Danes prečital!

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

krapinjonci 1 in 2

No če sem čisto pošten, samo enko do 13 ali 15 strani. že videno, dal na stran brez občutkov.

Svebor i plamena - dober sudžuka&macan, no ....OK.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

jaguar: 2x dvojno branje. Risba je perfektna.
wer

Post by wer »

Prebral:
Zagor #178 Pljačkaši, Zagor extra #191 Gotova stvar, Zagor odabrane priče #7 Povratak vampira, Mark #32 Vješala čekaju, Mark specijal #7 Izdajica ter dva albuma:
XIII Integral 1 in U kažnjeničkoj koloniji.
Oba albuma sta mi všeč, XIII me je celo nekoliko presenetila. Dober scenarij, risba, barve, kratka predstavitev pisca in risarja. Komaj čakam dvojko oz. me ta že čaka na polici, da jo vzamem v roke.
Album U kažnjeničkoj koloniji sem takoj ko sem ga nabavil prebral. Gre za zgodbo oficirja, ki slepo nadaljuje delo komandanta in v sprovajanju pravice uporablja mašino (mučilno pripravo). Zgodba je kratka, enoznačna, brez kakšnih zapletov, prepletov in s tragičnim koncem protagonista.
play it again
wer

Post by wer »

Me je vleklo pa sem prebral še XIII-integral 2. Zgodba se nadaljuje z iskanjem lastne identitete Jasona (recimo, da je ime pravo) pri čemer mu je trenutna največja ovira Faraonov miš. Čakam na trojko in razplet zgodbe dosje Jason Fly.
play it again
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

odeje - craig thompson
nathan never 6+7 SD - Zabranjena Zona/Ljudi sjene
NN 8 in 9 Pakao in Svemirsko Pješaštvo

moram reč, da sem pri NN Zabranjena Zona in Ljudi sjene (čeprav slabša zgodba kot 5 - Nevidljiva sila, a N Mari boljše riše) dost bolj užival kot pod Odejami. Dolgočasno razmišljanje o tem, kako Cerkev omejuje....

Me sploh ne moti, da je veliko sposojenega iz filmov, knjig....čeprav za nekatere zadeve nisem ziher, če niso bile celo v stripih prej (glede na to, da berem trenutno stripe iz 1995). Do sedaj teme oz zgodbe izjemno dobro izbrane.
wer

Post by wer »

prebral Zagor odabrane priče #9 Demonska maska in albuma Tarzan 1 in 2.
Tarzan 1 z naslovom Tarzan među majmunima opiše rojstvo in prve korake ter odraščanje med gorilami, najdbo rojstne hiše, knjig,...
Tarzan 2 pa nas s svojimi epizodami vodi skozi Tarzanovo prvo ljubeznijo (Teeka) pa do ujetništva kjer mu pomaga do rešitve slon Tantor, nato sledi zgodba kjer Tarzan išče svojega boga oz. se sprašuje kdo je bog in kaj je sploh bog, zadnja epizoda pa je košmar kjer Tarzanu zaužitje kuhanega slonjega mesa povzroči slabost in halucinacije.
Riše Hogarth. Poleg branja teksta ne moreš mimo njegovih ilustracij (enostavno se skoraj pri vsaki ustaviš in opazuješ najmanjše detajle).
Album v celoti zasluži same pohvale.
play it again
tilitili
STRIPOHOLIK

Post by tilitili »

tale NN je čedalje boljši. kapo dol:

nathan never 10 + 11 +12 (poslijedna bitka + iza zvijezda + izgorena zemlja)

pa 13 + 14 + 15

Imam že najljubšo kombinacijo serra&castellini, nato Serra&Mari in pa seveda Medda&brata Esposito
Last edited by tilitili on 19.10.2010 20:36:04, edited 1 time in total.
wer

