nova policijska zakonodaja
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
nova policijska zakonodaja
Ko sem danes prebiral časopisje, primorske novice, sem videl, da so samo v koprski občini zaplenili 67 osebnih avtomobilov. Ki bodo šli na dražbo, ali uničenje. ljudem torej pobirajo že avtomobile. zanimiv je primer, ko je nekdo prosil prijatelja, naj ga pelje v bolnico, ker ni mogel voziti, prijatelj je bil pod gasom, in so zaplenili avto kolega, katerega je peljal v bolnico. Da dol padeš. Baje obstaja možnost, da bo sodnik avto vrnil.
Ja, potem je seveda odvzem dovoljenja, kazen tam okol 1500 euroj, pa nov izpit.
Če kazni ne zmoreš, najprej uklonilni zapor, potem pa rubež. Še stanovanje ti vzamejo, če ga maš, jasno.
Ne bom pozabil kmeta v uklonilnem zaporu nekje pri ptuju, ki je jokal, kaj bo doma s kravami. Kdo jih bo nafutral. S traktorjem je vozil, po unih njivah in poteh, spil kozarček alpa dva šnopsa in hop cifizelj, pa te mam. Nima denarja za plačat. Tam skori nobeden. V Avstrijo hodijo kri dajat, da jih rešijo zapora. Madona, šlo je za 80 eurov. In tam so uklonilni zapori baje prepolni. Ko se je lani enkrat jelinčič oglašal, so mel zaprtih skoraj sto uklonjencev. Revežev, jasno
V Portorožu, turistični kraj, bogami, sem bil priča prizoru, ko je policist ustavil turista, ki je šel čez cesto mimo prehoda za pešče (v kopalkah, pa z brisačo) in na cesti zaprl promet, da je za njim, ko sem peljal mimo stalo že 5-6 avtomobilov.
Ne bo dolg, pa nam bodo še zrak zaračunaval.
No, tko bom reku. Ne samo da postajamo policijska država, slovenska policija je postala nova okupatorska vojska naše države.
bog nam pomagaj!
Ja, potem je seveda odvzem dovoljenja, kazen tam okol 1500 euroj, pa nov izpit.
Če kazni ne zmoreš, najprej uklonilni zapor, potem pa rubež. Še stanovanje ti vzamejo, če ga maš, jasno.
Ne bom pozabil kmeta v uklonilnem zaporu nekje pri ptuju, ki je jokal, kaj bo doma s kravami. Kdo jih bo nafutral. S traktorjem je vozil, po unih njivah in poteh, spil kozarček alpa dva šnopsa in hop cifizelj, pa te mam. Nima denarja za plačat. Tam skori nobeden. V Avstrijo hodijo kri dajat, da jih rešijo zapora. Madona, šlo je za 80 eurov. In tam so uklonilni zapori baje prepolni. Ko se je lani enkrat jelinčič oglašal, so mel zaprtih skoraj sto uklonjencev. Revežev, jasno
V Portorožu, turistični kraj, bogami, sem bil priča prizoru, ko je policist ustavil turista, ki je šel čez cesto mimo prehoda za pešče (v kopalkah, pa z brisačo) in na cesti zaprl promet, da je za njim, ko sem peljal mimo stalo že 5-6 avtomobilov.
Ne bo dolg, pa nam bodo še zrak zaračunaval.
No, tko bom reku. Ne samo da postajamo policijska država, slovenska policija je postala nova okupatorska vojska naše države.
bog nam pomagaj!
