Danes prečital!

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

wer

Post by wer »

se nisem mogel zadržati in včeraj zvečer prebral še Appoline. Saj ne vem ali je boljši scenarij Morvana ali risba Lavriča. V glavnem dober paket z zgodbo ugrabljene deklice pri 8-ih letih in 10 let kasneje po velikem preobratu, požaru in odkritja zamrzovalne skrinje. Glavni vpleteni so ugrabitelj Carasse in njegova mama, ugrabljena deklica (ali pa se je pustila ugrabiti) Appoline Bonnais in starša ter inšpektor Wimms s katerim se začne odpletat klobčič in sklene zgodba.
play it again
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Nisem še prebral, pač pa samo preletel številko 1 Biblioteke Nathan Never, kjer imate poleg še neobjavljene zgodbe nulte epizode in dve že objavljenih epizod (1 in 2) tudi nekaj obširnih tekstov, ki jih je napisa Djole. Prikazane imate najpomembnejše like v tem stripu in podobne stvari. Odlično narejeno, priporočam vse ljubiteljem tega junaka da si nabavijo tole cifro.
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

wer wrote:se nisem mogel zadržati in včeraj zvečer prebral še Appoline. Saj ne vem ali je boljši scenarij Morvana ali risba Lavriča.
se nisem mogel zadržati in ravnokar prebral Appoline. scenarij boljši. samo od kje so odkritja iz zamrzovalne skrinje?
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

sitarjevi striporeki; hudomušno, moderno in "oldtimejrsko" hkrati, predvsem pa kritično. super z eno pomanjkljivostjo - prekratko.
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
wer

Post by wer »

prebral Dylan Dog gigant #5 - Totentanz in #4 - Duga noć.
V dugi noći spremljamo Dylana v družbi vampirjev, ki gredo na srečanje mračnih bitij. Kraj dogajanja je London in na srečanju pride do uničenja Alasthora, sum pa pade na skupino vampirjev. V boju z duhovi, pošastmi, mutanti, volkodlaki in čarovnicami jim s pomočjo volkodlakov uspe dokazati svojo nedolžnost in zaroto čarovnice. Scenarij bi bil dober za film ali pa smo kaj takega (podobnega) že videli?
play it again
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

nathan never - nekaj najboljšega od saf-boneli

prebral 16-20
biblioteka almanah - osveta jakuza - 10ka
specijal 3 - lov na lopova, kjer srečamo "mesečne" sestre - 10ka
mm + nn - zarobljenik budučnosti - jajc
gigant 1 - dvostruka budučnost - 9ka
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

SHERLOCK HOLMES & Londonski vampiri

#1 - Zov krvi

Image

Libellus - A4 format - 48 stranic - barvno - 70 kn

Ko že vsi verjamejo, da je Sherlock Holmes mrtev, se ta pod krinko pojavi v Parizu vendar si ga takoj "prisvojijo" z določenim načrtom vampirji...

Image

Lepa risba in fantastično obarvano, odličen scenarij; škoda, ker je to samo prvi del...
Image
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

matjazg wrote:prvih par stripov Komandanta Marka od Ludensa in čist padel noter..
Si "novi" bralec stripov ali si že bral stripe prej!?
Image
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

MARTIN MYSTERE Gigant #13 - Metuzalemov sindrom

Image

Libellus - A4 - c/b - 232 strani - 110 kn

Skoraj brez besed oz. komentarja - najslabša MM zgodba, pa sem prebral VSE izdano na teh prostorih - 2 dni sem ga bral, še risba mi je obupna - slabo, slabo...
Image
wer

Post by wer »

prebral Zagor redni #180 - Vojna pratnja, extra #193 - Narod noći in klasik #19 - Američka odiseja (tega znam že skoraj na pamet :D )
in Dylan Dog gigant #1 - Pao s neba
V tej zgodbi spremljamo znanstvenika, ki v vojaške namene poskuša ustvariti super vojaka. S pomočjo genetskega inženiringa nastane klon imenovan Roger, ki je v bistvu sin znanstvenika Starrella. Ta ima posebne moči, ki se jih sploh še ne zaveda in jih odkriva sproti v družbi Dylana, ki mu nudi zatočišče v času ko ga mrzlično išče specialni vod vojske.
play it again
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

par torpedov ampak PAPAK od Petruše je pa zares fantastičen strip. Scenarij in risba. prebral sem ga v šusu - 15 minut - direkt u žilo.