Post by wer »

prebral Tex 101 Granica: dober uvod v pričakovano zgodbo lova Nočnega orla na bando El diabla roya.
Zagor 179 Povratak mutanta: samo kot zanimivost na zadnji 96 strani piše za nadaljevanje strip Vojna prijetnja na sosednji (platnici) pa Vojna pratnja. V glavnem bo neki z vojsko.
Prebral tudi Zagor 192 Planina bogova in Chico revolucionar.
Pa Lavričev album Bosanske basne kjer zgodbe orisujejo balkansko vojno. Album se konča tragično kot je tragična vsaka vojna kjerkoli že vihra.
Manara - Indijansko leto: bolj kot sama zgodba družine Levis je šokantno početje velečasnega Bleka (Blacka). Pregreha, laž je ravno nasprotno kar naj bi učila cerkev...
Za konec pa še Ramiro - Integral 1: zanimivo, da se nasprotnica dona Ines na koncu pridruži Ramiru (njun boj se vglavnem vleče čez cel album) da bo iz strahu pred kaznijo Alfonza IX raje služila Kastiliji in njeni kroni. Je pa album ozaljšan s slikami in ilustracijami gradov, cerkev in drugih znamenitosti in izkopanin po Španiji in sicer največ iz severa Španije (Asturija, Navarra) ter spremnih besed vse v namen boljšega spoznavanja te države.
play it again
wer

Post by wer »

prebral še Gil Jourdan - integral 1: Prve pustolovine.
Prigode odvetnika Gila kateremu pomaga tajnica Mudrica in tat Libellule v borbi proti narko mafiji (trgovanje s "popainom"). Na koncu celo s štorastim inšpektorjem Croutonom rešijo primer. S svojevrstnim humorjem Libellule popestri dogajanje.
play it again
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

Za tiste, ki dobro poznate Marti Misterijo:

V katerih zgodbah vse se pojavi Mister Jinx?
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Nobody wrote:Za tiste, ki dobro poznate Marti Misterijo:

31, RB4 (kratke priče), 42, 69, RB3, 81, 61, SP14 (special), AL15 (almanah), V4 (NN76/77), TU5 (MM&NN 2), 80, TU4 (MM&NN 1)

(prepisano iz jubilejne 241. številke MM, ki vsebuje kratko enciklopedijo)
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

THNX
wer

Post by wer »

prebral Kade - Sunce propasti in Fell - Snježni grad.
Kade s prijateljico Ezro lovi in ubija demone imenovane pali. Tale drugi pa je malo bolj po mojem ukusu namreč Fell je detektiv premeščen na drugo stran mosta v Snježni grad. Zgodbe v stripu dobro odražajo temačen in od boga pozabljen del mesta kjer je kriminal venomer prisoten. Delček tega poskuša preprečiti oz. razrešiti Fell.
play it again
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Corto wrote:
Nobody wrote:Za tiste, ki dobro poznate Marti Misterijo:

31, RB4 (kratke priče), 42, 69, RB3, 81, 61, SP14 (special), AL15 (almanah), V4 (NN76/77), TU5 (MM&NN 2), 80, TU4 (MM&NN 1)

(prepisano iz jubilejne 241. številke MM, ki vsebuje kratko enciklopedijo)
v eni vinjeti tudi v NN Gigant 5 - Nemo
wer

Post by wer »

prebral Blek #32 - Dvostruka igra,
Modesty Blaise #5 - Savršene cure in Crni biser
V prvi zgodbi se junaka Modesty in Willy ponovno srečata z Gabrielom in komajda odneseta celo kožo. Savršene cure pa so v bistvu tajnice trenirane za industrijsko špijonažo.
V drugi zgodbi pa spremljamo rešitev medvedke Črni biser. Modesty in Willy zaščitita medvedko pred Kitajci, ki želijo svojega vodjo in želijo Črni biser zase.
prebral še Zagor odabrane priče #6 - Velika zavera
Tkaču, ki si želi pokoriti ves svet s spletkami, umori, neredi, vojnami in kovanjem dobička iz njih ter s tem krepitev moči pot prekriža Zagor in kot ponavadi borec za pravico zmaga.
play it again
Post Reply