razen če ne bo izšel kot album.jang wrote:bomo kar v bumerangu prebrali
STRIP BUMERANG - slovenska revija svetovnih vrhuncev stripa
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Budi, tnx, tega škorpijona sem nekje že nekaj gledal, je kar lepo narisano.
Ta janičar, vsaj po tisti naslovki in eni strani, kaže da je drugače kot sem mislil (sem misli, da bo druga tematika, vezano na janičarje!)
Ampak, vseeno, kar bo ven prišlo od Risarja (ali extra ali bumerang) je na prioriteti oz MUST HAVE spisku!
Ta janičar, vsaj po tisti naslovki in eni strani, kaže da je drugače kot sem mislil (sem misli, da bo druga tematika, vezano na janičarje!)
Ampak, vseeno, kar bo ven prišlo od Risarja (ali extra ali bumerang) je na prioriteti oz MUST HAVE spisku!
Odstrani se pošast!
Mislim, da pa je možno, da je to toninel wrote:Ne vem, če je to to. Ta strip je izhajal v Zabavniku pod naslovom Plašt i očnjaci.
ker sem našel na netu, tole besedno zvezo "De Cape et de Crocs - Plast i Ocnjaci" -> Link
Torej, naslov v francoščini je torej isti kot je budi prilepil pa tudi risba je ista!
Odstrani se pošast!
Ajajaj, zavajam bralce. Janičar je dejansko "Le Janitor", torej skrbnik, hišnik, varuh. Ko sem strip prvič dobil v roke sem pomislil na janičarja in seveda sem se zaj...., ko sem pisal tako iz glave. Se opravičujem. Avtorja sta Boucq in Sente, založnik Dargaud.BuDi wrote:Se pravi v originalu:volvoart wrote:Thomas Noland, Largo Winch, Skobec, Halloween blues, Durango ...
Nove serije:
Fenomen, Malefosse, Cartland, Janičar, Škorpijon
V pripravi pa so že lep čas tudi:
Rdeči gospodar, Tretji testament "4, Inkal "2, Lester Cockney "3-4, Sveti trikotnik "5, Atalanta "2, Tožba izgubljene doline "2, Rdečebradčeva mladost "4-5, Asceltska megla ... in seveda integral Jeremiah, kateremu se na pomlad pridruži še redni album "29 ... pa še nekaj manjših presenečenj, katera pa naj zaenkrat to tudi ostanejo : )
- Phenomenum
- Les Chemins de Malefosse
- Jonathan Cartland
- Janičar (Le secret du Janissaire ?)
- Le Scorpion
- Les Brumes d'Asceltis
Ostali francoski naslovi so pravi.
uredništvo strip bumeranga
Ja, to je to - Le Maitre rouge. Mislim, da ti sploh ne bo žal, da stripa nisi kupil v albumski obliki. Milazzo je mojster čb risbe, ki mu računalniško koloriranje odvzame to njegovo specifiko oziroma čar. Žal so nasploh sodobni računalniškiposegi v barvanje stripov precej moteči. Vsaj meni.jang wrote:Rdeči gospodar je pa vrjetno to kar je izdala že Fibra in pa System Comics (Dagda), se nikakor nisem mogel odločit za nakup do sedaj.... sedaj mi pa še treba ne bo, bomo kar v bumerangu prebrali
http://todobd.blogspot.com/2007/05/bouc ... omo-1.htmlvolvoart wrote:Ajajaj, zavajam bralce. Janičar je dejansko "Le Janitor", torej skrbnik
Tole je pa res čudno pobarvano.
Pa pa tem mi izgleda da imajo francozi resno fetiš na cerkvene zadeve.
Od novosti bo v Extra Bumerangu samo Škorpijon. Ostali naslovi so namenjeni osrednjem mesečniku, z izjemo Cartlanda, ki izide kot integral (v najslabšem primeru v Extra Bumerangu).jang wrote:katere od teh novosti bodo v Extra Bumerangu?
