Nov založnik v Srbiji - SFERA
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Nov založnik v Srbiji - SFERA
ce uskoro poceti sa radom. Dva meseca posle Veselog cetvrtka, kako se nezvanicno saznaje, pokrece se edicija koja ce objavljivati nove Bonelijeve stripove.
dosti je mogoče prebrati na stripovi.com...ampak nobenih detaljnih informacij. omenjen je bil nek izbor junakov (dokaj nenavaden). kar gre meni na jetra je to da so bili popljuvani še preden se je sploh začelo. pa grem stavit da velika večina sploh ni prebrala nič od teh stripov.
jaz jim želim uspešno pot. fajn da bodona voljo še neki stripi v cenejši varjanti
jaz jim želim uspešno pot. fajn da bodona voljo še neki stripi v cenejši varjanti
To bi znalo bit kar zanimivo.
Me pa ne čudi, da so na Stripovi.com to popljuvali še preden se je sploh kaj začelo.
Ob prebiranju določenih komentarjev določenih "ekspertov" na njihovem forumu dobiš občutek kot, da so oni-Stripovi.com izumili strip in, da je vse izven Hrvaške navaden "krš".
Kot sem že enkrat napisal v eni temi se kaka akcija tipa "1001 strip" kot je bila na našem forumu nikoli nebi mogla izpeljat na njihovi strani kajti razni pametnjakoviči(ki jih na njihovi strani ni malo) bi ta projekt že v osnovi zminirali.
Drugače pa podpiram ta novi projekt v Srbiji in upam, da bo zalaufalo.
Me pa ne čudi, da so na Stripovi.com to popljuvali še preden se je sploh kaj začelo.
Ob prebiranju določenih komentarjev določenih "ekspertov" na njihovem forumu dobiš občutek kot, da so oni-Stripovi.com izumili strip in, da je vse izven Hrvaške navaden "krš".
Kot sem že enkrat napisal v eni temi se kaka akcija tipa "1001 strip" kot je bila na našem forumu nikoli nebi mogla izpeljat na njihovi strani kajti razni pametnjakoviči(ki jih na njihovi strani ni malo) bi ta projekt že v osnovi zminirali.
Drugače pa podpiram ta novi projekt v Srbiji in upam, da bo zalaufalo.
GOTOF JE!
Koliko sam ja obavesten izlazice u malom tirazu od 500 primeraka, ali ne u HC vec u normalnoj SC opremi, ali kvalitetnije od kiosk izdanja.
Cena ce biti 170 din, odnosno 2 evra.
Meni je zanimljivo zbog sve one price kako u tom tirazu to ne moze da bude jeftinije i kako je HC dobar jer bi u tom tirazu SC bio jedan evro jeftinije.
Ako ovi pokazu da mogu da naprave SC Bonelija u 500 komada i da kosta 2 evra, prakticno kao na kiosku, bice zanimljivo.
Magicni vetar broj 16 krece prvi, veoma brzo.
Meni je zanimljivo zbog sve one price kako u tom tirazu to ne moze da bude jeftinije i kako je HC dobar jer bi u tom tirazu SC bio jedan evro jeftinije.
Ako ovi pokazu da mogu da naprave SC Bonelija u 500 komada i da kosta 2 evra, prakticno kao na kiosku, bice zanimljivo.
Kao sto rece Djole:marlowe wrote:Koliko sam ja obavesten izlazice u malom tirazu od 500 primeraka, ali ne u HC vec u normalnoj SC opremi, ali kvalitetnije od kiosk izdanja.
"Cijena za nijansu viša sa deset puta nižim tiražem i sa kvalitetnijom opremom?
Jedino ako nisu platili prava."
Vrijeme ce pokazati.
Inace, meni je zanimljivo kako se netko tko je do prije godinu dana tvrdio kako je Bonelli u Srbiji mrtav i kako je srpska publika prerasla Bonelli sada hvali s velikim tirazima Bonelli izdanja i novim izdavacima.
Ulazni podatak je da su kupljena prava.
Ako se pokaze da u malom tirazu naprave kvalitetnije ofsetno izdanje u mekim koricama, i ono kosta 2 evra, kao sto rekoh, bice zanimljivo. Kamo sve one price kako bi to kostalo 9 evra u mekim koricama, i da je onda 10 evra u tvrdim koricama ustvari jeftino. I tako to i tome slicno.
Sto se tice Bonelija u Srbiji - ja i dalje stojim iza toga. To je prosta igra brojki. Ja procenjujem potencijalno kiosk strip trziste u Srbiji na 50.000 - 80.000 primeraka. I imam ideju kako bi se doslo do toga i sta bi se prodavalo tako. Boneli to ne moze. On ne moze da dobaci ni blizu. Opet, verovatno je isplativo da se prodaje u 10.000 do 15.000 i ocigledno je da postoje izdavaci za to.
