate malo več denarja si kupite tole:
Image

In to je še slika na hitro 5minut:
Image
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Broj 1 wrote: Nabavite si take svinčnike:
Image
če imate malo več denarja si kupite tole:
Image
Broj 1, kje se dajo v Ljubljani nabaviti taki svinčniki, mogoče veš?
Broj 1

Post by Broj 1 »

Nimam pojma! jaz jih mam vse od carana, derveta, je pa caran 100x bojši in dražji. Poglej v ljubljani v kakšni trgovini z grafiko videl sem jih tudi v BTC-JU hala A.
Broj 1

Post by Broj 1 »

Pa še to vsi ki rišete s svinčnikom delate presvetle slike, slike morajo biti bolj temne in obvezno senčene!
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Broj 1 wrote:Nimam pojma! jaz jih mam vse od carana, derveta, je pa caran 100x bojši in dražji. Poglej v ljubljani v kakšni trgovini z grafiko videl sem jih tudi v BTC-JU hala A.
OK, hvala, bom pogledal v BTCju.
Broj 1

Post by Broj 1 »

Evo še en "kosec":

Image
jaka

Post by jaka »

Nice. Ej, Broj 1 morem priznat, da moj Barbar sedaj ko si mu dal prave sence veliko boljše izgleda. Ampak sem hud nate, ker brez mojega dovoljenja spreminjaš risbo. Eh, sej se samo hecam. Naslednjič, ko bom finiširo kakšno risbo bom vsekakor upošteval nasvet. Pa še kakšnega povej. Drugače imam cel set svinčnikov od 2H - 6B samo ne ravno te znamke. Premalo pa jih znam uporabljat. Sem bolj ko ne velik začetnik pa pozabim in premalo eksperimentiram. Ej Broj 1, zanima me s katerim svinčnikom začneš risat? B ali z tršim?
jaka

Post by jaka »

V BTC otiroma City parku pa je ena super trgovina z takimi stvarmi. Zraven knjigarne Vale Novak. Zelo prijazne punce delajo noter. :wink:
Broj 1

Post by Broj 1 »

Najprej nardiš z trdim svinčnikom grobe obrobe, na hitro, potem začneš izdelavat končni obris, mišice vse vse končas z trdim svinčnikom, potem vzameš radirko in to na fino poradiraš da so še vedno vidne obrobe nato vzameš mehkejši svinčnik in začneš najprej obrobe in potem s temnim svinčnikom začneš senčit lahko uporabljaš tudi oglje, prvo moraš tehniko osvojit. Ni vsak umetnik za vse eden je za stripe eden pa za neki druzga, prijatelj(ki ni naredil do konca likovne šole) riše take stripe da na rit padeš, foter, ki je študiral likovno akademijo v Firencah, in jo tudi uspešno končal pa nima pojma o stripah ampak riše čisto neki druzga in tisto tudi 100% obvlada. Tako da risat se ne boš naučil čez noč ampak boš potreboval vajo,(leta in leta, pa še vedno ne boš znal risat tako kot jaz, pa ne da se hvalim) pa tudi s silo ne smeš nič počet, meni dobra slika pobere tudi po 14 dni, vam bom drugi teden poslikal posopek izdelave risbe, sicer nič v zvezi s stripi ampak vseeno.
jaka

Post by jaka »

Ah, pustimo to, kdo bo kdaj boljše risal od nekoga drugega, tudi za tekmovalnost se ne gre in kdo je kakšno šolo končal.
Broj 1

Post by Broj 1 »

Lej jaz rišem že 17 let in ti povem da preden sem se nauču tehnik in vsega je minilo ogromno časa, tako da kar vztrajno vse se ti bo poplačalo. Čez par let bo alana forda miže narisal tako da fantje RIŠITE!!
sunciox

Post by sunciox »

Eh greš v knjižnico nimajo nobene knjige k bi res vse pokazala kako se rišejo deli telesa, greš v uno knjižnico isto ni blabla. Sploh nevem kje bi dobu kako knjigo da bi res se nauču risat .
Broj 1

Post by Broj 1 »

Italija.
sunciox

Post by sunciox »

Broj 1 wrote:Italija.
Hja kako že sem še mladoleten
sunciox

Post by sunciox »

Broj 1 wrote:Italija.
:(
Post Reply