Danes prečital!

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

BuDi
STRIPOHOLIK

Re: Danes prečital!

Post by BuDi »

Dekalog I-IV - priporočam, nisem pričakoval tako dobro zadevo, prijetno presenečen
Dylan Dog Special Pomlad 2011 - všeč mi je bil, ne vem zakaj se vsi pritožujejo - spet prijetno presenečen.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
valiant

Re: JULIA

Post by valiant »

Prebral prve tri dele Julie. Dober Bonellijev strip. Od 1 do 10 mu dam 7.
Poli 78
STRIPOHOLIK

Post by Poli 78 »

Stripoteka 1077 - XIII misterija (Mangust)

Tole se vzame po defaultu, čim je XIII v igri. Danes prebral nekje do polovice (več mali ni dovolil) in povsem sede. Tako scenarij kot risba. Začne se z znano sceno, ki pa še ni bila povsem pojasnjena - na jahti. Mungo "vstopi" v velikem stilu, nato pa ge. Rowland pripoveduje svojo zgodbo, kako je postal kar je, elitni ubojica. Mislim, da je kar dobro zasnovano, sploh otroški del in prihod v Ameriko... čeprav so tudi že razni filmi in knjige videli podobne zgodbe (starejši killer pred "penzijo" uči mlajšega zelenca, zveni znano? :wink: ).
Anything is possible
Be the Change You Want to See
valiant

JULIA

Post by valiant »

Prebral prvih sedem številk JULIE. Strip mi postaja vse bolj všeč. Sem kar rahlo pozitivno presenečen, ker zgodbe vlečejo, da jih prebereš do konca. Res, da je polno klišejev, ki sodijo v kriminalke, pa vendarle je zanimivo dokler traja.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Zagor 179-182

povratek starega sovražnika (kaj pa drugega), tokrat Rendall mutant... dokaj dolgočasno vse skupaj, sem se kar par dni matral da sem prebral celo zgodbo
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

jules:

1) kroz minula stolječa

če odmislim hrvacki nacionalni naboj, je strip super dober. način pripovedovanja zgodbe, same zgodbe, risba... :yes:

2) vitez trueblood

jules 10, lilley 3
--------
hanz kovacq hilda 1,2

komsikomsa
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
wer

Post by wer »

Prebral prvo rundo od Gregorja:
Hugo Pratt:
-Jezuita Džo
-Gringova makumba
-Morgan
Marija šercer - Jules: Martin iz Zagreba, Martin u Zagreb
kratek strip z zgodovinsko zgodbo in še lepšo risbo. Prikaz kako leta 1830 prideš od pomočnika do mojstra in sprejetja v ceh, ki je poklicna združba obrtnikov iste stroke (mizarji, čevljarji, peki,...).
Cothias - Juillard: 7 života kopca (color)
Francija v času Henrika IV
Enki Bilal: Falange crnog reda
Strip govori o terorizmu in nasilju skupine desnice v zahodnih državah Evrope (Španija, Italija, Švica, Nemčija, Nizozemska) katero preganja skupina ostarelih in nekdanjih specijalcev in pripadnikov tajnih služb. Konec zgodbe tragičen saj jo v celoti lahko izpove le en preživeli.
play it again
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

loisel - peter pan 1-6

risba je tkoaltko enkratna, ampak zgodba je pa top - sanje in resničnost mulca v londonu nekje sred 19 stoletja...bagra, đin, đek razparač pa mgla napram vilam, škratom, sirenam in ostalim pravljičnim zverinam. iz krutega realizma v čudovito sanjsko domišljijo in nazaj. definitivno strip za odrasle otroke. :baw: :baw:
valiant

PRIČE S DIVLJEG ZAPADA

Post by valiant »

Ta teden sem se vrgel na priče s divljeg zapada. Do sedajsem prebral prvih 14 delov. Kaj pa vem, rahlo razočaran. Nobena zgodba me ni ravno navdušila. Pričakoval sem več, glede na nekaj zares fantastičnih epizod (o generalu Custeru, Geronimu), ki so me v otroštvu navdušile in katere se mi še vedno zdijo sijajne. Teh prvih 14 delov je rahlo preveč naivno otroških za moj okus, glede na to, da naj bi šlo za resen western. Mi je pa všeč, da se v stripu pojavljajo resnične zgodovinske osebnosti in dogodki (predsednik Jefferson, Tekumze, general Santa Ana, bitka pri Alamu...). Skratka mešani občutki. Od 1 do 7 mu dam 7, upam pa da bom kmalu naletel na kašno epizodo, ki me bo zares prepričala.
tilitili
STRIPOHOLIK

Re: PRIČE S DIVLJEG ZAPADA

Post by tilitili »

valiant wrote: Od 1 do 7 mu dam 7,...
al od 1 do 10 mu dam 7?
valiant

Post by valiant »

Od 1 do 10 dam Pričam s divljeg zapada 7, ne od 1 do 7 kakor sem pomotoma zapisal.
sloppy

Post by sloppy »

končno prebral prve štiri R.E.B.E.L.E.S.. odlično, vredno svojega denarja in še kaj več. priporočilo!
markolar
STRIPOHOLIK

Re:

Post by markolar »

markolar wrote:SHERLOCK HOLMES & Londonski vampiri

#1 - Zov krvi

Image

Libellus - A4 format - 48 stranic - barvno - 70 kn

Ko že vsi verjamejo, da je Sherlock Holmes mrtev, se ta pod krinko pojavi v Parizu vendar si ga takoj "prisvojijo" z določenim načrtom vampirji...

Image

Lepa risba in fantastično obarvano, odličen scenarij; škoda, ker je to samo prvi del...
Prebral še drugi del - slabo...

Fantastična obarvanost (razen eksplozij) je nekako izginila; močno pripomore k temu "mračnost" stripa, vseeno se skoraj vse dogaja ponoči. Risba se je tudi nekako izgubila v tej mračnosti, scenarij pa, hmm, razočaran s samim "odpletom" zgodbe.
Image
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

bilal, christin - falange crnog reda

zgodba o tem, kako levičarska grupa starih prdecev po celi evropi zasleduje desničarsko grupo starih prdcev. če že cel svet mirno gleda teroristične napade ponovno vstalih Falangistov, ja pol je pa treba tem prdcem stopit na pot. seveda talevi, ki so daljnega 1939 popušili, ko jih je zapustil svet. no pasaran.
ninel

Post by ninel »

Falange crnog reda so zame poleg Partije lova najboljši Bilalov strip. No Pasaran!
Post Reply