Morda v pomoč:

http://www.jutarnji.hr/zasto-su-francuz ... ci/891067/

Moj odgovor na vprašanje v članku: Zašto su se Francuzi 'otkačili' na hrvatski strip o ratu i košarci?

Zaradi slabe vesti med drugim. Predvsem pa ker je odličen strip.
wer

Post by wer »

prebral Marka #33 - Šeikova robinja. No, pa je še Mark stopil na afriška tla.
Če gledam naslovnico bi sodil, da gre za zgodbo o zombijih :lol:
ampak nič od tega-glej mister Bluffa (oči in zobe ima krvavo rdeče), njegov pes Flok pa različno barvo očnic.
Prebral še album Mort Cinder. Mort se vrne med žive in staremu antikvarju pripoveduje zgodbe, ki jih je doživel v preteklosti. Odličen scenarij pospremljen s svojevrstno ilustracijo. Najbolj mi je bila všeč zgodba U zatvoru Blue Dove pa Lisisina grobnica pa Kula Babilonska pa Brod robova pa Bitka kod Termopila pa.... ma vse so mi všeč.
play it again
Gusar

Post by Gusar »

Danes sem prebral strip o katerem sem že ogromno slišal(same pozitivne ocene), a ga dosedaj še nisem imel priložnosti prebrat.
To je Maus avtorja Arta Spiegelmana.
In res sem navdušen, kajti zgodba je preprosto odlična 8)
Spremljamo zgodbo poljskega žida Vladeka Spiegelmana, ki ob obiskih svojega sina Arta razlaga svojo življensko zgodbo(nekje od sredine 30 let pa vse do konca vojne).
Vladek razlaga pretresljivo zgodbo o medvojnem skrivanju pred nacisti in o tem, kako je izgubil večji del družine(tudi lastnega sina) in kako je doživel in preživel Auschwitz.
No, kljub temu, da je Vladekova zgodba tragična pa kljub vsemu premore tudi humorno plat, ki se kaže v sedanjosti, ko beremo zbadanja med očetom(Vladek) in sinom(Art) in med Vladekom in Malo(njegova druga žena) ter ko spoznavamo že kar bolestno skopost Vladeka, ki kljub temu, da ima na računu ogromno denarja živi zelo skromno(asketsko) in ko beremo njegove štorije(kako je vrgel sinov plašč v smeti; pobiranje papirja na javnih WC, ki jih uporablja kot prtičke; izpolnjevanje davčne napovedi...).
Skratka Vladek se nam nehote prikazuje kot zakrnjen, skopuški žid, kakršne je tako rada upodabljala nacistična propaganda pred in med vojno.
Zanimiv je tudi dogodek z črnskim štoparjem, ki nam prikaže paradoks, da je lahko tudi človek, ki je preživel holokavst rasistično nastrojen do druge narodnosti oz rase(čeprav me to osebno niti toliko ne čudi).
Verjetno pa je zelo interesantno tudi to, da je Spiegelman ljudi slikal kot živali oz je bil vsak narod svoja živalska vrsta(Židi-miši; Nemci-mačke; Poljaki-svinje; Amerikanci-psi).
To remek delo sem prebral na eks in lahko samo priporočam in mislim, da Maus ni samo strip za striparje, ampak knjiga, ki bi jo lahko prebral vsak človek in iz nje potegnil kakšen koristen oz pozitiven nauk.
GOTOF JE!
Post Reply