Last edited by sigismundus on 03.08.2011 23:35:00, edited 1 time in total.
tisti, ki sanja tuje sanje
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
- Ruki
- STRIPOHOLIK
Re: nova policijska zakonodaja
Baje bodo zdaj obdavčili živila in pijače, ki vsebujejo sladkor, torej praktično vse
banda pokvarjena lopovska nam misli pokrast še tisto, česar nimamo... aha, da se pa Zorangutanov sin vozi brez vozniške okoli, je pa dovoljeno, niti ni nikoli imel vozniške, saj kako bi jo pa naredil, če je fant nepismen. Ok, so mu vzeli avto pred kratkim, a stavim, da ga bo dobil nazaj in ne bo šel v šrot, kot bi ga takoj poslali, če bi ga vzeli "navadnemu" državljanu. Zgleda smo vsi udeleženci prometa potencialni kriminalci in nas kot take obravnavajo. Bo spet treba granitne kocke v parlament?
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
Last edited by sigismundus on 04.08.2011 4:08:59, edited 1 time in total.
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
teza je, da bo avto šel v šrot, zato da se bodo jankoviči pokazal kot navadni državljani. da bodo zorana j. ljudje volili še na višje položaje. za unga opičjaka pa brez skrbi. za dobro odigrano predstavo bo dobu dva alpa tri avte 
Last edited by sigismundus on 04.08.2011 4:10:25, edited 2 times in total.
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
Jebat ga, kar se mene tiče bi vsem, ki vozijo pijani avto zaplenil pa še ornk kazen nabil, tole je še premalo. Ali pa arest - sam jeba, ker gre potem to pitanje "revčka" v zaporu na naše stroške, raje bi ga potem že dal na javna dela, pa jarke kopat, bi bil vsaj koristen.
Pa ne sam to (še bolj sem zajeban
), tut alko in čike bi še za vsaj 100% podražil, če ne že več.

Pa ne sam to (še bolj sem zajeban
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Divjake, alkoholike in mamilaše bi bilo definitivno treba dokončno spravit iz cest, ampak kazni za majhne prekrške(recimo zjutraj se ti mudi v službo in prekoračiš hitrost namesto 50 na 60 km na uro) pa se mi zdijo sedaj absolutno previsoke in so namenjene le za polnjenje državne blagajne
Pa še ti naši policaji se hinavsko skrivajo že skoraj za vsakim grmom in pridno pišejo kazni revežom v avtih nizke cenovne vrednosti za majhne prekoračitve hitrosti, medtem ko so do velikih kršiteteljev z boljšimi avti(recimo Jankovićeva sinčeka in podobni tajkunski fičfiriči) precej bolj prizanesljivi.
Pred časom sem se pogovarjal s kolegoma, ki sta bivša profesionalna šoferja(eden je še zdaj) in sta prevozila celotno Evropo podolgem in počez in sta mi zatrdila, da toliko policije kot je na naših cestah je ni nikjer drugje.
V Nemčiji ali Avstriji vidiš policaja šele takrat, ko si udeležen v prometni nesreči, pri nas pa jih jaz(ki delam relativno malo kilometrov dnevno) recimo na relaciji 40-50 km vidim dva do trikrat...
Zakaj pa recimo nebi bili promerni kršitelji obravnavani glede na velikost plače, ki jo prejemajo?
Zakaj bi recimo delavac s 500 ojri plače in menedžer s par 10.000 ojrov + morala plačati isto kazen?
Kazen 500 ojrov lahko tega delavca dobesedno "ubije", medtem ko je ta znesek za kakega menedžerja le pljunek v morje.
O tem bi veljalo razmislit, ampak seveda se to v tej naši Sloveniji, kjer so te kurbe na vrhu tako zlizane skupaj in drug drugega ščitijo, nikoli ne bo zgodilo
O ostalih morebitnih novih obdavčitvah pa raje sploh ne bi razglabljal
Pa še ti naši policaji se hinavsko skrivajo že skoraj za vsakim grmom in pridno pišejo kazni revežom v avtih nizke cenovne vrednosti za majhne prekoračitve hitrosti, medtem ko so do velikih kršiteteljev z boljšimi avti(recimo Jankovićeva sinčeka in podobni tajkunski fičfiriči) precej bolj prizanesljivi.
