STRIP BUMERANG - slovenska revija svetovnih vrhuncev stripa

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

volvoart wrote:
Od novosti bo v Extra Bumerangu samo Škorpijon. Ostali naslovi so namenjeni osrednjem mesečniku, z izjemo Cartlanda, ki izide kot integral (v najslabšem primeru v Extra Bumerangu).

Pri stripu Asceltska megla sem dolgo odlašal z izdajo, ker ga nisem hotel objavit v čb verziji. No, zdaj že lahko povem, da bo eno od presenečenj v naslednjih številkah osemstranski barvni vložek ... upam, da bo to dobra popotnica v četrti letnik izhajanja : )

Kvalitetnih SF zadev na trgu sploh ni toliko, kot bi si človek želel. Še najbolj zanimivi so Meta-Baroni, s katerimi pa ne morem startat vse dokler ne izdam uvodni šesterček Inkalov. Od ostalih naslovov me je navdušila serija kratkih stripov, ki so se pojavljali v Metal Hurlantu in izšli v zbirki Asteroide Hurlant. To bi bilo vredno objavit, pa mogoče kratke Moebiusove SF eksperimente, mogoče tudi Horlemonde, ki pa je žal novejšega datuma in še ne vem, kako se bo serija obnesla.
In da ne pozabim Nathan Neverja - ta serija je razred zase, a je prevelik zalpogaj zame.
Cartland kot integral? :shock: Se pravi približno identično kot ga je izdal Bookglobe? To bi bilo res zakon. Torej lahko nakup hrvaškega že najmanj odložim, če ne že pozabim.

Mogoče bi Asceltsko meglo probal v Extra Bumerangu? Na prvi pogled je izredno simpatična zadeva.

glede Škorpiona je odločitev pravilna. še pravi tempo in zmaga. in če bo zadeva uspela bi mogoče predlagal še Reptors istega avtorja. To kar dela System Comics je burleska (časovno mislim)....

Metabarone ti jaz nebi priporočil. Po mojem mišlenju je že večina zagretih stripoljubcev nabavila Fibrine (jaz) ali pa od Belega Puta.... Belemu Putu vrjetno noben tudi ne more konkurirat cenovno...
barba73
Stripoholik FAN CLUB

Post by barba73 »

Cartland mora skoraj obvezno kot Extra Bumerang,ker si ga ne zamišljam brez barv.Če bo črno-bel potem raje vzamem Bookglobovega z slabimi barvami.Boljše slabe kot nobene.
Barvita severnoameriška pokrajina v stripu kot črno-bela,ni šans?
---jeb..eš život bez Bonellija i Olimpije u Ligi Prvaka---
Bob Rock
STRIPOHOLIK

Post by Bob Rock »

barba73 wrote: Barvita severnoameriška pokrajina v stripu kot črno-bela,ni šans?
Kaj pa v Zagorju ?
.

Post by . »

volvoart wrote: Škorpijon bo seveda objavljen v barvah, SC - serija Extra Bumerang, posamezne epizode po 8,34 eur ... To je dobrih 2000 upokojenih tolarjev, kar je, upam vsaj, dostopno vsakemu žepu.
Cena je seveda vrhunska in če je komu to preveč potem res ne vem..Tako kot jang bi si želel enake kvalitete in tempa kot pri Princu noči.

Glede SF stripov, vem da so želje eno, realnost pa drugo,ampak meni se izredno dopade Valerian dvojca Christin/Mezieres. Lepo in enostavno napisano, še lepše narisano - malo znano je, da George Lucas obožuje ta strip,tako da je kar nekaj stvari iz Valeriana uporabil pri ustvarjanju Vojne zvezd (pa ne da bi bila Vojna zvezd neko merilo kvalitete,pa vendar).
V isto kategorijo seveda uvrščam tudi Aster Blistoka.Oba serijala sta "večna", čeprav začetki segajo daleć nazaj so teme, o katerih govorita še vedno aktualne.Problem je ker sta dolga (20+albumov),ampak samo kot ideja.

Glede Metabaronov, po moje tukaj le ni tako hude povezave z Incalom da se jih ne bi dalo objaviti posebej.Seveda gre za eno celoto, oz. univerzum,ki ga je ustvaril Jodorowsky, ampak dovolj je pač vedeti da je Metabaron eden od likov v Incalu in to je dovolj za nemoteno branje. Jaz sem najprej prebral Metabarone in šele potem Incala in ni bilo težav.

