HELLBOY & B.P.R.D.
Moderators: TomDar, jang, Corto, Mioke, Ruki
HELLBOY & B.P.R.D.
dečko iz pekla rešuje svet
najprej sem nabavil prvo številko sc hellboya v bg (darkwood) pa še ko sem ga plačal mi je en tip ki je bil hkrati zraven povedal da je zadeva zanič, no pa sem ga prebram in me je takoj pritegnil nato sem pogledal še film zanimivo, potem sem pa moral nabaviti vse hellboye
moram reči da sem zelo presenečen nad stripom ima dobro zgodbo, všeč mi je risanje, predvsem pa način na kateri so slike na posamezni strani rasporejene, ne tko kot pri bonelijih šet slikih na eno stran pa še vedno v isti formaciji malo dolgočasno pri HB pa število in velikost slik varira od strani do strani, zanimivost so tudi kratke zgodbice v katerih kakšne stvari razložijo ali pa so komične, na koncu stripa pa se še nahajajo galerije slik pa še lahko vidiš kako so risarji prišli do končnega izdelka
B.P.R.D. je dobro nadaljevanje ko HB zapusti sceno
pa še lepo je brati ameriške v barvi potem pa še srpske v čb verziji
popis HB
- Seed of Destruction
- Wake the Devil
- The Chained Coffin and Others
- The Right Hand of Doom
- Conqueror Worm
- Strange Places
- The Troll Witch and Others
- Weird Tales Volume 1
- Weird Tales Volume 2
- Hellboy Junior TPB
- Art of Hellboy
- The Art of the Movie
popis B.P.R.D.
- Hollow Earth & Other Stories
- The Soul of Venice & Other Stories
- Plague of Frogs
- The Dead
- The Black Flame
- The Universal Machine
najprej sem nabavil prvo številko sc hellboya v bg (darkwood) pa še ko sem ga plačal mi je en tip ki je bil hkrati zraven povedal da je zadeva zanič, no pa sem ga prebram in me je takoj pritegnil nato sem pogledal še film zanimivo, potem sem pa moral nabaviti vse hellboye
moram reči da sem zelo presenečen nad stripom ima dobro zgodbo, všeč mi je risanje, predvsem pa način na kateri so slike na posamezni strani rasporejene, ne tko kot pri bonelijih šet slikih na eno stran pa še vedno v isti formaciji malo dolgočasno pri HB pa število in velikost slik varira od strani do strani, zanimivost so tudi kratke zgodbice v katerih kakšne stvari razložijo ali pa so komične, na koncu stripa pa se še nahajajo galerije slik pa še lahko vidiš kako so risarji prišli do končnega izdelka
B.P.R.D. je dobro nadaljevanje ko HB zapusti sceno
pa še lepo je brati ameriške v barvi potem pa še srpske v čb verziji
popis HB
- Seed of Destruction
- Wake the Devil
- The Chained Coffin and Others
- The Right Hand of Doom
- Conqueror Worm
- Strange Places
- The Troll Witch and Others
- Weird Tales Volume 1
- Weird Tales Volume 2
- Hellboy Junior TPB
- Art of Hellboy
- The Art of the Movie
popis B.P.R.D.
- Hollow Earth & Other Stories
- The Soul of Venice & Other Stories
- Plague of Frogs
- The Dead
- The Black Flame
- The Universal Machine
Last edited by 6ar on 10.01.2008 0:32:53, edited 2 times in total.
- tomas otto
Prebral sem nekaj skeniranih Hellboyev in strip mi je všeč, Mignola sicer ni ravno mojster dialogov in pripovedovanja, mi je pa risba odlična in všeč mi je kako zgodbe gradi okoli folklore in obskurnih legend. Škoda le da je SC izdaja čb , ker mislim da v tem primeru barva res pridoda kvaliteti risbe.