Pred časom sem se pogovarjal s kolegoma, ki sta bivša profesionalna šoferja(eden je še zdaj) in sta prevozila celotno Evropo podolgem in počez in sta mi zatrdila, da toliko policije kot je na naših cestah je ni nikjer drugje.
V Nemčiji ali Avstriji vidiš policaja šele takrat, ko si udeležen v prometni nesreči, pri nas pa jih jaz(ki delam relativno malo kilometrov dnevno) recimo na relaciji 40-50 km vidim dva do trikrat...
Zakaj pa recimo nebi bili promerni kršitelji obravnavani glede na velikost plače, ki jo prejemajo?
Zakaj bi recimo delavac s 500 ojri plače in menedžer s par 10.000 ojrov + morala plačati isto kazen?
Kazen 500 ojrov lahko tega delavca dobesedno "ubije", medtem ko je ta znesek za kakega menedžerja le pljunek v morje.
O tem bi veljalo razmislit, ampak seveda se to v tej naši Sloveniji, kjer so te kurbe na vrhu tako zlizane skupaj in drug drugega ščitijo, nikoli ne bo zgodilo
O ostalih morebitnih novih obdavčitvah pa raje sploh ne bi razglabljal
GOTOF JE!
Ne strinjam se povsem s tabo Gusar. Pa naj ta "ubogi" delavec ne divja in vozi pijan pa bo.
Kar se pa tiče Avstrije in Nemčije, mogoče je pa razlog tudi v tem, da tam ne vidiš toliko psihopatov na avtocestah kot pri nas.
Vsaj moje izkušnje so take.
Sicer je bilo pa že tudi kar nekaj odvzemov vozila, kar tudi nekaj šteje.
Kar se pa tiče Avstrije in Nemčije, mogoče je pa razlog tudi v tem, da tam ne vidiš toliko psihopatov na avtocestah kot pri nas.
Sicer je bilo pa že tudi kar nekaj odvzemov vozila, kar tudi nekaj šteje.
Anything is possible
Ok, se strinjam da nikomur ni potrebno divjati po cesti oz še manj biti pijan za volanom, ampak zakaj bi bile kazni strogo določene oz za vse enake?
Kazen bi morala biti vzgojna oz bi denarna kazen kršitelja res morala udariti po žepu, ampak recimo 500 evrov lahko nekoga spravi skoraj do bankrota, nekomu drugemu pa je 500 evrov to, kar je za večino od nas 40 centov za jutranjo kavico iz avtomata v službi.
Vglavnem mislim, da bi morala denarna kazen kršitelja(ne glede na njegov status) res udariti po žepu, ampak ne tako, da bi ga pokopala(predvsem ljudi z nižjimi plačami).
Glede Avstrija in Nemčije pa imaš kar prav, tam ljudje res dosledno in to bolj ali manj vsi upoštevajo prometne predpise in znake in imajo visoko stopnjo prometne kulture, medtem ko je pri nas raven kulture in pravilnega obnašanja na cesti na zelo, zelo nizki ravni
In očitno res moramo imeti policaja na vsakih 5 kilometrov, da se bomo bolj al manj držali prometnih predpisov in pravil, žalostno
Kazen bi morala biti vzgojna oz bi denarna kazen kršitelja res morala udariti po žepu, ampak recimo 500 evrov lahko nekoga spravi skoraj do bankrota, nekomu drugemu pa je 500 evrov to, kar je za večino od nas 40 centov za jutranjo kavico iz avtomata v službi.
Vglavnem mislim, da bi morala denarna kazen kršitelja(ne glede na njegov status) res udariti po žepu, ampak ne tako, da bi ga pokopala(predvsem ljudi z nižjimi plačami).
