Slovenski avtorji
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Slovenski avtorji
hEJ!
Vidim, da je wiz že mal načel to temo z Mikijem Mustrom, jest bi pa dodal IZARJA LUNAČKA, mladega sodobnega avtorja, ki ma duhovit in zlo prepoznaven lasten slog stripovskega izražanja. Objavljal je v Stripburgerju, izdal kr neki samostojnih publikacij (Beštije: rahlo izbrana dela: 1995 - 2000, Miniji ...in verjetno še kaj) pa vem da je lani mel dve razstavi, eno v CD in eno v KUD-u. Na TV-ju je bil enkrat nek dokumentarc o njem, pa tip ma tam nekih dobrih dvajset. Mislim, da ga definitivno ni za prezret.
Vidim, da je wiz že mal načel to temo z Mikijem Mustrom, jest bi pa dodal IZARJA LUNAČKA, mladega sodobnega avtorja, ki ma duhovit in zlo prepoznaven lasten slog stripovskega izražanja. Objavljal je v Stripburgerju, izdal kr neki samostojnih publikacij (Beštije: rahlo izbrana dela: 1995 - 2000, Miniji ...in verjetno še kaj) pa vem da je lani mel dve razstavi, eno v CD in eno v KUD-u. Na TV-ju je bil enkrat nek dokumentarc o njem, pa tip ma tam nekih dobrih dvajset. Mislim, da ga definitivno ni za prezret.
Bolje kamen v žepu, kot
pesek v očeh.
pesek v očeh.
-
markomarko
- STRIPOHOLIK
Meni je še vedno najboljši slovenski risar Miki Muster.
Ampak tudi ostali umetniki so dobri (ni nekako pošteno da primerjamo legendo Miki Mustra, ki ima za sabo toliko del in izkušenj, bom počakal, da te novi mojstri naberejo kilometrine in potem bomo lahko dali kako oceno o tem...)
Zato sem vsakega novega umetnika vesel in ga spodbujam, zato pravim da če ima kdo kako delo ali mojstrovino pa je nima kje pokazat, naj jo vrže na forum, in bomo povedali kako se nam zdi ...
Ampak tudi ostali umetniki so dobri (ni nekako pošteno da primerjamo legendo Miki Mustra, ki ima za sabo toliko del in izkušenj, bom počakal, da te novi mojstri naberejo kilometrine in potem bomo lahko dali kako oceno o tem...)
Zato sem vsakega novega umetnika vesel in ga spodbujam, zato pravim da če ima kdo kako delo ali mojstrovino pa je nima kje pokazat, naj jo vrže na forum, in bomo povedali kako se nam zdi ...
Odstrani se pošast!
Miki Muster je res legenda..in je tudi meni na prvem mestu..od Lavriča mi je zelo všeč ta Evropa, medtem ko mi Slepo Sonce ne sede kej preveč in komaj čakam da izide kot album..pravtako se mi ne zdita slaba Bertoncelj ter Kociper...npr. razna dela v Stripburgerju mi niso všeč (mogoče mal preveč alter zame
)
iščem--> DD Dnevnik: 40, 54, 57
Je pa zanimov kako se slovenski "mainstream" avtorji "skrivajo", ven se mečejo večinoma samo neki alter izdelki v krogu Metelkove/Mladine, ostalega pa kakor da ni (razen Mustra, ki že 15 let ni narisal stripa in Boža Kosa, ki je pač za otroke).
Če si preberte menda edino slovensko knjigo o zgodovini jugoslovanskega stripa (črna, s stripom Lakotnika, Zvitorepca in Trdonje) so omenjeni tudi kvalitetni slovenski 'mainstream' avtorji - in kje so danes ?
Če si preberte menda edino slovensko knjigo o zgodovini jugoslovanskega stripa (črna, s stripom Lakotnika, Zvitorepca in Trdonje) so omenjeni tudi kvalitetni slovenski 'mainstream' avtorji - in kje so danes ?
Splača-Ne splača, pomoje ni stvar v tem da se ne splača, bolj se mi zdi da gre za miselnost da bi z risanjem mainstream stripov ustvarjalec degradirali svojo intelektualno bit.
Če rišeš stripe za Stripburger imajo ti pač neko priznano višjo vrednost, ki jo priznava (in financira) država in cenijo intelektualni krogi. Če bi nekdo začel risat stripe s supeheroji ali če drugim kar ne spada v alternativno intelektualno področje pa bi bil to v osnovi spoznan kot ustvarjalec "šunda".
Čeprav so lahko tudi mainstream stripi (recimo pri nas poznamo predvsem zgodovinske) tudi prava umetnost.
Če rišeš stripe za Stripburger imajo ti pač neko priznano višjo vrednost, ki jo priznava (in financira) država in cenijo intelektualni krogi. Če bi nekdo začel risat stripe s supeheroji ali če drugim kar ne spada v alternativno intelektualno področje pa bi bil to v osnovi spoznan kot ustvarjalec "šunda".
