Stripburgerjev knjižni program za leto 2010

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

ninel

Stripburgerjev knjižni program za leto 2010

Post by ninel »

Stripburger je zaplul v novo založniško leto s polnimi jadri. Recesiji in drugim grožnjam v posmeh bo letošnja bera nesramno bogata. Če se za začetek pomudimo samo v najbližji prihodnosti, bo jedilnik takle: februarja Kocov Maček Omar, aprila mini Tine Furlanič, lanskoletne nagrajenke natečaja Živel strip! in še isti mesec Stigmate avtorjev Mattotija in Piersantija. Nekje vmes bo iz zasede planila še čisto nova, 49. cifra Stripburgerja.
Če nam pogled ponese še nekoliko dlje, v drugo polovico leta, so na obzorju še Slovenski klasiki (avgusta), posebna številka Greetings from Cartoonia (oz. Pozdravi iz Striponije - septembra), Gemma Bovery (album Posy Simmonds - oktobra), še en revijalni Stripburger, in da bo mera res več kot polna - Jazbec, novi album Marka Kocipra.
Last edited by ninel on 18.01.2010 12:24:35, edited 1 time in total.
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Matotti bo, odlično :)
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
riordan

Post by riordan »

Hm... Te Stigme so slišati prav interesantno. Zadnjih par let tudi Burgerjevci prav prijetno presenečajo. Vsaj s svojimi albumi. Mogoče pa bo spet čas, da nabavim tudi kako novo cifro StripBurgerja...

A so Stigme potemtakem že veni?

Jih je treba tudi pohvaliti za izjemno pristopne cene. 12€, ceneje kot Libellus. Moram tudi še nabaviti Slovenske klasike. Me je prav sram priznat, da jih še nisem.
HA!
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Stigme še ni zunaj, kolikor mi je znano.
Bom pa sigurno nabavil, prav tako Gemma Bovery.
kosovel

Post by kosovel »

Corto wrote:Stigme še ni zunaj, kolikor mi je znano.
Stigme so že zunaj, od preteklega torka v Konzorciju. Vprašanje pa kako je z Buchom. Za cifro pa ne vem, natisnjena je že, a mislim da še ni na voljo.
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

kosovel wrote:
Corto wrote:Stigme še ni zunaj, kolikor mi je znano.
Stigme so že zunaj, od preteklega torka v Konzorciju. Vprašanje pa kako je z Buchom. Za cifro pa ne vem, natisnjena je že, a mislim da še ni na voljo.
Res je, sem danes že nabavil Stigme :)
macon
STRIPOHOLIK

Post by macon »

Uau, Mirovićka bo spet natisnila album svojemu tipu Kocipru.

Avtorstvo pa to. :shock:
Last edited by macon on 06.06.2009 16:52:29, edited 1 time in total.
macon
STRIPOHOLIK

Post by macon »

Nekoč sem se imel za speljati z desetimi leti risanja v prtljažniku in petimi leti zapravljanja časa za in s tistimi velikimi uredniki in pomembnimi umetniki, takim, ki niso prispevali nič, pa se z denarjem iz kulturne malhe in v imenu "slovenskega strip avtorstva" tiskajo in seveda tudi honorirajo samostojne izdaje. "Moji prijatelji" me niso več niti pogledali, niti ene zastonjske strani nisem smel nikdar več objaviti.

Samo sem ter tja bi lezel v rit pa bi šlo. Kot velika večina tam.

Kvaliteten avtor(ji). Kot Zlatko Dobrič kvaliteten glasbenik.

p**** trikrat materina. Ne bi verjel, če ne bi doživel.
kosovel

Post by kosovel »

sej vemo, sej vemo :wink:

težak
macon
STRIPOHOLIK

Post by macon »

Komaj se ti kaj sanja.

Jaz bi se zamislil ob pisarijah, ki si jih lahko prebiral na to temo na tem forumu. Žal ti tako daleč izgleda ne nese.

Mlad si še.
kosovel

Post by kosovel »

Žal mi je samo to, da vsako temo vedno posmetiš s stvarmi, ki so prvič bile predstavljene ljudem na nešteto načinov že do sedaj, in drugič so zastarele. Moti me, ker očitno nisi odprl kake novejše cifre Burgerja in ugotovil da pri Stripburgerju delamo v veliki večini mladi avtorji in uredniki, ki s tvojimi zgodbami nimamo povsem ničesar.

