STRIP BUMERANG - slovenska revija svetovnih vrhuncev stripa
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Kdaj nadaljevanje Larga?
Pozdrav vsem,
po dolgem času sem spet kupil Bumerang, in sicer 31. številko. Largo Winch se mi je sila dopadel pa me zanima kdaj bo (če bo) sledilo nadaljevanje?
po dolgem času sem spet kupil Bumerang, in sicer 31. številko. Largo Winch se mi je sila dopadel pa me zanima kdaj bo (če bo) sledilo nadaljevanje?
Kupujem za prijatelja (v svojem imenu za tuj račun) - preberem, pošljem naprej.
Aha, tega nisem vedel. Super. Nazadnje sva se nekaj dogovarjala za remitendo, pa sem bil prepričan, da mesečnik gre mimo tebe. Lej, Gregor, ni panike. Kot veš, si me ob najinem prvem srečanju itak maksimalno presenetil. Človek, ki z "doktorsko" natančnostjo obnavlja stare, razpadajoče stripe, pač ne more biti slab. Takih manjka, zato ti ničesar ne zamerim. Razumem, da ti in še kdo drug, ki ste vajeni SR-HR stripov iz mladosti, občasno naletite na besedne zveze, barvo papirja ali karkoli že pač, kar vam ne sede. Sicer pa tudi sam ugotavljaš, da se igra besed lahko razume na sila različne načine. In med več tisoč besedami, ki jih praviloma vsebuje vsak SB, ni vrag, da komu kakšna gre tudi v nos. Pa tudi kje drugje, kot opažam. Npr. pri Graffitovem prevodu Lucky Luka sem opazil, da nekatere moti, ker so "zanemarili" stari prevod nosilnega lika. Ljudje božji, Lucky Luke je t.m. - zaščiten naslov serije. Stari prevajalci so pravzaprav naredili velik kiks, ko so junakovo ime poslovenili, na spremljajoče like pa kar pozabili ...
Ma, dobr, vsak ima pravico do svojega mnenja in prav je tako. A naj si ga ustvari SAM ! Razne "dobronamerne" kritike, recenzije, sarkazem ipd. laike usmerjajo na pomisleke in jih posledično odbijajo od stripa.
Sicer pa, kar je res je res - eni imamo pač neke vrste bralno deformacijo. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje bral kak strip, ne da bi se ustavljal pri kakšnih besednih kombinacijah, da tiskarskih škratov in tehničnih težav sploh ne omenjam ...
Ja, vsake oči imajo svojega malarja.
Aha, tega nisem vedel. Super. Nazadnje sva se nekaj dogovarjala za remitendo, pa sem bil prepričan, da mesečnik gre mimo tebe. Lej, Gregor, ni panike. Kot veš, si me ob najinem prvem srečanju itak maksimalno presenetil. Človek, ki z "doktorsko" natančnostjo obnavlja stare, razpadajoče stripe, pač ne more biti slab. Takih manjka, zato ti ničesar ne zamerim. Razumem, da ti in še kdo drug, ki ste vajeni SR-HR stripov iz mladosti, občasno naletite na besedne zveze, barvo papirja ali karkoli že pač, kar vam ne sede. Sicer pa tudi sam ugotavljaš, da se igra besed lahko razume na sila različne načine. In med več tisoč besedami, ki jih praviloma vsebuje vsak SB, ni vrag, da komu kakšna gre tudi v nos. Pa tudi kje drugje, kot opažam. Npr. pri Graffitovem prevodu Lucky Luka sem opazil, da nekatere moti, ker so "zanemarili" stari prevod nosilnega lika. Ljudje božji, Lucky Luke je t.m. - zaščiten naslov serije. Stari prevajalci so pravzaprav naredili velik kiks, ko so junakovo ime poslovenili, na spremljajoče like pa kar pozabili ...
Ma, dobr, vsak ima pravico do svojega mnenja in prav je tako. A naj si ga ustvari SAM ! Razne "dobronamerne" kritike, recenzije, sarkazem ipd. laike usmerjajo na pomisleke in jih posledično odbijajo od stripa.
Sicer pa, kar je res je res - eni imamo pač neke vrste bralno deformacijo. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje bral kak strip, ne da bi se ustavljal pri kakšnih besednih kombinacijah, da tiskarskih škratov in tehničnih težav sploh ne omenjam ...