Čeprav so lahko tudi mainstream stripi (recimo pri nas poznamo predvsem zgodovinske) tudi prava umetnost.
to je sicer za nov otemo a Buch ima nekaj problemov s svojo trgovino... predvsem štiri: ponudbo, organiziranost nabave, marketing in lokacijo, glavno pa je da pri nas danes ni prihodnosti v prodaji starih ZS, LMS in albumov Hermana, pa tudi na splošno trgovine v neki odročni vukojebini brez internetne prodaje nimajo prihodnosti.
Poznam precej ljudi, ki na mesec zapravijo za stripe (predvsem mange) na desettisoče tolarjev (verjetno bi Buch lahko živel samo od mojih znacev), predvsem Amazon in ValeNovak...
Poznam precej ljudi, ki na mesec zapravijo za stripe (predvsem mange) na desettisoče tolarjev (verjetno bi Buch lahko živel samo od mojih znacev), predvsem Amazon in ValeNovak...
ubistvu imaš prav...ZS in LMS ter Dylana imajo večinma že vsi medtem ko nove robe pa manj...glede organiziranosti nabave mislim da bi on rabil nekega sodelavca z velik časa..BuDi wrote:to je sicer za nov otemo a Buch ima nekaj problemov s svojo trgovino... predvsem štiri: ponudbo, organiziranost nabave, marketing in lokacijo, glavno pa je da pri nas danes ni prihodnosti v prodaji starih ZS, LMS in albumov Hermana, pa tudi na splošno trgovine v neki odročni vukojebini brez internetne prodaje nimajo prihodnosti.
lokacija je bolj švoh, priznam..ampak vsaj za parking se ne rabiš sekirat...
se strinjam. Če se spomniš sem jaz že pred enim letom rekel da lokacija ni prava. Ampak je razumljiva glede na to da je on lastnik lokala in mu ni treba plačat najemnine. Ta bi ga nekje na področju od avtobusne do magistrata, Name, Maxi-ja, Trubarjeva verjetno ogromno stala. Sedaj se je treba vprašat ali bi toliko večji pretok ljudi pokril toliko večje stroške najemnine. Druga varjanta je BTC, čeprav stripi mnogo bolj pašejo v okolje stare Ljubljane kot pa v načičkan center. Ampak spet ogromno ljudi. Mogoče bi Sandi moral malo tvegati: dati ta lokal v Murglah v najem in najeti enega v BTC. Ali prodati in kupiti.BuDi wrote:to je sicer za nov otemo a Buch ima nekaj problemov s svojo trgovino... predvsem štiri: ponudbo, organiziranost nabave, marketing in lokacijo, glavno pa je da pri nas danes ni prihodnosti v prodaji starih ZS, LMS in albumov Hermana, pa tudi na splošno trgovine v neki odročni vukojebini brez internetne prodaje nimajo prihodnosti.
Stari ZS,LMS-sploh Dnevnik pa bolj lavfajo v južnejših republikah- zaradi jezika seveda. saj je nekaj zbirateljev pri nas. Te stripe bi moral dati na aukcije pa bi šlo veliko bolje.
Poleg tega mislim da bi moral v ponudbo dodati tudi CD,DVD- tako kot dela to MC. Pa vidite da kljub odlični internet strani, njihov šef še vedno oglašuje na stripovi.com In to vedno bolj
o njegovem načinu nabave vem premalo, vendar vem da ga dostikrat kar malo zajebavajo. stalno jih mora nekaj klicati, pošiljajo mu pomankljive pošiljke, srbske stripe mora dostikrat kupovati pri hrvatih in je takoj en člen vmes ki služi, pa so stripi na koncu dražji.
se strinjam s tabo jang...zdaj pa najbolje da se vrnemo nazaj na temo, da ne bom začel premikat odgovorov 
Koliko vas poznam avtorja: Olmo Omerzu (ki tudi riše za Stripburger)
http://www.ljudmila.org/stripcore/sb32/olmo.htm
http://www.ljudmila.org/stripcore/burek2/olmo.htm
tip je tudi režiser in scenarist kratkega umetniškega filma Nič
http://www.film-sklad.si/html/festival2 ... i/nic.html
poba je star 22 let, čestitke
samo tako naprej...tako rabimo 
Koliko vas poznam avtorja: Olmo Omerzu (ki tudi riše za Stripburger)
http://www.ljudmila.org/stripcore/sb32/olmo.htm
http://www.ljudmila.org/stripcore/burek2/olmo.htm
tip je tudi režiser in scenarist kratkega umetniškega filma Nič
http://www.film-sklad.si/html/festival2 ... i/nic.html
poba je star 22 let, čestitke