STRIP BUMERANG - slovenska revija svetovnih vrhuncev stripa

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

volvoart

Post by volvoart »

beethoven wrote:Gospod Volavšek!

Z ozirom, da nimate spletne strani (ali pa je jaz ne najdem)
bi bilo odlično če bi odprli novo temo (podobno, kot "novo v trafikah" brez komentarjev) kjer bi navedli, kaj je že izšlo, kaj je že pošlo in kje je kaj še za dobiti in kdaj kaj pride.
Prebijanje skozi vse mogoče komentarje je za običajnega kupca prava nočna mora.
Jaz npr. kupujem v Murski, kjer pa prijazne tete praviloma nimajo pojma, kaj od "crtanih romanov" (kot jim one pravijo), je že izšlo pa one nimajo ali česar sploh ni več za dobit.

Vaše delo je pohvale vredno, mislim pa da močno šepa prodornost med tisto publiko, ki nima posebnega veselja biti del "debatno menjalnih krožkov" in želijo stripe samo brati...ali pa stripa sploh še ne poznajo.
Se popolnoma strinjam z vami. Spletna predstavitev, brez odvečnega nakladnja, je dandanes enostavno nuja. Zadevo že lep čas snujem, a do realizacije še ni prišlo. Tu računam predvsem na pomoč Dareta in Simona, ker vsega sam enostavno ne zmorem. Pri spletni strani je tako, da ali je narejena vrhunsko, ali pač bolje da je ni.

V Murski Soboti (knjigarna Dobra knjiga) so se še pred kratkim dali dobiti tudi stari Bumerangi, skupaj s celotno albumsko kolekcijo, no kak teden nazaj so mi gospe vrnile neprodane izvode. Torej bi bilo bolje, ko jih ne bi reklamiral kot ekskluzivno prodajno mesto ... zdaj bo distribucijo po knjigarnah za vso Slovenijo prevzela profesionalna distribucijska hiša, ki že ima svojo mrežo knjigarn - katerih, javim naknadno.
uredništvo strip bumeranga
volvoart

Post by volvoart »

johnson wrote:Čau,

Zanima me, ali imate v Novi Gorici slučajno podoben kontakt, kot v knjigarni Murski Soboti?

Rad bi naročil nekaj prejšnjih številk Strip Bumeranga...
Za stare številke bo najlažje in najceneje, če pokličete na uredništvo Strip Bumeranga (03 749 00 78 ) ali pošljete povpraševanje preko e-pošte studio.risar@siol.net . Ko gre za večjo količino stripov, je paketna dostava kar hvaležna opcija ...
volvoart

Post by volvoart »

Cartland kot integral? :shock: Se pravi približno identično kot ga je izdal Bookglobe? To bi bilo res zakon. Torej lahko nakup hrvaškega že najmanj odložim, če ne že pozabim.

Mogoče bi Asceltsko meglo probal v Extra Bumerangu? Na prvi pogled je izredno simpatična zadeva.

glede Škorpiona je odločitev pravilna. še pravi tempo in zmaga. in če bo zadeva uspela bi mogoče predlagal še Reptors istega avtorja. To kar dela System Comics je burleska (časovno mislim)....

Metabarone ti jaz nebi priporočil. Po mojem mišlenju je že večina zagretih stripoljubcev nabavila Fibrine (jaz) ali pa od Belega Puta.... Belemu Putu vrjetno noben tudi ne more konkurirat cenovno...

Cartland bi prenesel tudi čb verzijo, ker koloriranje v tej seriji ni ravno nek presežek, vendar si čb integralov sploh ne znam predstavljati. Podobno nepojmljiva je, vsaj zame, uporaba brezlesnega papirja za kolorje. Tak papir dobesedno posrka barve, zato pričakujte papir enak naši SC albumski seriji ( 135g biomat ).
To je tudi gramatura, ki jo uporabljam za kolorje v SB - El Gaucho, Asceltska megla ... slednji serial je pravzaprav manjše presenečenje, ki naj bi popestrilo mesečnik ob prehodu v četrti letnik izhajanja.

Albumski seriji Metabaroni in Inkal bi v koprodukciji z Les Humanoides Associes lahko bili po 20 eur (mpc). Seveda SC in nekaj manjšega formata od HR ali SR verzije, a sem od koprodukcije že v začetku odstopil zaradi moje filozofije, da se stripi, ki seobjavljajo v Bumerangu, nikakor ne smejo ponavljati v spremljajočih albumih.
volvoart

Post by volvoart »

Aco wrote:
volvoart wrote: Škorpijon bo seveda objavljen v barvah, SC - serija Extra Bumerang, posamezne epizode po 8,34 eur ... To je dobrih 2000 upokojenih tolarjev, kar je, upam vsaj, dostopno vsakemu žepu.
Cena je seveda vrhunska in če je komu to preveč potem res ne vem..Tako kot jang bi si želel enake kvalitete in tempa kot pri Princu noči.

