pripravlja se festival ZF, kjer bo poudarek tudi na stripu

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Post Reply
BuDi
STRIPOHOLIK

pripravlja se festival ZF, kjer bo poudarek tudi na stripu

Post by BuDi »

Izvedel sem, da naj bi se za naslednje leto (2007) v Mariboru pripravljal festival ZF, kjer bi bil širše predstavljen tudi ZF strip (in ilustracije)

Organizator je/bo Joze Slacek sicer vodja Mednarodnega festivala racunalniskih umetnosti.

Menda naj bi šlo predvsem za razstavo likovnih del, predavanja v zvezi z ZF in projekcije

Kaj več pa ne vem, niti se še ne ve ker je menda priprava še zelo v začetni fazi.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Tanja.C

Post by Tanja.C »

No, jaz sem z Jožetom Slačkom v stiku in se vsake toliko časa dobiva glede festivala. Kar se tiče stripa - ja, prišel bi v poštev, ker je Slaček tudi sam ljubitelj (zaposlen je v galeriji Media Nox v MB-ju, ki že dve leti (ali celo več) zapored organizira - sicer slabo obiskane, ampak saj vemo zakaj - stripovske delavnice). Če bi imeli ideje, kaj bi se lahko predstavilo glede stripov na takšnem festivalu (torej ZF), me kontaktirajte in to lahko posredujem organizatorju.
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

Tanja.C wrote:sicer slabo obiskane, ampak saj vemo zakaj - stripovske delavnice).
Ja, vemo zakaj: zaradi slabe obveščenosti. Moja malenkost, recimo, že leto in pol živi 10m stran od Medie Nox, pa prvič slišim, da so tam stripovske delavnice. Juh juhej...

Kdaj bo naslednja? :)
jaka

Post by jaka »

Mene pa zanima,kako te stripovske delavnice izgledajo in kakšen je pogoj,da se jih lahko udeležiš,če je kakšen.Nisem še nikoli bil na kakšni.Je ta edina ali so še kje in kdaj.Mal informativno,če ve kdo kaj o tem.
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

em, v nekem drugem topicu je objavljena reklama za stripburgerjevo delavnico ... obvestilo o njej najdeš pa tudi tu: http://www.slocartoon.net/?main=news/comments&nid=677
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

BuDi wrote:em, v nekem drugem topicu je objavljena reklama za stripburgerjevo delavnico ... obvestilo o njej najdeš pa tudi tu: http://www.slocartoon.net/?main=news/comments&nid=677

Ja nahaja se tukaj
viewtopic.php?t=632
Odstrani se pošast!
Viking_Vike

Post by Viking_Vike »

Xabaras wrote: Kdaj bo naslednja? :)
ena je bila 2004, jeseni enkrat, katere nisem ujel, sem pa bil na lanski, tudi enkrat jeseni. tako da verjetno bo tudi letos enkrat jeseni.
jaka wrote:Mene pa zanima,kako te stripovske delavnice izgledajo in kakšen je pogoj,da se jih lahko udeležiš,če je kakšen.Nisem še nikoli bil na kakšni.Je ta edina ali so še kje in kdaj.Mal informativno,če ve kdo kaj o tem.
pogoja do sedaj ni bilo, ne vem pa kaj bi naredili če bi se prijavilo več kot cca. 10 ljudi, ker je prostor omejen. vodi nek mariborski stripar, katerega imena se trenutno ne morem spomniti, omejeno pa je na tehniko risanja s črnilom - s čopičem ali če si si prinesel svoje pero. lani je potekalo 2 dni (2004 je bilo 3 dni): za začetek smo narisali en lik, potem eno pasico stripa, nazadnje pa enostranski strip (na šeleshamer list). potem smo stripe dali na stene galerije, kjer so viseli 2 dni... leta 2004 so kasneje izdali majhen zvezek z izdelki, lani pa niso dobili denarja, tako da nič iz tega.
druščina je bila pisana: nekaj, ki nas je risalo bolj po vzoru japonskih stripov, nekaj bolj karikaturistov, nekaj takšnih ki so prišli bolj za zabavo.

voditelj je bil dober, ni se ukvarjal s tem da bi te učil risati ampak bolj s tem kako iz svojega stila narediš strip. tako da, recimo da je pogoj da znaš sam vsaj malo risat.

aha, obvestilo sem slučajno videl v večeru. in kakšen teden ali dva kasneje sem videl da imajo tudi v pekarni delavnico, ki jo je vodil ciril horjak, samo me takrat ni bilo v MB.
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

Ohoho, tole se pa dobro sliši. :)

Mislim, da se je letos jeseni udeležim, čeprav ne znam nič risat... Si bo treba zmislit še eno kategorijo udeleženca: takšen, ki ima več volje kot talenta. :) A velja tudi če ustvarjaš na računalniku?
jaka

Post by jaka »

BuDi wrote:em, v nekem drugem topicu je objavljena reklama za stripburgerjevo delavnico ... obvestilo o njej najdeš pa tudi tu: http://www.slocartoon.net/?main=news/comments&nid=677
Hvala vsem.Sej sem potem kasneje tudi to reklamo videl in prebral. :oops: Izgleda pa zelo zanimivo.Kaj pa vem,mogoče se pa kdaj tudi udeležim kakšne.
Viking_Vike

Post by Viking_Vike »

Xabaras wrote:A velja tudi če ustvarjaš na računalniku?
heh, a boš prišel tja z laptopom? :)
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

Viking_Vike wrote:heh, a boš prišel tja z laptopom? :)
Ne, ker ga nimam. :)

Na delavnici bi verjetno že poskušal risati na roke, samo dvomim, da bi nastalo karkoli, kar bi si upal dati na ogled, pa magari samo za dva dni. :) Dva dni pa je, vsaj zame, absolutno premalo časa, da bi na računalniku kaj ustvaril, ampak recimo, če bi do jeseni, do delavnice, kaj ustvaril, bi potem tisto dal na ogled. :)
Post Reply