Ta tema je namenjena vsem, ki imajo kakšen strip in ne vedo kateri seriji pripada, koliko je skupno število izdanih in vse ostalo kar nas zanima o določenem stripu, ki ga mogoče prvič vidimo
Upam, da bomo dobili kakšne odgovore. Saj veste več glav več bolh
Zadnjič spremenil TomDar, dne 24.08.2005 9:45:42, skupaj popravljeno 1 krat.
A)
Imam doma dva stripa
številki 1,2 iz serije NOVI ZVITOREPEC prvi pravi slovenski zabavnik
številka 1 je bila izdana 21.12.1993
številka 2 je bila izdana 11.01.1994
Izdajal jo je STRIP&CO. Pozna gdo?
Me zanima koliko teh je še izšlo ?
B)
Doma imam dve številki BISER STRIP številka 1
Le da je eden BISER STRIP strip magazin in ima številko 1 cena 12kn -300 sit gori (to sem ugotovil, da je ta novejše izdaje), pa me zanima koliko je teh izšlo Izdajatelj M-PRESS
C)
Imam eno slikanico
MALA JATA (JOB-JAN) na 120 straneh
Izdala DRUŽINA 1987
A je še kaj podobnih izdaj od njih ?
Jaz imam tudi enega novega zvitorepca izšle so pa mislim, da tri številke ( s tem, da za to tretjo niti nisem siguren, ampak imam od nekje v glavi, da je izšla, več jih pa sigurno ni ).
Biser strip je izšla tudi nova varianta na Hrvaškem. Jaz vem samo za prvo številko, pa mislim, da jih ni več, glede na to, da sem že kar nekajkrat videl, da se prodaja številka 1, številke 2 pa še nikjer.
No pa še eno vprašanje z moje strani glede Princa Valianta, ki ga je izdal Forum Marketprint v mehki varianti. Jaz vem za 12 številk, da jih je izšlo ali ve morda kdo še za kako številko več.
Bob Rock napisal/-a:
No pa še eno vprašanje z moje strani glede Princa Valianta, ki ga je izdal Forum Marketprint v mehki varianti. Jaz vem za 12 številk, da jih je izšlo ali ve morda kdo še za kako številko več.
Torej pri zvitorepcu novem mi manjka 3.
Princ valijanta imam tudi jaz komplet 12 in mislim da je to to...
Bob Rock napisal/-a:
zadaj na platnici piše koliko jih je izšlo, oz koliko jih nameravajo izdati.
Bob Rock napisal/-a:
zadaj na platnici piše koliko jih je izšlo, oz koliko jih nameravajo izdati.
tako je pri komanči, bernerd prinsu...
Ne vem ali je to misljeno za tiste stare luksuzne izdaje,*mislim da skoraj A3 format na super papirju za tiste case) jaz imam TOM 1,2,3,4 in me tudi zanima kje bi se dalo dobiti se ostale (kupil sem kakih 20 let nazaj v Mladinski knjigi v LJ)
cartman napisal/-a:
Ne vem ali je to misljeno za tiste stare luksuzne izdaje,*mislim da skoraj A3 format na super papirju za tiste case) jaz imam TOM 1,2,3,4 in me tudi zanima kje bi se dalo dobiti se ostale (kupil sem kakih 20 let nazaj v Mladinski knjigi v LJ)
Luksuzne (valijante ?) to mislite tiste posebna izdaja stripotek debeli za en palec, malo večji a4 format, malo trše platnice, zelo dobra kakovost (za tiste čase). Vsega skupaj mislim, da jih je bilo 10 + 1 dodatna številka torej 11. Lepa stvarca. In na moji wish listi že dooolgo
cartman napisal/-a:
Luksuzne (valijante ?) to mislite tiste posebna izdaja stripotek debeli za en palec, malo večji a4 format, malo trše platnice, zelo dobra kakovost (za tiste čase). Vsega skupaj mislim, da jih je bilo 10 + 1 dodatna številka torej 11. Lepa stvarca. In na moji wish listi že dooolgo
jp! tocno to mislim ,
ko sem jih jaz kupoval v Mladinski knjigi so imeli samo prve 4, tudi cena je bila precej zasoljena, visjih cifer od 4 nisem nikoli videl, mogoce spregledal ... kakorkoli, te izdaje so bile verjetno najkvalitetnejse v tistih cajtih, ceprav mislim da so kvaliteto kasneje rahlo pokvarili, glede na to da je ze 4 tom bil v rahlo slabsem papirju, ampak se vedno zelo vredu!!
cartman napisal/-a:
imel jih je **** ( ), komplet - glanc ....če se ne motim 6000 sit komad. jih pa ni 11 ampak 16
jurchek napisal/-a:Mene pa zanima Super-Hrvoje!
Kaj veste od tega? Kdo je izdal, koliko stevilk je bilo,...?
Hvala lepa!
Mislim, da je bila samo ena številka, ta je izšla 1992, glede tega kdo je to izdal pa nisem siguren, ampak od nekje imam občutek, da bi morda lahko bila Slobodna Dalmacija.
BuDi napisal/-a:a ni Novi novi Zvitorepec izšel samo 2-3 številke - tam nekje 1992 ?
s Čebelico Špelico od Mustra... pa eno mladinsko tolpo...
sicer pa je Delo poskušalo sredi devetdesetih registrirat znamko Zvitorepec, kar je zanimivo glede na to da niso izdajali stripov.
Jaz sem imel tudi to zadevo v mislih. Potem sem se pa tudi spomnil še teh zadev, ki jih omenja sigismundus. Malo je problem, da se v Sloveniji skoraj vsaka strip revija imenuje po Zvitorepcu, potem pa človek ne ve, na čem je.