Glede Avstrija in Nemčije pa imaš kar prav, tam ljudje res dosledno in to bolj ali manj vsi upoštevajo prometne predpise in znake in imajo visoko stopnjo prometne kulture, medtem ko je pri nas raven kulture in pravilnega obnašanja na cesti na zelo, zelo nizki ravni
In očitno res moramo imeti policaja na vsakih 5 kilometrov, da se bomo bolj al manj držali prometnih predpisov in pravil, žalostno
GOTOF JE!
Spremembe v novem zakonu o CPP s 1. julijem 2011:
http://www.silcportal.si/novice/sloveni ... tno-visje/
In še manj znana sprememba, kar se parkiranja tiče:
http://www.siol.net/avtomoto/nasveti/o_ ... zakon.aspx
Namreč po novem velja: "Ustavitev in parkiranje je prepovedano na vozišču v naselju, kjer poteka dvosmerni promet in ločilne črte niso vrisane."
To velja tudi za slepe ulice in je po mojem mnenju skregano z vsako logiko, plus nobenih znakov ni, ki bi na to opozarjali!
Redarji v Ljubljani že pridno nastavljajo lisice v takih primerih, sem se na svoje oči prepričal.
http://www.silcportal.si/novice/sloveni ... tno-visje/
In še manj znana sprememba, kar se parkiranja tiče:
http://www.siol.net/avtomoto/nasveti/o_ ... zakon.aspx
Namreč po novem velja: "Ustavitev in parkiranje je prepovedano na vozišču v naselju, kjer poteka dvosmerni promet in ločilne črte niso vrisane."
To velja tudi za slepe ulice in je po mojem mnenju skregano z vsako logiko, plus nobenih znakov ni, ki bi na to opozarjali!
Redarji v Ljubljani že pridno nastavljajo lisice v takih primerih, sem se na svoje oči prepričal.
- Ruki
- STRIPOHOLIK
Kar je Corto izpostavil... še en zakon za polnjenje blagajne... nikjer nobenih znakov, nikakršnega opozorila, pa hop lisice gor. Vsak voznik je smatran kot potencialen kriminalec in po takih standardih bi vsi morali biti Schumacherji in McRaeji, da bi bili sposobni voziti po cesti. Najprej naj lepo poskrbijo za primernost prometnih znakov, ne da je omejitev 30, zaradi dela na cesti pa delavci butnejo ven znak z omejitvijo 40. Torej lahko vozim več zaradi dela na cesti!? Kaj bo pa policaj povedal, ko bo skočil iz grma? Pa ob Ljubljanici, ko je enih 100 m območje umirjenega prometa, iz bog ve kakega razloga... če se pelješ 20 skozi, si že ob vozniško. Banda pokvarjena nesposobna, tu si bodo polnili blagajno, a 2 "čapkotov", ki oropata banko sredi belega dne v vijoličnem puloverju, brez maskiranja obraza, pa kljub varnostnim posnetkom ne morejo dobiti v več kot 2 mesecih in pol.
Takole off topic, a si že naredil izpit? Al se že vnaprej pizdiš?Ruki wrote:...Torej lahko vozim več zaradi dela na cesti!? Kaj bo pa policaj povedal, ko bo skočil iz grma? Pa ob Ljubljanici, ko je enih 100 m območje umirjenega prometa, iz bog ve kakega razloga... če se pelješ 20 skozi, si že ob vozniško. Banda pokvarjena nesposobna....
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
- Ruki
- STRIPOHOLIK
Nisem še, pizdim se nad trenutno situacijo, ki jo je zakuhala ta vlada.tilitili wrote:Takole off topic, a si že naredil izpit? Al se že vnaprej pizdiš?Ruki wrote:...Torej lahko vozim več zaradi dela na cesti!? Kaj bo pa policaj povedal, ko bo skočil iz grma? Pa ob Ljubljanici, ko je enih 100 m območje umirjenega prometa, iz bog ve kakega razloga... če se pelješ 20 skozi, si že ob vozniško. Banda pokvarjena nesposobna....