Danes prečital!
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
GEA št.1 - Zaštitnica
Hm. Kao Bonelli. Recimo da en povprečni ljubitelj Bonellija ne bo ravno navdušen nad temle. Vsaj jaz nisem. Vse skupaj mi deluje kot nekakšen Gordon Link, ena parodija. Risba je solidna, ampak nič pretresljiva. Jaz sem pričakoval dosti več, bomo videli kako bo naprej.
Me zanima kaj ostali mislijo. Probajte, saj je poceni če nič drugega.
Hm. Kao Bonelli. Recimo da en povprečni ljubitelj Bonellija ne bo ravno navdušen nad temle. Vsaj jaz nisem. Vse skupaj mi deluje kot nekakšen Gordon Link, ena parodija. Risba je solidna, ampak nič pretresljiva. Jaz sem pričakoval dosti več, bomo videli kako bo naprej.
Me zanima kaj ostali mislijo. Probajte, saj je poceni če nič drugega.
sem šel mal poguglat in podatki iz Wikipedije pravijo:
Bocvana je neodvisna od leta 1966, Zambija od leta 1964, Zimbabve je enostransko razglasil neodvisnost leta 1965, priznan pa šele od leta 1980.
Zulu original izvira iz leta 1990 tako, da edino Namibija tu pade skozi, ki je postala neodvisna ravno to leto.
Je pa res, da je Afrika nemirna in se stalno kaj spreminja, pa ne samo Afrika, tudi Azija (Kampučija-Kambodža in Burma-Mjanmar). Naprimer v Indiji so že spremenili ime kar nekaj krajev...
Bocvana je neodvisna od leta 1966, Zambija od leta 1964, Zimbabve je enostransko razglasil neodvisnost leta 1965, priznan pa šele od leta 1980.
Zulu original izvira iz leta 1990 tako, da edino Namibija tu pade skozi, ki je postala neodvisna ravno to leto.
Je pa res, da je Afrika nemirna in se stalno kaj spreminja, pa ne samo Afrika, tudi Azija (Kampučija-Kambodža in Burma-Mjanmar). Naprimer v Indiji so že spremenili ime kar nekaj krajev...
play it again
Zgodbe Mister Noja se večinoma dogajajo tem nekje v 60-ih letih prejšnjega stoletja. Mislim, da nikjer ni natačno napisano točno kdaj, ampak če vemo da se je Mister No boril v 2. svetovni vojni, bi bil leta 1990 star tam nekje 65 letBob Rock wrote:Pozabljaš eno stvar. Mister No ni strip, ki bi se dogajal v sedanjostiwer wrote: Zulu original izvira iz leta 1990 tako, da edino Namibija tu pade skozi, ki je postala neodvisna ravno to leto.Tako, da tudi, če je original stripa iz leta 1990 se zgodba časovno dogaja pred tem letom
Tole je lahko v pomoč http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOP ... hichpage=1 .
Manhunter se je potrudil in prevedel, original (v italijanščini je pa tudi na netu).
V Afriki naj bi bil leta '55, leta '50 npr. pa je prvič prišel v Brazilijo (in tam ostal lep kos epizod).
Juhej!
-off
Trenutno sta že na voljo novi dve Libellusovi knjigi v katerih bomo lahko prebrali še neobjavljeni zgodbi iz Dnevnikove epopeje na naših prostorih.
Manhunter se je potrudil in prevedel, original (v italijanščini je pa tudi na netu).
V Afriki naj bi bil leta '55, leta '50 npr. pa je prvič prišel v Brazilijo (in tam ostal lep kos epizod).
Juhej!
-off
Trenutno sta že na voljo novi dve Libellusovi knjigi v katerih bomo lahko prebrali še neobjavljeni zgodbi iz Dnevnikove epopeje na naših prostorih.
Anything is possible
Be the Change You Want to See
Be the Change You Want to See
sem porajtal, da v Nathan Neverju "trjica iz Sardinije" pri Sigmund Baginovu ni bila čisto dosledna. Namreč, jeclja ko govori z ljudmi, medtem ko pri pogovoru z mašinami ne. Ampak v mislih, ko govori sam s sabo tudi jeclja!? Pa ko govori preko računalnika z ljudmi tudi. Je pa prvih 5 delov super. Le škoda, da Castellini ni več risal ampak samo čekiral narisano.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
prebral Glista u bijegu in si malo popestril dan. Glavni junak Glista oz. Denis Popara je mala baraba, ki pade v pustolovščino organiziranega kriminala iz katere pa potegne srečnejši konec. Stripu s svojo tematiko prav paše črno-bela tehnika, šiljast obraz in predvsem nos pa Glisto naredi še bolj "kripi" kot je v resnici. Na prvi mah me spomne na Al Pacina.
play it again
shanower - tisuču brodova
eden najboljših stripov (novel), kar sem jih bral. ne vem sicer koliko sledi iliadi oz drugim zapisom o trojanski vojni, ampak je pa tako dobro (enostavno in razumljivo) podana zgodba...pa risba...super
Tajna Povijest Tom 1, tko da me čaka še "trpljenje" od 2-7.
eden najboljših stripov (novel), kar sem jih bral. ne vem sicer koliko sledi iliadi oz drugim zapisom o trojanski vojni, ampak je pa tako dobro (enostavno in razumljivo) podana zgodba...pa risba...super
Tajna Povijest Tom 1, tko da me čaka še "trpljenje" od 2-7.
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.