v srbiji so končali z izdajo prvega seriala hellboya (4 stripi), koga zanima lahko jih vse nabavi pa jih prebere naenkrat mogoče ga še zgodba pritegne, očitno je pa da na naših in širnih naših prostorih hellboy nima veliko privržencev, ni mi čisto jasno zakaj, ampak stvar ukusa, vesel sem da so se v sc odločili za prevod ali bodo novi sledili je pa vprašanje prodaje prvega seriala
očitno je da kot založnik moraš igrati z uigranimi junaki iz 80-tih če hočeš kaj zaslužit in preživeti mi pa smo s tem odškodovani za marsikateri dober strip, no ja da se ga naročiti preko amazona pa itak če bi v slo izdali nekaj podobneg kot beli put mislim da bi bilo ceneje naročit preko amazona
še dobro da je internet tu pa se da še kaj downloadat
očitno je da kot založnik moraš igrati z uigranimi junaki iz 80-tih če hočeš kaj zaslužit in preživeti mi pa smo s tem odškodovani za marsikateri dober strip, no ja da se ga naročiti preko amazona pa itak če bi v slo izdali nekaj podobneg kot beli put mislim da bi bilo ceneje naročit preko amazona
še dobro da je internet tu pa se da še kaj downloadat
i ja smatram da je steta sto je SC helboj crno beli, minjola bi bolje isao s bojom. opet, ovako imate jeftino izdanje pa svako moze da vidi da li mu se svidja. a trebalo bi, jer minjola je majstor.
uglavnom, ne znam kakvi su dalji planovi SC s helbojem, ranije sam nacuo da se u srbiji odlicno prodaje sto bi trebalo da znaci barem nastavak serijala, ali opet nisam video nikakve najave.
no, prvi tom je objavljen u celini, preporucujem da pogledate.
uglavnom, ne znam kakvi su dalji planovi SC s helbojem, ranije sam nacuo da se u srbiji odlicno prodaje sto bi trebalo da znaci barem nastavak serijala, ali opet nisam video nikakve najave.
no, prvi tom je objavljen u celini, preporucujem da pogledate.
zaista ne znam, jang. za akiru ce to izvesno biti, ali za sistemove planove ne znam. meni bi bilo logicno ako prodaja nije bila dobra da pokupe remintendu i to povezu u nekoliko stotina trejdova. to ne kosta puno, a prodalo bi se dobro, verujem.
za sada ti predlazem da nabavis ove 4 sveske koje cine prvu celinu. isplati se.
za sada ti predlazem da nabavis ove 4 sveske koje cine prvu celinu. isplati se.
še nekaj zaradi česa bi nam HB lahko bil zanimiv, Mignola uporablja slovanske mite in osebe iz slovanske mitologije
Baga Yaga gre za mitološko bitje iz slovanske mitologije, kanibalistična čarovnica ki živi v koči na robu gozda, sama hiša stoji na kokošji nogi ki se spusti le na izrečeno Baba Jagino rimo, hiša je ograjena z leseno ograjo na katero Baba Jaga postavlja lobanje svojih žrtev, Baba Jaga je predstavljena kot majhna grda stara baba z grdim nosom in dolgimi zobi, drugi naziv ki ga srečujemo pri slovanskih narodih je tudi Jezi Baba, smatra se da je hudičeva babica.
Mogoče bo koga ta podatek privlekel k branju tega stripa, še američani kažejo zanimanje za slovansko mitologijo mi sami pa jo zelo slabo poznamo, bo treba malo raziskat zadevo.
Baga Yaga gre za mitološko bitje iz slovanske mitologije, kanibalistična čarovnica ki živi v koči na robu gozda, sama hiša stoji na kokošji nogi ki se spusti le na izrečeno Baba Jagino rimo, hiša je ograjena z leseno ograjo na katero Baba Jaga postavlja lobanje svojih žrtev, Baba Jaga je predstavljena kot majhna grda stara baba z grdim nosom in dolgimi zobi, drugi naziv ki ga srečujemo pri slovanskih narodih je tudi Jezi Baba, smatra se da je hudičeva babica.
Mogoče bo koga ta podatek privlekel k branju tega stripa, še američani kažejo zanimanje za slovansko mitologijo mi sami pa jo zelo slabo poznamo, bo treba malo raziskat zadevo.