MENI ŽE GREDO POČASI NA ŽIVCE
(tudi zaradi cene-5x so dražji in npr če jih izdajo 50 je to kar precej denarja, za to bi npr. lahko imel 250 drugih...)
in stripi za mene niso knjige!
a so v italiji V HC obliki tile ki se prodajajo pri "nas"?
Last edited by mister-no on 05.10.2005 21:31:29, edited 1 time in total.
MENI ŽE GREDO POČASI NA ŽIVCE
(tudi zaradi cene-5x so dražji in npr če jih izdajo 50 je to kar precej denarja, za to bi npr. lahko imel 250 drugih...)
in stripi za mene niso knjige!
a so v italiji V HC obliki tile ki se prodajajo pri "nas"?
Glas za mehke platnice!
Naredi topic z anketo! Samo dodas jo svojem topicu!
ne, v italiji v glavnem niso v HC. sploh ne tile ki so pri nas.
je pa Italjanov 60 miljonov in njihove naklade do več kot desetkrat večje od teh tukaj.....
je pa Markos pojasnil zakaj HC. HC jim priznajo kot knjige in potem ni davka na Hrvaškem. Za stripe na kiosku pa je davk in sicer 22% al pa tam nekje. Zato pri tako mali nakladi (500 komadov) ti stripi niso dosti dražji kod bi bli če bi bili z mehkimi platnicami.
to je eden od razlogov. se pa obetajo spremembe....eu bo zahtevala da se uvede davka na knjige in potem.........
Se mi zdi, da tele trde platnice ubijajo strip sceno. Problem je, da so tile stripi namenjeni pač ljudem, ki itak kupijo vse stripe, novih bralcev pa ne bodo pritegnili, ker bo pač enemu mulcu predrago dati tri jurje za en strip. Ampak založniki bodo raje šli v te vode, kjer je zaslužek bolj siguren (izdelava trdih platnic ni bistveno dražja od izdelave mehkih platnic, ceno pa lahko postavijo dvakrat višjo).
Pa to, da se Bonellija izdaja v trdi vezavi, se meni zdi ena navadna perverzija. Na srečo zaenkrat še nisem toliko nor, da bi to kupoval, sem pa že dovolj nor, da sem kupil kak drug strip v trdih platnicah. Ampak vedno samo zaradi junaka in zaradi tega, ker pač ni mehke variante, če bom imel pa na izbiro, bom pa raje vzel pol cenejšo mehko varianto.
Ups, se moram malo ugriznit v jezik. Imam AF Klasik 1 in 2 v trdih platnicah, čeprav obstaja tudi mehka varianta, ampak to se mi je pa res zdelo nobel, da bi imel. Pa tudi drugače stane AF Klasik 1 mehka varianta že toliko kot trda.
Če bom imel izbiro, bom sigurno vzel mehko varianto, kot pri AF klasik.
Drugače pa imam raje mehke platnice, tako zaradi cene, kot zato, ker je to pač strip in ne knjiga.
Če pa bo le trda varianta platnic, pa se odločam od junaka do junaka, če mi je res dovolj všeč, da jih kupujem. Načeloma pa ne.