S svojimi izjavami (če so resnične ali ne) pač deskreditiraš naše delo pri reviji in ker tega ne počneš z utemeljeno kritiko izbora avtorjev, del, oblike, ... ampak z zgodbami starimi 10 let+, te pač naprošam da tega ne počneš.
Osebne zamere rešuj z ljudmi, ki so te osebno prizadeli, ne pa z revijo Stripburger, kajti njo ustvarjamo ljudje, ki vanjo vlagamo presneto preveč časa, znanja in truda, da bi se vanjo obregnil kar nekdo, ki z novim uredniškim kolektivom nima prav ničesar. Osebno midva nisva spregovorila niti besede, prav tako velja še za koga iz uredništva. Kdo si torej, da deskriditiraš naše delo? Nekdo iz preteklosti? Prav deskriditiraj potlej tudi ljudi iz preteklosti. Aja, saj si jih že.

Da ponazorim slaboast tvojih kritik: od vseh napovedanih letošnjih izdaj, si se obregnil samo ob Kociperja (za katerega si že povedal zakaj si proti), nisi pa sposoben niti besede o ostalih izdajah, vendar zaključiš da večina avtorjev za objavo leze v rit urednikom (torej tudi meni) oziroma da avtor(ji) niso kvalitetni. Ker vem da tega nisi mislil za Matotija in Posy in je napisana množina, torej to pomeni, da si povšrek poblatil izbor stripov v Burgerju (torej tudi mojega), ki ga nisi mogel še viditi, ker še ni dostopen. Torej kritiziraš na pamet?
V rit pa tudi nihče ni lezel, ker avtorje večinoma izbiramo sami, torej jih mi kontaktiramo če bi naredili strip za burger. In ker keša za objavo ni, jim torej bolj mi lezemo v rit, kot pa oni nam.

Svoje mnenje pa seveda lahko izražaš, vendar te naproščam, da to odslej delaš v temi, ki si jo ustvaril posebej v ta namen - Laž imenovana Stripburger, ostale teme pa pustiš razpravi, ki so temu namenjene. Za red bi prosil tudi tiste, ki urejajo ta forum.
macon
STRIPOHOLIK

Post by macon »

kosovel wrote:Žal mi je samo to, da vsako temo vedno posmetiš s stvarmi, ki so prvič bile predstavljene ljudem na nešteto načinov že do sedaj, in drugič so zastarele. Moti me, ker očitno nisi odprl kake novejše cifre Burgerja in ugotovil da pri Stripburgerju delamo v veliki večini mladi avtorji in uredniki, ki s tvojimi zgodbami nimamo povsem ničesar.

S svojimi izjavami (če so resnične ali ne) pač deskreditiraš naše delo pri reviji in ker tega ne počneš z utemeljeno kritiko izbora avtorjev, del, oblike, ... ampak z zgodbami starimi 10 let+, te pač naprošam da tega ne počneš.
Osebne zamere rešuj z ljudmi, ki so te osebno prizadeli, ne pa z revijo Stripburger, kajti njo ustvarjamo ljudje, ki vanjo vlagamo presneto preveč časa, znanja in truda, da bi se vanjo obregnil kar nekdo, ki z novim uredniškim kolektivom nima prav ničesar. Osebno midva nisva spregovorila niti besede, prav tako velja še za koga iz uredništva. Kdo si torej, da deskriditiraš naše delo? Nekdo iz preteklosti? Prav deskriditiraj potlej tudi ljudi iz preteklosti. Aja, saj si jih že.

Svoje mnenje pa seveda lahko izražaš, vendar te naproščam, da to odslej delaš v temi, ki si jo ustvaril posebej v ta namen - Laž imenovana Stripburger, ostale teme pa pustiš razpravi, ki so temu namenjene. Za red bi prosil tudi tiste, ki urejajo ta forum.

Stvari žal niso zastarele, ko sem po več letih tišine z moje strani presenečen ugotovil, da veličine še zmeraj serjejo po meni.

