Če kdo rabi, fotokopije knjig naj mu jih lahko fotokopiram in pošljem, mam pa anotomijo telesa kako se riše obraze, kako se riše okolico, kako se riše razne predmete, kako se riše razne dele telesa in raznorazne poglede v določeni situaciji(strah smeh veselje id....). cca 40 knjig
Broj 1 wrote:Če kdo rabi, fotokopije knjig naj mu jih lahko fotokopiram in pošljem, mam pa anotomijo telesa kako se riše obraze, kako se riše okolico, kako se riše razne predmete, kako se riše razne dele telesa in raznorazne poglede v določeni situaciji(strah smeh veselje id....). cca 40 knjig
Akej prideš v stripoholik da bi mi tam pustu fotokopije Če pa nemoreš, pa bi lahk tud skeniral in mi po zasebnem al pa tud tko na forumu prilepu npr: najblj osnove zgradbe človeka itd..
Broj 1 wrote:Če kdo rabi, fotokopije knjig naj mu jih lahko fotokopiram in pošljem, mam pa anotomijo telesa kako se riše obraze, kako se riše okolico, kako se riše razne predmete, kako se riše razne dele telesa in raznorazne poglede v določeni situaciji(strah smeh veselje id...
.). cca 40 knjig
Super, jaz sem za, če je možno? bi ti poslal naslov. Seveda krijem stroške Ptt-ja in kopiranja!
Lej tako se zmenmo jaz bom poslikal vsako stran posebej in vi poveste kaj bi radi imeli, jaz fotokopiram in pošljem. Je pa v knjigah vse kar rabite za izdelavo stripa, vsak postopek posebej opisan.
-Henk Rotgans - Risanje prostora (1993)
-Giovanni Civardi - Drawing human anatomy (1995)
-John Peacock - Costume 1066-1990s (1994)
-Burne Hogarth - Dynamic light and shade (1991)
-Hazel Harrison - Painting in watercolour (1998)
-Jose M. Parramon - Color Theory (1989)
-Enciklopedija orozja (1995)
-Weapons & Armor (1982)
-Arms & Armor (1995)
Ne priporocam vam knjig Burnea Hogartha o risanju, tista o figuri je zelo stilsko deformirana in vam lahko skodi. Nabavite kako nevtralno, kjer so risbe podobne fotografijam (moja je taka).
Zelel bi si kako splosno knjigo o arhitekturi, ko sem eno drzal v rokah nisem imel denarja zanjo (te zadeve stanejo vec kot 10k bivsih tolarjev). Pred leti sem na Nizozemskem videl knjige z ljudmi v razlicnih pozah. Recimo, kako se pocasi obraca, kakih 15 fotografij na stran. Ena je bila z moskim, ena z zensko in tretja z otrokom. Noro uporabno, vsaka s par tisoc fotografijami.
Imam tudi kupe fotokopij in printov z arhitekturo, oblacili, tehniko itd. Niso najbolje urejene.
Vsakomur, ki hoce kaj risati pod obvezni program za zacetek priporocam eno knjigo o anatomiji in eno o risanju prostora, poleg tega pa se:
-RUDOLF ARNHEIM - ART AND VISUAL PERCEPTION. Obstaja tudi slovenski prevod. Nujno branje za kogarkoli, ki hoce poceti kaj vizualnega.
Kot dodatno branje lahko se:
-Norbert Lynton - Zgodba moderne umetnosti.
Last edited by macon on 15.01.2007 12:18:33, edited 1 time in total.