Ja, vsake oči imajo svojega malarja.
uredništvo strip bumeranga
Aja, pa še to, da ne bo kdo narobe razumel mojo asociacijo na Stripoteko. Ta ostaja edina revija, ki je preživela vojne zdrahe na področju ex juge in je še vedno pojem prestiža in kvalitete. Najbrž je njenemu preživetju botroval tudi slabši papir in posledično nižja cena. Verjamem, da bodo v njihovem uredništvu prejkoslej poskrbeli tudi za boljšo, hm ... vsaj podvojeno gramaturo papirja.
Re: Kdaj nadaljevanje Larga?
Nadaljevanje je predvideno za januarsko številko (#36).ketchupy wrote:Pozdrav vsem,
Mislim, da sem že enkrat omenil, da bo Largo Winch izhajal v približno polletnih intervalih.
V glavnem gre za nadaljevanja že zagnanih serij:BuDi wrote:Kakšni namigi? Da se morda ne bomo zaleteli s hrvaškimi, srbskimi ali "cinebook" izdajami.volvoart wrote:da do konca leta v miru odplačam tisk in zajetno število novih naslovov, ki sem jih odkupil za naslednje leto ...
Thomas Noland, Largo Winch, Skobec, Halloween blues, Durango ...
Nove serije:
Fenomen, Malefosse, Cartland, Janičar, Škorpijon
V pripravi pa so že lep čas tudi:
Rdeči gospodar, Tretji testament "4, Inkal "2, Lester Cockney "3-4, Sveti trikotnik "5, Atalanta "2, Tožba izgubljene doline "2, Rdečebradčeva mladost "4-5, Asceltska megla ... in seveda integral Jeremiah, kateremu se na pomlad pridruži še redni album "29 ... pa še nekaj manjših presenečenj, katera pa naj zaenkrat to tudi ostanejo : )
Škorpijon je super strip. Sem kupil pred nedavnim Cinebook verzijo, pa ne vem če se to sploh da objavit črnobelo. Risba in barve so fenomenalne. Vsa čast za tole.
No prav tako za nadaljevanja Lesterja in ostalih. Nekaterih novosti pa še ne poznam in se bom pustil presenetit.
No prav tako za nadaljevanja Lesterja in ostalih. Nekaterih novosti pa še ne poznam in se bom pustil presenetit.
Last edited by BuDi on 02.11.2009 1:18:00, edited 1 time in total.
Se pravi v originalu:volvoart wrote:Thomas Noland, Largo Winch, Skobec, Halloween blues, Durango ...
Nove serije:
Fenomen, Malefosse, Cartland, Janičar, Škorpijon
V pripravi pa so že lep čas tudi:
Rdeči gospodar, Tretji testament "4, Inkal "2, Lester Cockney "3-4, Sveti trikotnik "5, Atalanta "2, Tožba izgubljene doline "2, Rdečebradčeva mladost "4-5, Asceltska megla ... in seveda integral Jeremiah, kateremu se na pomlad pridruži še redni album "29 ... pa še nekaj manjših presenečenj, katera pa naj zaenkrat to tudi ostanejo : )
- Phenomenum
- Les Chemins de Malefosse
- Jonathan Cartland
- Janičar (Le secret du Janissaire ?)
- Le Scorpion
- Les Brumes d'Asceltis
Hm, tale Janičar, bi lahko bila tematika zame, je kje kak preview možen ?BuDi wrote:Se pravi v originalu:volvoart wrote:Janičar, škorpijon
- Le Scorpion
prav tako za Škorpijona? Ma kar za vse če je možno.
Budi maš kak link na originale kje? da vidim kako to zgleda?
Odstrani se pošast!
JaničarTomDar wrote:Hm, tale Janičar, bi lahko bila tematika zame, je kje kak preview možen ?BuDi wrote:Se pravi v originalu:volvoart wrote:Janičar, škorpijon
- Le Scorpion
prav tako za Škorpijona? Ma kar za vse če je možno.
Budi maš kak link na originale kje? da vidim kako to zgleda?
http://decape.free.fr/
Le secret du Janissaire FR verzija
Škorpijon:

V živo so barve... hude. Scan jim ne pride do gležnjev.
http://www.le-scorpion.com/
Škorpijon UK verzija
Škorpijon FR verzija