Enako bi priporočil tudi tebi.volvoart wrote:
Sicer pa - tebi in ostalim, ki radi pametujete, dobronamerno priporočam dozo SSKJ-ja, da se izognete nepotrebnemu pisanju idiotizmov : )
STRIP BUMERANG - slovenska revija svetovnih vrhuncev stripa
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Ejga, Gregor - moti te Bumerangova vsebina, čeprav ga sploh ne bereš : )gregorbikupil wrote:Tu je nekaj resnice... Pa tudi kvaliteta vsebin je žal verjetno še vedno na strani Stripoteke...Budo wrote:Ja sej stripoteka je dogurala preko 1000 št. lih zato ker je poceni in vsak si lahko privošči.jang wrote:potem je Stripoteka idealna zate
Okusi so seveda različni in najbrž bi vsak bralec v vlogi urednika naredil nekoliko drugačen izbor stripov. Jst sam upam, da je vsebina bumeranga dovolj pestra, da zadovolji čimširši krog bralcev. Sicer pavsak bralec sam odloča kaj bo, oziroma ne bo konzumiral.
Zame Stripoteka žal že dolgo ni več, kar je bila nekoč. Tu ne mislim na izbor stripov - ta ostaja na dokaj zadovoljivem nivoju, problem je tisk, kjer so šli v svojski ekstrem - revijo tiskajo takorekoč na cekret papirju : )
Take degradacije si strip res ne zasluži.
Asociacijo na cekret papir sem dobil prejšnji teden, ko smo rušili staro bajto (200 let star mlinski kompleks), pa se je iz neke podstrešne škatle usul šop drobno razrezanih papirčkov. Šlo je seveda za stripe, pripravljene za "tazadnjo", točneje, za razrezane sredice P. Zabavnikov (prepoznal sem Rip Kyrbija in Delto 99). Eh, hvala bogu, da danes noben strip več ne konča v franžah
uredništvo strip bumeranga
Mac Coy je res super serial, ki pa ima en problemček - preveč je razvlečen. Ko sem cincal med tem stripom in Cartlandom, sem se odločil za slednjega. Če pa se kdaj najde kak sofinancer, pa ... kdo ve? Nikoli ne reci nikoli!barba73 wrote:eden boljših Bumerangov zadnje čase tale Falka(ob Durangu seveda).
Škoda da se to ne bere bolj množično, naslednji Diamant me v prvem delu ni navdušil, upam da bo druga zgodba boljša.
Zanima me če je kdo pr nas odkupil pravice za Mac Coya? ..odličen strip
western tematike, ki pa izgleda nima sreče v ex Yugi.
Mogoče Vojko?
uredništvo strip bumeranga
Ne kupim te nikdar več.volvoart wrote:
Kletvica "porka mizerija" je uporabljena točno na pravem mestu - skladno z originalom iz katerega je razvidno, da je Swolfs želel nakazat poreklo dotičnega zvodnika.
Sicer pa - tebi in ostalim, ki radi pametujete, dobronamerno priporočam dozo SSKJ-ja, da se izognete nepotrebnemu pisanju idiotizmov : )
Blackjack.
-
gregorbikupil
Kupujem za prijatelja (v svojem imenu za tuj račun) - preberem, pošljem naprej.volvoart wrote:
Ejga, Gregor - moti te Bumerangova vsebina, čeprav ga sploh ne bereš : )
Papir - ZS in LMS so bili tiskani na slabšem kot Stripoteka.
Zadnjič sem na hrvaškem forumu pizdil čez Libellusove Texe, da naj gre k vragu vse skupi da si človek še stripa ne more privoščit kupit.... Pa mi je že žal, da tole pišem.
Tak mi je grozno, ker v bistvu vsak pomislek, ki ga imam - kakorkoli ga obračam, kakorkoli se trudim, da bi ga zapisal - vedno lahko izpade oz. se interpretira kot zlonamerna kritika. Zato res ne bezam po tvojem delu in po Bumerangu (od začetka sicer sem, pa si itak sam videl, da ne zlonamerno), ker ni prav, da se vtikujem. Pozdravljam entuziazem, pozdravljam prihod prave strip revije - v slovenščini (ampak tudi besede iz SSKJ je treba znat uporabljat na pravih mestih, v pravi obliki, to, da se nikomur ne ljubi it preko Bumerangov, izpisat čudnih delov in jih napisat bolj pravilno, bolj življenjsko - to še ne pomeni, da ima tvoj lektor vedno prav, tudi če ga plačaš; pa sem spet grd, sam: je treba tole povedat, ker če ti pravimo, boš slišal, pol pa lahko gre samo še na boljše... itak grejo tovrstne kritike v prvi vrsti na lektorja, seveda pa si odgovoren ti, zato pa pišejo tebi) - v naš prostor, stripi v Bumerangu niso slabi (priznati je treba, Stripoteka je institucija, objavlja junake, ki so publiki že zlezli pod kožo - primerjava, ki sem jo podal, je bila nefer), nad nekaterimi sem bil prav navdušen. Vsak od razlogov, zaradi katerih Bumeranga ne "zbiram", pa bi zvenel kot provokacija, česar pa ne želim. Kar bi jaz naredil drugače, če bi vedel kako - o tem pa ni prav razglabljat, dokler ne bom vedel, kako stvari narediti drugače.
Res sem vesel, da imamo oz. imate strip revijo v slovenščini. Vse, kar sem v tej ali drugih rubrikah pisal, pa je padlo izven tega konteksta, vse, kar sem ti povedal, pa je izpadlo iz tega konteksta, je potrebno vanj vnesti - vse je bilo dobronamerno.