Jednostavno. Naravno, necemo im smetati, vec, naprotiv, pozeleti srecu. Kao i svakom hrabrom i postenom poslovnom coveku.
Ako se pokaze da u malom tirazu naprave kvalitetnije ofsetno izdanje u mekim koricama, i ono kosta 2 evra, kao sto rekoh, bice zanimljivo. Kamo sve one price kako bi to kostalo 9 evra u mekim koricama, i da je onda 10 evra u tvrdim koricama ustvari jeftino. I tako to i tome slicno.
Sto se tice Bonelija u Srbiji - ja i dalje stojim iza toga. To je prosta igra brojki. Ja procenjujem potencijalno kiosk strip trziste u Srbiji na 50.000 - 80.000 primeraka. I imam ideju kako bi se doslo do toga i sta bi se prodavalo tako. Boneli to ne moze. On ne moze da dobaci ni blizu. Opet, verovatno je isplativo da se prodaje u 10.000 do 15.000 i ocigledno je da postoje izdavaci za to.
Jednostavno. Naravno, necemo im smetati, vec, naprotiv, pozeleti srecu. Kao i svakom hrabrom i postenom poslovnom coveku.
lazarus in Gordon link sta bila omenjena naknadno, vprašanje je kaj je res...Lazarus je odličen strip, samo za srbski trg je zajebana situacija. Zgodba je namreč zelo povezana, na hrvaškem so izdali lepo število izvodov in nekateri so tudi v Srbiji kupovali...Bodo ti sedaj še enkrat od začetka? Če pa začnejo kjer je Ludens nehal (ali pa SD) pa novim kupcem nič ne bo jasno in spet ne bo uspešen...Nobody wrote:vprašam zaradi Lazarusajang wrote:ja od enke, kako pa naj?Nobody wrote:MV od broja 16, a ostali?
če ne veš, jih je SD že izdajala
recimo jaz sem smotan in želim imet celotne zbirke...pa sem v dilemi glede MV ker imam vseh 12 Libellusovih knjig. Ampak za 2 evra ne bom jokal. jokal bom potem če serija škripne pri desetih številkah
Mozes ti staviti cijenu i pola eura, to uopce nije problem. Pitanje je samo koliko ces dugo izdrzati s tom cijenom. Zdrav razum govori da je ta cijena od 2e na tu kolicinu neodrziva. Volio bih da se pokaze kako sam u krivu, ali za potvrdu cemo jos malo morati pricekati.marlowe wrote:Ulazni podatak je da su kupljena prava.
9/10 eura nisu tocne brojke, ali je poanta price ista. Tvrde korice na tirazu od 500 primjeraka poskupljuju cijenu stripa za 1-2 eura. To se lako provjeri u bilo kojoj tiskari.
Ti to kao insinuiras da ja smetam Veselom Cetvrtku? Pa, sve sto ti mogu reci je da se raspitas kod Slobe.Sto se tice Bonelija u Srbiji - ja i dalje stojim iza toga. To je prosta igra brojki. Ja procenjujem potencijalno kiosk strip trziste u Srbiji na 50.000 - 80.000 primeraka. I imam ideju kako bi se doslo do toga i sta bi se prodavalo tako. Boneli to ne moze. On ne moze da dobaci ni blizu. Opet, verovatno je isplativo da se prodaje u 10.000 do 15.000 i ocigledno je da postoje izdavaci za to.
Potencijalno kiosk strip-tržiste u Srbiji 80.000 primjeraka? Pa, sve sto ti mogu reci je aha.
MV je meni osebno kar fajna zadeva podobno kot Lazarus, medtem ko Hunterja, Steela ter Linka ne poznam.
Zasledil sem, da je v Italiji izšlo le 18 rednih številk od Gregorya Hunterja ter 64 rednih številk Jonathana Steela.
Razmeroma hitro sta bila ukinjena, kljub temu pa upam, da bodo Srbi zadevo zalaufali ter bomo spoznali predvsem Hunterja ter Steela.
Predvsem ta Jonathan Steele mi deluje kar zanimivo, tako da upam da bomo tudi pri nas prišli do kakega izvoda.
Zasledil sem, da je v Italiji izšlo le 18 rednih številk od Gregorya Hunterja ter 64 rednih številk Jonathana Steela.
Razmeroma hitro sta bila ukinjena, kljub temu pa upam, da bodo Srbi zadevo zalaufali ter bomo spoznali predvsem Hunterja ter Steela.
Predvsem ta Jonathan Steele mi deluje kar zanimivo, tako da upam da bomo tudi pri nas prišli do kakega izvoda.
GOTOF JE!