In ko smo že pri tem, ravno prejšnji teden smo imeli debato kako bi bil idealno za objavit v slovenščini npr. novi reprint Dylan Doga, ki trenutno izhaja v Italiji, z Roi-jevimi naslovnicami in s po tremi epizodami v eni knjigi.Znan junak, Bonelli, dobre epizode,fina oprema..samo tako za idejo.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Bob Rock wrote:
barba73 wrote: Barvita severnoameriška pokrajina v stripu kot črno-bela,ni šans?
Kaj pa v Zagorju ?
pa Texu? :wink:
horex2
STRIPOHOLIK

Post by horex2 »

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
prebral stripbumerang...
SUPERCA :yes: !
KDAJ PRIDE NOVA ŠTEVILKA??????? :crying:
horex je zakon, pa reno tud...
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

Ker je že tu govora o organiziranju festivala, evo tukaj en link kako so to naredili Švicarji:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35743
johnson

Post by johnson »

Čau,

Zanima me, ali imate v Novi Gorici slučajno podoben kontakt, kot v knjigarni Murski Soboti?

Rad bi naročil nekaj prejšnjih številk Strip Bumeranga...
beethoven

Post by beethoven »

Gospod Volavšek!

Z ozirom, da nimate spletne strani (ali pa je jaz ne najdem)
bi bilo odlično če bi odprli novo temo (podobno, kot "novo v trafikah" brez komentarjev) kjer bi navedli, kaj je že izšlo, kaj je že pošlo in kje je kaj še za dobiti in kdaj kaj pride.
Prebijanje skozi vse mogoče komentarje je za običajnega kupca prava nočna mora.
Jaz npr. kupujem v Murski, kjer pa prijazne tete praviloma nimajo pojma, kaj od "crtanih romanov" (kot jim one pravijo), je že izšlo pa one nimajo ali česar sploh ni več za dobit.

Vaše delo je pohvale vredno, mislim pa da močno šepa prodornost med tisto publiko, ki nima posebnega veselja biti del "debatno menjalnih krožkov" in želijo stripe samo brati...ali pa stripa sploh še ne poznajo.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

mogoče je pa čas da se pridružiš debatno-menjalnemu krožku :idea: ne pa samo skozi ključavnico kukat

pa mogoče pogledat med popise :idea:
beethoven

Post by beethoven »

jang wrote:mogoče je pa čas da se pridružiš debatno-menjalnemu krožku :idea: ne pa samo skozi ključavnico kukat

pa mogoče pogledat med popise :idea:
Jang!
Brez zamere, ampak tisto med popisi ni ravno to, kar sem imel v mislih (dobavljivost, slika, opis...), bom še kar malo kukal...
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

pa ja že vsak ve da lahko vse izvode naročiš pri Klubu risar in ti jih lahko pošlje po pošti...mnoge številke so na voljo na naših bazarjih...reklama je v vsaki številki Stripbumeranga...v popisih vidiš katere številke so izšle in njihovo vsebino... naslovnice so objavljene na forumu in večina tudi na naših licitacijah... imaš jih tudi na hrvaškem forumu...

Verjetno se je pa najbolje naročiti na revijo in bo vsak mesec lepo prispela na dom.
beethoven

Post by beethoven »

jang wrote:pa ja že vsak ve da lahko vse izvode naročiš pri Klubu risar in ti jih lahko pošlje po pošti...mnoge številke so na voljo na naših bazarjih...reklama je v vsaki številki Stripbumeranga...v popisih vidiš katere številke so izšle in njihovo vsebino... naslovnice so objavljene na forumu in večina tudi na naših licitacijah... imaš jih tudi na hrvaškem forumu...

Verjetno se je pa najbolje naročiti na revijo in bo vsak mesec lepo prispela na dom.
Ja vse te rešitve so OK, je pa mogoče da nekaterim iz takšnega in drugačnega razloga ne odgovarjajo...hecno pa je, da moram v današnjem času razlagati prednosti celovite in neposredne predstavitve na enem mestu npr. lastni spletni strani???
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Ima kdo sliko nove številke? Menda se jo da dobit od včeraj.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Image

Nova številka!
Odlična naslovnica!
Odstrani se pošast!
Post Reply