Glede SF stripov, vem da so želje eno, realnost pa drugo,ampak meni se izredno dopade Valerian dvojca Christin/Mezieres. Lepo in enostavno napisano, še lepše narisano - malo znano je, da George Lucas obožuje ta strip,tako da je kar nekaj stvari iz Valeriana uporabil pri ustvarjanju Vojne zvezd (pa ne da bi bila Vojna zvezd neko merilo kvalitete,pa vendar).
V isto kategorijo seveda uvrščam tudi Aster Blistoka.Oba serijala sta "večna", čeprav začetki segajo daleć nazaj so teme, o katerih govorita še vedno aktualne.Problem je ker sta dolga (20+albumov),ampak samo kot ideja.

Glede Metabaronov, po moje tukaj le ni tako hude povezave z Incalom da se jih ne bi dalo objaviti posebej.Seveda gre za eno celoto, oz. univerzum,ki ga je ustvaril Jodorowsky, ampak dovolj je pač vedeti da je Metabaron eden od likov v Incalu in to je dovolj za nemoteno branje. Jaz sem najprej prebral Metabarone in šele potem Incala in ni bilo težav.

In ko smo že pri tem, ravno prejšnji teden smo imeli debato kako bi bil idealno za objavit v slovenščini npr. novi reprint Dylan Doga, ki trenutno izhaja v Italiji, z Roi-jevimi naslovnicami in s po tremi epizodami v eni knjigi.Znan junak, Bonelli, dobre epizode,fina oprema..samo tako za idejo.
Prav opažaš, Aster Blistok in Valerijan sta res noro dolgi seriji in posledično zame nezanimivi za objavo.
Z Metabaroni bi lahko seveda startal kadarkoli, a bi raje videl, da prej objavim vsaj polovico Inkala, ker je to neke vrste uvertura oziroma reklama za albumsko odisejado Metabaronov ...

Dylan pa je seveda dobra ideja, sploh če pomislimo, da bo naslednje leto zunaj film ...
Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Včeraj prejel 35. številko (še vedno se nisem sprijaznil s tem, da mi poštar uniči čisto vsako številko), izgleda odlično, kaj pa drugega.

Najava za 36. številko, ki izide 4. 1. 2010: INKAL, Rdeči gospodar, Labirint, Asceltska megla, Garažni Izidor.
Torej obeta se nam Milazzo tudi v slovenščini, za vse tiste, ki se niso odočili za hrvaško verzijo, pa 2. del Asceltske megle (seveda upam, da bo tudi ta v barvi kot prvi del; lepo presenečenje).
Anything is possible
Be the Change You Want to See
barba73
Stripoholik FAN CLUB

Post by barba73 »

Nov Bumerang je "svetski", tako zgodbe kot tehnična izvedba.Barvna Ascelska megla je prava poživitev,čestitke za to številko vsem ki so zraven.
Pojavlja pa se mi vprašanje koliko bi podražilo Bumerang, da je ves v barvah?Če se bi izšlo z 10.evri bi veljalo poskusiti.Mislim da ga bi kupovali vsi ki ga že sedaj pa še barve bi pritegnile kakega novega bralca.Ali pa se motim?Brez zamere, samo malo razmišljam.

Kar se Bonellija tiče pa mislim da bi bil kolekcijonarski Dilan Dog na način
kot to počne VČ,poln zadetek...ali pa tudi ne? kakih 300b cifer se ga bi prodalo,je to dovolj?
---jeb..eš život bez Bonellija i Olimpije u Ligi Prvaka---
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

ma ne vem s temi Bonelli reprinti... da se slišat da se sicer Dilan Doga v sloveniji proda največ. Ampak kako se bo prodajalo spet od začetka in v slovenščini? Mogoče kak kratek nov serijal
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Pomoje bi bil dovolj kak "Best of Bonelli" v stilu Republice, morda Dylan v stilu ameriške izdaje Case Files. Da bi se fural cel serial verjetno ni šans, kak izbor pa bi bil dobrodošel.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

BuDi wrote:.........., morda Dylan v stilu ameriške izdaje Case Files. .......
To je najbolj nesmiselna izdaja, kar sem jih videl - ne moreš je ne čitati, ne
poštevno v rokah držati in ..... ni za drugo kot zapraviti denar in postaviti na
polico. :no:
Samo tega nam ni treba.
sunciox

Post by sunciox »

Wow DDv slovenščini? Kdaj in kako?
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

volvoart wrote:
Aco wrote:
volvoart wrote:
Z Metabaroni bi lahko seveda startal kadarkoli, a bi raje videl, da prej objavim vsaj polovico Inkala, ker je to neke vrste uvertura oziroma reklama za albumsko odisejado Metabaronov ...
.
a to pomeni, da je najbolje da počakam do naslednjega leta na SLO Metabarone? V spremnem dopisu ob številki 34 ni nič napisano glede Metabaronov. Razen če jih je za pričakovat v Extra Bumerangih ali v trdo-vezanih albumih?
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Za tiste, ki niso iz Lj mogoče pomeni nekaj da Bumerang "po novem" prodajajo tudi na mimovrste: http://www.mimovrste.com/katalog/622/stripi
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Nova naslovka Strip bumeranga # 36

Image
Odstrani se pošast!
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Lepa naslovnica!
Ruki
STRIPOHOLIK

Post by Ruki »

Corto wrote:Lepa naslovnica!
Tudi meni je všeč naslovka, strip pa žal ne.
Post Reply