Vas mladih avtorjev je prekleto malo, vaših strani je prekleto malo in večinoma nekaj delate v osnovi za materialno nadoknado. Ko ne boste vedeli, kam bodo šle vaše strani in kaj boste za njih še materialno dobili, boste hitro ugasnili.

Moje izjave so 99% resnične, edina delno neresnična je bila, da prejemate vse podpore za strip. Utemeljen kritike iz moje strani je bilo dovolj, ne spomnim se polemike, ampak zamegljevanja in direktnega laganja. To je opazilo precej bralcev in so s komentarji to pokazali.

Osebnih zamer nimam kaj in ne morem reševati z ljudmi, ki Stripburger že leta do onemoglosti zlorabljajo za obračunavanje z mano.

Obregujem se nekdo, ki je nekoč vložil prekleto več časa in truda, kot bo kdajkoli vaše povprečje, o znanju pa raje ne bi. Zato si jemljem to pravico, ker do mene ni bilo in ni normalnega odnosa in ker sem sit zlagane perverzije imenovane Stripburger.
macon
STRIPOHOLIK

Post by macon »

Glede lezenja v rit: ne verjamem, da vam kdo na uredništvu leze v rit. Spomnim se, da so napihnjenci iz mojih časov radi kje drugje lezli v rit. Začuda prav tisti, s katerimi nimam kaj reševati.

Želim si, da zaprejo lažnive gobce, kaj vi počnete, mi pa dol visi. Za vsako cifro najdem več bedarij in jih lahko utemeljim. Vaša "inštitucija" se mi zaradi zdaj navedenega in prej navajanega gabi.

Lepo, da ti je samozavest zrasla.
kosovel

Post by kosovel »

Ne nisi dojel. Noben ne serje po tebi. Svoje stripovske sposobnosti bi lahko prodal komurkoli, kot so to storili Kocpir poletu, mnogo striparjev pri Humorniku, pa pasice so objavljene v vseh časopisih. Ne boš valda rekel da smo ti omajali ugled in ne moreš nikjer objavljati.

Spet govoriš na pamet. Mladih striparjev je vedno več. Stripburger to spodbuja. Natečaj živel strip privablja mnogo mladih, da rišejo stripe, zmagovalec dobi možnost samostojne knjižne izdaje. V tokratni cifri smo štirje mladi avtorji sproducirali 31strani stripov in ilustracij (štularja nism štel kot mladega avtorja :) ). Na naš naslov nismo dobili nobenega stripa mladega avtorja več, da bi številko strani še povečali. Vedno imajo domači avtorji prednost pred tujimi. Je pa res, da mladost ni merilo za objavo, ampak kvaliteta.
Glede na te podatke, kako lahko rečeš, da delamo krivico mladi sceni, oziroma kako lahko sodiš MOJ način dela, kot bi ga poznal. Pač ga ne poznaš. Glede materjalne nadoknade. Vsako cifro zavrnemo lepo število tujih avtorjev. Govorim o cifri cca 10 avtorjev (+še nekaj avtorjev več, ki pošlejo samo svoje linke preteklih del), kar ni malo, torej NE gre za kakšno umetno filanje prostora.
Svoje strani pošiljamo digitalno, torej se ne morejo kar zgubiti, tudi to se je spremenilo čez vsa ta leta, originalov sploh ne sprejemamo.

Umetniki ugašamo tako hitro kot so dobra naša dela. Zavedam se, da mi Burger omogoča dobro promocijo svojih del, vendar sem za moje objave v Ameriki in Avstriji poskrbel sam. Vem da nisem tako dober da bi me kar vsi kontatirali, da so moji izdelki dokaj povprečni in da če neham zdaj, me stripovska scena ne bo pogrešila. Burger je pač le še ena revija kjer objavljam svoje zadeve, ker menim da strip ki ni objavljen ne pomeni prav ničesar. Kakih hudih honorarjev se ne nadejam in se jih tudi ne želim, strip mi pač ni preživetje ampak užitek.

Zlagana perverzija imenovana Stripburger? A lahko narediva konec te debate, ker me res žališ. Jaz te ne zlorabljam moji souredniki tudi ne, večina nas je mlajših od tebe, ne lažemo perverzni smo pa samo malo.
Post Reply