STRIP BUMERANG - slovenska revija svetovnih vrhuncev stripa
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Tud na splošno se mi zdi da je malo preveč drago, če bi zmanjšali format in kvaliteto stripa bi se lahko prodajal za kakšnih 2-3€ bi bilo precej boljše, vsaj zame.jang wrote:saj ni problem...vrjamem da bodo na voljo tudi takrat ko boš imel denarja dovoljSrt wrote:Če bi imel dosti denarja bi z veseljem kupoval št. Strip Bumeranga, sam v tem času, ko nimam denarja se mi zdi da je malo predrago 6,40€
eden boljših Bumerangov zadnje čase tale Falka(ob Durangu seveda).
Škoda da se to ne bere bolj množično, naslednji Diamant me v prvem delu ni navdušil, upam da bo druga zgodba boljša.
Zanima me če je kdo pr nas odkupil pravice za Mac Coya? ..odličen strip
western tematike, ki pa izgleda nima sreče v ex Yugi.
Mogoče Vojko?
Škoda da se to ne bere bolj množično, naslednji Diamant me v prvem delu ni navdušil, upam da bo druga zgodba boljša.
Zanima me če je kdo pr nas odkupil pravice za Mac Coya? ..odličen strip
western tematike, ki pa izgleda nima sreče v ex Yugi.
Mogoče Vojko?
---jeb..eš život bez Bonellija i Olimpije u Ligi Prvaka---
-
gregorbikupil
Pravkar prebral Princ noči 1-3. Odlična zgodba in risba, kvalitetna izdelava albumov, nizka cene ter končno sodoben BD v slovenščini - glede tega res vse pohvale Risarju.
Edino kar me je na trenutke zmotilo je prevod.Kletvica "Porka mizerija" res ne spada v ta strip, kot tudi nekaj drugih besednih zvez. Le dobronamerna kritika, da ne bo pomote..
Edino kar me je na trenutke zmotilo je prevod.Kletvica "Porka mizerija" res ne spada v ta strip, kot tudi nekaj drugih besednih zvez. Le dobronamerna kritika, da ne bo pomote..
točno tako....
s tem ko je Vojko v zelo kratkem času izdal vseh 6 albumov je naredil res izreden posel
s tem je kupcem svojih stripov dokazal da je sposoben izdat tudi daljše serijale in da je vreden zaupanja
ne smemo pozabit da se recimo Bookglobe drži sloves da serijale samo začenja, skoraj nič pa ne dokonča. In po komentarjih na forumih mnogo kupcev ne kupuje več prvih številk ampak čaka kdaj bo izdal še ostale..
Tako se naredi krog ko kupci čakajo naslednje albume, založnik pa čaka kupce da kupijo prve številke da vidi če se mu sploh splača nadaljevat
s tem ko je Vojko v zelo kratkem času izdal vseh 6 albumov je naredil res izreden posel
s tem je kupcem svojih stripov dokazal da je sposoben izdat tudi daljše serijale in da je vreden zaupanja
ne smemo pozabit da se recimo Bookglobe drži sloves da serijale samo začenja, skoraj nič pa ne dokonča. In po komentarjih na forumih mnogo kupcev ne kupuje več prvih številk ampak čaka kdaj bo izdal še ostale..
Tako se naredi krog ko kupci čakajo naslednje albume, založnik pa čaka kupce da kupijo prve številke da vidi če se mu sploh splača nadaljevat
Se strinjam. V tako kratkem času izdati vseh 6 albumov, po ugodni ceni, je res velika stvari.Upam samo da tako nadaljuje in da se bodo napake popravile.
No ko si že omenjal,jaz prvi ne kupim Bookglobea dokler ne bo vsaj 3 albumov.Pri integralih je malce drugače,ker pač dobiš nekaj albumov v eni knjigi in je bolje nekaj kot nič.Pri Fibri in Libellusu teh skrbi seveda ni, saj so fantje dokazali, da so trenutno največji in najbolj zanesljivi.
No ko si že omenjal,jaz prvi ne kupim Bookglobea dokler ne bo vsaj 3 albumov.Pri integralih je malce drugače,ker pač dobiš nekaj albumov v eni knjigi in je bolje nekaj kot nič.Pri Fibri in Libellusu teh skrbi seveda ni, saj so fantje dokazali, da so trenutno največji in najbolj zanesljivi.
Drži. Jutri ga dostavim v MK Konzorcij in v Stripartnico Buch, v kioske pa prileti 2. novembra.izzy wrote:Verjetno bo od 2.11. naprej... razen pri buchu zna bit prej.
Vsebina #34:
- Diamanti "2 (Kolle, Bartoll), Goulaške solze
Zgodba se vse bolj zapleta in nas popelje v Rusijo in Švico ... več o tej seriji in najnovejšem projektih (Antarktika ...) vam bo povedal sam avtor, ki ga gostimo v šentjurski knjižnici ob triletnici izhajanjanaše revije. Vabljeni na klepet z Bernardom Kollom in na ogled njegove razstave! (torek, 17. 11. 2009, ob 18.00).
-Inkal "2 (Moebius, Jodorovsky), Svetli Inkal
Po dolgem prepričevanju smo od agenta/prodajalca a.p. dobili material za omenjen serial po relativno ugodni ceni, s čimer Moebiusova lahkotna risba zaživi v povsem novi luči. Zgodba pa ... tipično odštekana za Jodorowskega.
-Spaghetti brothers "25 (Trillo, Mandrafina), Zbogom, sirena
Vas zanima, kaj se zgodi mestnim sirenam, če se vlačijo z napačnimi ljudmi? Takimi, na smrt skreganimi gangsterskimi botri?
Berite in se čudite : )
-Garažni Izidor (Olis, Gilson)
Ni kaj za komentirat - malo ležernega humorja vedno dobro dene.
Eden od stripov pa je celo navdahnjen z zmago slovenske nogometne reprezentance na Slovaškem : )
uredništvo strip bumeranga
Kletvica "porka mizerija" je uporabljena točno na pravem mestu - skladno z originalom iz katerega je razvidno, da je Swolfs želel nakazat poreklo dotičnega zvodnika.Aco wrote:Pravkar prebral Princ noči 1-3. Odlična zgodba in risba, kvalitetna izdelava albumov, nizka cene ter končno sodoben BD v slovenščini - glede tega res vse pohvale Risarju.
Sicer pa - tebi in ostalim, ki radi pametujete, dobronamerno priporočam dozo SSKJ-ja, da se izognete nepotrebnemu pisanju idiotizmov : )
Hm, pravzaprav vidim, da si hotel predvsem opozoriti na čudež, da je v pičlih petih mesecih izšlo vseh šest albumov tako prestižne serije, kot je Swolfsov Princ noči. Ja, ornk finančni zalogaj : )
Pravzaprav me prav veseli, da se bo prvi integral Hermannovega kultnega Jeremiaha tiskal šele naslednje leto, da do konca leta v miru odplačam tisk in zajetno število novih naslovov, ki sem jih odkupil za naslednje leto ... Še vedno izbiram serije, ki niso preobsežne, tako da jih lahko v nekem doglednem času predstavim v celoti. Z izjemo Largo Wincha, ki ima 16 zgodb, ostali seriali ne dosegajo dvomestnega števila.
Glede resnosti posameznih založnikov, pa verjamem, da je šenajbolj merodajen kazatelj periodika - tu se takoj vidi kam pes taco moli. Če ena sama številka ni na policah pravočasno, pri založniku pač nekaj smrdi.
uredništvo strip bumeranga