izbor mi je všeč, mogoče malce preveč teh zgodovinskih Dan Brown viž![]()
kaka SCIFI zadevca bi se prilegla
Pri stripu Asceltska megla sem dolgo odlašal z izdajo, ker ga nisem hotel objavit v čb verziji. No, zdaj že lahko povem, da bo eno od presenečenj v naslednjih številkah osemstranski barvni vložek ... upam, da bo to dobra popotnica v četrti letnik izhajanja : )
Kvalitetnih SF zadev na trgu sploh ni toliko, kot bi si človek želel. Še najbolj zanimivi so Meta-Baroni, s katerimi pa ne morem startat vse dokler ne izdam uvodni šesterček Inkalov. Od ostalih naslovov me je navdušila serija kratkih stripov, ki so se pojavljali v Metal Hurlantu in izšli v zbirki Asteroide Hurlant. To bi bilo vredno objavit, pa mogoče kratke Moebiusove SF eksperimente, mogoče tudi Horlemonde, ki pa je žal novejšega datuma in še ne vem, kako se bo serija obnesla.
In da ne pozabim Nathan Neverja - ta serija je razred zase, a je prevelik zalpogaj zame.
To drži, Budi. Sicer pa so uredniški okusi večkrat precej podobni in kar izide pri nas, prejkoslej izide tudi zunaj - in obratno. Eh ... pa sem res nepopravljiv optimist : )BuDi wrote:Samo tole:
No, upam da je jasno, da vsako skrito "presenečenje" ki ga objavi pred vami kak srbski ali hrvaški založnik pomeni kar nekaj prodanih izvodov manj. - tako da upam da bomo ob morebitnem takem dogodku seznanjeni.volvoart wrote:katera pa naj zaenkrat to tudi ostanejo : )
Verjamem, da se bo kdaj tudi pri nas pojavil še kak resen založnik, da bo tale moja trditev 100% držala.
Več naslovov sem odkupil v dobri veri, da jih ne bo izdal noben drug s področja bivše juge, pa so me kajkmalu presenetili (npr. Spaghetti Brothers, kratek Tex, ki je izšel v SO ravno ko sem ga želel objavit v uvodnih cifrah SBja, pa Durango, Bruce J. Hawker, Sveti trikotnik ...).
Zdaj sploh ne gledam več kaj je kdo že izdal, ampak se pri nabavi osredotočam na založniške sinopsise in albumske vzorce ...
Jaz res ne vidim kje si v mojem postu(ki je če se ne motim prvi na to temo nasploh) videl vse to kar navajaš,pa še pametovanje in idiotizme,ampak ok, zdaj vsaj vem kako naj se do tebe v bodoče obnašam - tvojih izdaj ne bom več komentiral,odgovor pa dobiš ko se vidiva v živo.volvoart wrote:
Ma, dobr, vsak ima pravico do svojega mnenja in prav je tako. A naj si ga ustvari SAM ! Razne "dobronamerne" kritike, recenzije, sarkazem ipd. laike usmerjajo na pomisleke in jih posledično odbijajo od stripa.
Pa še eno vprašanje - a bo Scorpion v barvah in v kakšni obliki se bo objavil,kot posamični albumi ali integral?
Točno to tudi pričakujem od ljudi, s katerimi naj bi v bodoče sodeloval. Tisti "idiotizmi" pa še zdaleč ne letijo na tebe, čeprav je mogoče bilo tako videt ...Aco wrote:Jaz res ne vidim kje si v mojem postu(ki je če se ne motim prvi na to temo nasploh) videl vse to kar navajaš,pa še pametovanje in idiotizme,ampak ok, zdaj vsaj vem kako naj se do tebe v bodoče obnašam - tvojih izdaj ne bom več komentiral,odgovor pa dobiš ko se vidiva v živo.volvoart wrote:
Ma, dobr, vsak ima pravico do svojega mnenja in prav je tako. A naj si ga ustvari SAM ! Razne "dobronamerne" kritike, recenzije, sarkazem ipd. laike usmerjajo na pomisleke in jih posledično odbijajo od stripa.
Pa še eno vprašanje - a bo Scorpion v barvah in v kakšni obliki se bo objavil,kot posamični albumi ali integral?
Škorpijon bo seveda objavljen v barvah, SC - serija Extra Bumerang, posamezne epizode po 8,34 eur ... To je dobrih 2000 upokojenih tolarjev, kar je, upam vsaj, dostopno vsakemu žepu.
Drgač pa jutri drži pesti, ker imam dva sestanka, od katerih bo odvisna tako usoda festivala, kot tudi bumerangov nadaljni sistem prodaje ...