Za konec pa še tole. Bumerang, preden ga dam naprej, z veseljem preberem.
TECI PETRA!!!!!!
mi stripofili smo res posebni ljudje... pri vsaki izdaji najdemo (iščemo?) samo napake.
Po drugi strani se pritožujemo nad pomanjkanjem komunikacije z založnikom ( npr. Bernard). Če pa komunikacija slučajno poteka, smo takoj užaljeni če se nam ta ne klanja do tal in odgovarja z JA, GOSPOD...
in najpogostejše potem kupec reagira s NE BOM VEČ KUPOVAL TVOJIH IZDAJ!
.... me mal spominja na tisto iz otroštva: POTEM SE PA NE BOM VEČ IGRAL IN TUDI ŽOGO BOM NESEL DOMOV! 
Po drugi strani se pritožujemo nad pomanjkanjem komunikacije z založnikom ( npr. Bernard). Če pa komunikacija slučajno poteka, smo takoj užaljeni če se nam ta ne klanja do tal in odgovarja z JA, GOSPOD...
in najpogostejše potem kupec reagira s NE BOM VEČ KUPOVAL TVOJIH IZDAJ!
tako se govori Budi in Jang, tako dolgo smo iskali strip revijo v slovenščini, zdaj pa ji iščemo vedno znova pomankljivosti, kao draga je, izbor stripov ni po mojem okusu,jezik je narečni itd...
Bodimo srečni da se je obdržala na tržišču v morju rafuta in jo kupujmo,boljše slovenske itak ni.Vojko pa z njo in albumi itak dela čudeže.
Kupujem tudi Stripoteko,res je poceni, toda opravičeno.Vredna je točno toliko denarja kot stane.Obe izhajata enkrat mesečno in ni vrag da pravi stripoman nebo reskiral 8 evrov za obe.
Kdor si želi stripov v barvah ima pa itak pestro albumsko izbiro tako slo.kot ostali izdaj bivše Yuge.
Srečno BUMERANG in le tako naprej.
Bodimo srečni da se je obdržala na tržišču v morju rafuta in jo kupujmo,boljše slovenske itak ni.Vojko pa z njo in albumi itak dela čudeže.
Kupujem tudi Stripoteko,res je poceni, toda opravičeno.Vredna je točno toliko denarja kot stane.Obe izhajata enkrat mesečno in ni vrag da pravi stripoman nebo reskiral 8 evrov za obe.
Kdor si želi stripov v barvah ima pa itak pestro albumsko izbiro tako slo.kot ostali izdaj bivše Yuge.
Srečno BUMERANG in le tako naprej.
---jeb..eš život bez Bonellija i Olimpije u Ligi Prvaka---
Glej, če te ne moti, da ti nekdo reče da rad pametuješ in pišeš idiotizme, mi je vseeno. Moti pa mene.jang wrote:Po drugi strani se pritožujemo nad pomanjkanjem komunikacije z založnikom ( npr. Bernard). Če pa komunikacija slučajno poteka, smo takoj užaljeni če se nam ta ne klanja do tal in odgovarja z JA, GOSPOD...
in najpogostejše potem kupec reagira s NE BOM VEČ KUPOVAL TVOJIH IZDAJ!![]()
.... me mal spominja na tisto iz otroštva: POTEM SE PA NE BOM VEČ IGRAL IN TUDI ŽOGO BOM NESEL DOMOV!
In jebe mi se, kaj si kdo misli o mojem kupovanju Boomeranga.
Blackjack.
kako smo mehki!?mike wrote:
Glej, če te ne moti, da ti nekdo reče da rad pametuješ in pišeš idiotizme, mi je vseeno. Moti pa mene.
Glej, če si se našel notri (da pametuješ in pišeš idiotizme), tvoj problem, čeprav ni letelo nate. Moti me pa, da ti se je zdelo potrebno javno objavit bojkot edini slovenski strip reviji tukaj, in to takoj na prvo žogo! Nekako se mi je zdelo, kot da si rabil en povod in si ga dobil. nekako hočeš furat neko načelo in trmo, dejansko pa je neka užaljenost, ki meji na otročje!
prav tako, bi nam lahko prihranil to škodoželjno informacijo, ki ni nič drugega, kot namen sprožit gonjo proti bumerangu.mike wrote: In jebe mi se, kaj si kdo misli o mojem kupovanju Boomeranga.
Pa meni se isto kot tebi, kaj si misliš o tem!
Odstrani se pošast!
Napisal sem le, da ne bom več kupil Boomeranga. In ob tem jasno pokazal zakaj. Vsak ima pravico do svobodnega izražanja svojega mnenja.
Ne vem pa, zakaj teh par burnih odzivov s pripisom, da sem potreboval povod, da je to začetek gonje in podobne neumnosti..
Boomerangu želim vse dobro. Z menoj ali brez mene, razlike ne bo nobene.
Ne vem pa, zakaj teh par burnih odzivov s pripisom, da sem potreboval povod, da je to začetek gonje in podobne neumnosti..
Blackjack.
- Ruki
- STRIPOHOLIK
Če že misliš igrati karto "diplomatskih odnosov", vsaj pokaži toliko spoštovanja in napiši ime revije kot dejansko je. Ali je morda govora o neki drugi reviji, ki sliši na ime Boomerang?mike wrote:Napisal sem le, da ne bom več kupil Boomeranga. In ob tem jasno pokazal zakaj. Vsak ima pravico do svobodnega izražanja svojega mnenja.