Sej ne rišem z fhotoshop, k mi je težko, bi edin risal če bi imel tist svinčnik pa ti pokaže v fhotoshop kaj narišeš, kr kul zadeva.macon wrote:Riši z roko, ne s Photoshopom. Le tako se lahko naučiš. Svinčnik + tuš.
ŠOLA RISANJA STRIPA (1. del)
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
No, Srt, tako jaz to počnem, prvo sem grobo narisal z navadnim svinčnikom Faber Castell 3H, nato pa šel čez z tehničnim svinčnikom debeline 0.5mm.
In nastalo je prikazano.
V naslednji fazi bom začel senčiti, kot vidiš sem največje dele že označil s križcem, to pomeni da bodo ti deli povsem črni.
Torej do naslednjega posta bom osenčil in pokazal kako izgleda.
LP[img][img]http://shrani.si/thumbs/rojstvothy1.jpg[/img][/img]
In nastalo je prikazano.
V naslednji fazi bom začel senčiti, kot vidiš sem največje dele že označil s križcem, to pomeni da bodo ti deli povsem črni.
Torej do naslednjega posta bom osenčil in pokazal kako izgleda.
LP[img][img]http://shrani.si/thumbs/rojstvothy1.jpg[/img][/img]
LP[img][img]http://shrani.si/thumbs/rojstvothy1.jpg[/img][/img][/quote]
Lahk rečem sam SUPER, kr dobr,
pa tud dobr da še gdo pokaže slike, ne pa sam jst, k sem vam pomoje že dosadan
Lahk rečem sam SUPER, kr dobr,
pa tud dobr da še gdo pokaže slike, ne pa sam jst, k sem vam pomoje že dosadan
- Blue Blues
Se strinjam z Daretom. Evo ti za začetek dokler ne najdeš punce za pozirat par slik, in da dobiš malo smisla za proporcije...TomDar wrote:Srt, daj še kako "komšinko" mlado prosi, da ti bo model, pa malo še žensko telo izpiliš, pa daj da vidimo
Pa sliko poleg, da vidimo kako izgleda in koliko si zadel![]()
*** IMAGE REMOVED ***
*** IMAGE REMOVED ***
It's Showtime!
Tist je Low-Rider. Ne, če od blizu dobro pogledaš zadnje levo kolo, opaziš kot bi bilo na tleh. Skoraj vsak risar pa riše kolesa, kot da bi bila v zraku. On jih ni narisal tako, narisal jih je ravne od spodaj, vendar pa nisem nikjer opazil nikakršne pomožne črte, ki bi mu koristila kot tla, da bi vedel pod kakšnim kotom morajo biti kolesa ravna od spodaj.Alek wrote:Razn ce ni ksn rap-gangsta-shit-madafaka avto, ka skace ko kenguru...
No bom razložil, avte jaz z mojim prjatlom rišem že neki časa, in vsak teden naredim vsaj ene 3. Vsakič pa ko rišem, vse rišem zelo narahlo, ko pa sem z izelkom zadovolen črte ki se bi jih moglo videt odebelim. Potem vse poradelam na rahlo, tako se pomožne črte zbrišejo, odebeljene se še vidi in grem s svinčnikom še enkrat čes. Kasnej še osenčim avto in to je to.
Zakaj ne poraderam samo pomožnih črt?
Ker jih je velik in če hočem vse poraderat psebej mi vzame preveč časa, zato je laži če raderam kar vse počes.
Zakaj sem napisal da sem tuki mal probu narisat avto, če jih pa rišem že nekej časa?
Še sam nevem
.
No upam da sem OK razložil, če ne bom pa še bolj natančn.
Zakaj ne poraderam samo pomožnih črt?
Ker jih je velik in če hočem vse poraderat psebej mi vzame preveč časa, zato je laži če raderam kar vse počes.
Zakaj sem napisal da sem tuki mal probu narisat avto, če jih pa rišem že nekej časa?
Še sam nevem
No upam da sem OK razložil, če ne bom pa še bolj natančn.