Spletna stran
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Spletna stran
kako se vam zdi ta spletna stran, ki sem jo naredil z Joomla CMS:
http://www.isstrani.si/
naslovno stran sem 3x že preoblikoval, razlog je optimizacija:)
http://www.isstrani.si/
naslovno stran sem 3x že preoblikoval, razlog je optimizacija:)
Re: Spletna stran
- meni levo zgoraj se mi zdi odveč
- aktivna reklama je zelo moteča in zavzema preveč prostora
- datum spodaj bi lahko nastavil v slovenskem formatu
nekje sem moral dodati oni meni, kontakt je v bistvu za uporabnike(in naj bi bil v vidnem polju), kazalo pa za spletne pajke in tisti trije se mi zdi da pašejo skupaj.Corto wrote:- meni levo zgoraj se mi zdi odveč
za reklamo a misliš tu na slideshow? tu je drugače, ali jo odstranim pa dam za vsako podstran drugačno predtavitev, sliko, napis, karkoli, lahko pa jo zmanjšam in pomaknem na levo in dvignem meni.
glede datuma, kratkega sem zbral.
Mislil sem na meni levo: Iss strani, Joomla, ...mister-no wrote:nekje sem moral dodati oni meni, kontakt je v bistvu za uporabnike(in naj bi bil v vidnem polju), kazalo pa za spletne pajke in tisti trije se mi zdi da pašejo skupaj.Corto wrote:- meni levo zgoraj se mi zdi odveč
za reklamo a misliš tu na slideshow? tu je drugače, ali jo odstranim pa dam za vsako podstran drugačno predtavitev, sliko, napis, karkoli, lahko pa jo zmanjšam in pomaknem na levo in dvignem meni.
glede datuma, kratkega sem zbral.
Slideshow bi mogoče moral prestaviti kam drugam, da ni ravno v centru dogajanja.
- Ruki
- STRIPOHOLIK
Oprosti, ampak zdi se mi precej neprivlačna, sploh glede na vsebino in storitve, ki naj bi jih ponujal...
- Bannerji so katastrofalni - ozadje ne paše v spletno stran, čez je pa kopica generičnih tekstov z random efekti, nametani skupaj brez kakršnegakoli oblikovnega smisla. V bistvu me spominjajo na 5-minutne Photoshop tutoriale začetnikov. Sam ne bi nikoli plačal komu za izdelavo logotipa, če bi mi serviral takšen portfolio.
- Font je v glavni navigaciji (pod logotipom in nad bannerji) ter v navigaciji desno težko berljiv in že sama navigacija je zastavljena precej nerodno. Kazalo, kontakt, kje smo bi bilo boljše prestaviti v glavno navigacijo - pravilo 7 povezav, ostale navigacijske bloke pa preurediti, ker se stvari preveč ponavljajo in samo delajo zmedo, s tem ko jih je toliko.
- Design logotipa ne paše v podobo strani - ti imaš čez spletno stran neke moderne glossy ikone, logotip je pa bolj formalen in starinski.
- module-border je predebela črta - zgleda že kot input polje.
- Supertable plug-in je posiljen, ne paše tja, saj deluje spodobno samo v Chromu + hover za link "Več o tem paketu" ima slabo barvo - bela na sivi se skoraj ne vidi.
Rajši se drži načela "simple is more", ker so danes spet popularne enostavne spletne strani, če nimaš res neke hude grafične inovacije. Upam, da ne boš užaljen, saj je kritika dobronamerna.
- Bannerji so katastrofalni - ozadje ne paše v spletno stran, čez je pa kopica generičnih tekstov z random efekti, nametani skupaj brez kakršnegakoli oblikovnega smisla. V bistvu me spominjajo na 5-minutne Photoshop tutoriale začetnikov. Sam ne bi nikoli plačal komu za izdelavo logotipa, če bi mi serviral takšen portfolio.
- Font je v glavni navigaciji (pod logotipom in nad bannerji) ter v navigaciji desno težko berljiv in že sama navigacija je zastavljena precej nerodno. Kazalo, kontakt, kje smo bi bilo boljše prestaviti v glavno navigacijo - pravilo 7 povezav, ostale navigacijske bloke pa preurediti, ker se stvari preveč ponavljajo in samo delajo zmedo, s tem ko jih je toliko.
- Design logotipa ne paše v podobo strani - ti imaš čez spletno stran neke moderne glossy ikone, logotip je pa bolj formalen in starinski.
- module-border je predebela črta - zgleda že kot input polje.
- Supertable plug-in je posiljen, ne paše tja, saj deluje spodobno samo v Chromu + hover za link "Več o tem paketu" ima slabo barvo - bela na sivi se skoraj ne vidi.
Rajši se drži načela "simple is more", ker so danes spet popularne enostavne spletne strani, če nimaš res neke hude grafične inovacije. Upam, da ne boš užaljen, saj je kritika dobronamerna.
mislim da sem zgrešil predlogo. v bistvu sem izdeloval spletno stran z eno drugo predlogo, ki sem jo potem na koncu s to zamenjal. je pa res da je tam črna barva ozadja pasala tukaj pa nekako ne, čeprav je možnost levo prednastavitev ozadja.
prva stran je bila v bistvu drugačna, najprej z nekaj sliderji, potem z dvema, pa nekaj vsebine in tabela, potem pa sem začel še bolj komplicirati, zaradi optimizacije.
najprej sem oblikoval po tej predlogi: http://demo.rockettheme.com/?template=ximenia
prva stran je bila v bistvu drugačna, najprej z nekaj sliderji, potem z dvema, pa nekaj vsebine in tabela, potem pa sem začel še bolj komplicirati, zaradi optimizacije.
najprej sem oblikoval po tej predlogi: http://demo.rockettheme.com/?template=ximenia
Kako se narediti,
da se v tekstu kopirani link ne prikaže kot link v obliki dolge klobase številk in črk,
ampak tekst na primer: Klikni tukaj ???
da se v tekstu kopirani link ne prikaže kot link v obliki dolge klobase številk in črk,
ampak tekst na primer: Klikni tukaj ???
[ url=http://naslov]klikni tukaj[/url] brez razmaka za prvo [
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Be the Change You Want to See