CENE posameznih stripov in kompletov - licitacije
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
js tut tko mislem. pa ne sam zagor....sam uuuuhuhuhu...tole je pa kost za glodanje. po moje se bo kr usul kritik na tole.....Gusar wrote:Kdor je pripravljen dati po 600-700 evrov za en samcat strip o Zagorju je zame ena navadna budala, ki je na dobri poti, da se mu dokončno skisajo možgani(če se mu že niso)
WHOOOOA BIG FELLA; WHOOOA.
Hm, tale topik ni bil odprt za to, da se izraža osebna mnenja, ki sploh niso relevantna.
Pa saj se avtomobile tudi kupuje po 50 k EUR pa naprej gor, pa še ubiješ se z avtom lahko, sploh ni panike- kaj pa potem, če stanejo avtomobili tudi okoli 10 k EUR..si pač rajši kupiš tistega, ki je vreden 50 k Eur. Tudi nekateri stripofili imajo raje namesto dobrega avtomobila strip, ki so zanj plačali nenormalno visoko...tu je pač že malo zasvojenosti....oz. želja po nečem je močnejša od razsodnega razmišljanja.
Rajši nazaj k bistvu, za takele razprave res ne vidim ne potrebe in ne koristi...vsaj jaz ne.
Pa saj se avtomobile tudi kupuje po 50 k EUR pa naprej gor, pa še ubiješ se z avtom lahko, sploh ni panike- kaj pa potem, če stanejo avtomobili tudi okoli 10 k EUR..si pač rajši kupiš tistega, ki je vreden 50 k Eur. Tudi nekateri stripofili imajo raje namesto dobrega avtomobila strip, ki so zanj plačali nenormalno visoko...tu je pač že malo zasvojenosti....oz. želja po nečem je močnejša od razsodnega razmišljanja.
Rajši nazaj k bistvu, za takele razprave res ne vidim ne potrebe in ne koristi...vsaj jaz ne.
"Detriot Red Wings"
Zakaj tako misliš (oz mislite, še ostali, ki ste se z Gusarjem strinjali?) ker je zate (vas) ta vsota prevelika (no zame tudi, da se razumemo) a poglej, mene moti, da si tako osebo oklical za budalo, lahko bi rekel, da se ti zdi to noro(budalasto, torej dejanje), ne pa osebo tako oklicat!Gusar wrote:Kdor je pripravljen dati po 600-700 evrov za en samcat strip o Zagorju je zame ena navadna budala, ki je na dobri poti, da se mu dokončno skisajo možgani(če se mu že niso)
Vsak ima pravico svoj denar trošit, itak ga večinoma sami služijo (ali dedujejo, ali se poročijo, ali pa so tajkuni) kakorkoli, naj ga troši na kar mu srce poželi. Mi ga le lahko gledamo in smo mu zavidni, zamerimo mu lahko, ali pa si rečemo, tako pač je in živimo dalje!
Moramo vedet, da pri stripih (kot pri vseh zbirateljskih zadevah) igra veliko vlogo nostalgija, starost in s tem težja dobavljivost določenih zadev, svojo ceno (ki je neracionalna - ker je nostalgija sama specifična določeni osebi ali skupini oseb, torej zbirateljem stripov - ostalim ne pomenijo nič!). In če daš na trg tako iskano zadevo, v odlični ohranjenosti in vržeš jo med "morske pse, ki zavohajo kri" (to je novi termin, bidderjev na licitacijah, od enega mojeg kolega
Vsak naj kupuje v mejah svojih možnosti pa je. Je pa hudo, ko bi vsi rad imeli vse a denarnica ne pokrije, to se je zgodilo v zadnjih letih veliko ljudem (kriza, morje novih in novih zadev, nenormalne cene starih zadev, že novosti mesečno nanesejo veliko) in zato se je potrebno racionalno odločit in kaj odnehat itd (je kruto priznam, mi se odpovemo določenim junakom, tam pa ti enega modela v rdeči majici, z glupo zgodbo, in zanič risbo, z celomesečno plačo kupi!) ...
Odstrani se pošast!
Če bi bil tajkun in velik navdušenec (privrženec, bralec ..., kar koli) nekega stripovskega lika, bi - priznam! - takoj vrgel 600-700 evrov za raritetni strip. Janšekom, Šrotekom, Bavčarjem pa ne vem, komu vse, je to drobiž, kot nam 6 centov - ali celo manj.
Sicer pa se spominjam pred leti izgovorjen stavek, ki zajame vso bistvo ekonomije (verjetno ste zanj že slišali): pameten služi, ko ima budala denar.
A ni res?
Sicer pa se spominjam pred leti izgovorjen stavek, ki zajame vso bistvo ekonomije (verjetno ste zanj že slišali): pameten služi, ko ima budala denar.
A ni res?