Prebral precejšen del novih Iznogudov... prevod je večinoma noro dober. Odgovorni se niso brezveze hvalili. Besedne igre in imena... kapo dol.
Sem in tja sicer prevajalcema po vsej tej genialnosti "malo zmanjka" (bo treba preverit če zaradi same zgodbe ali česa drugega... pač bereš in po kupu norih domislic dobiš en tak.. "emmm?" občutek), ampak načeloma je pa to en res boljših prevododov v zadnjih instant časih.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović. Registriraj.si domeno.
Zdaj sem zbrskal še staro mehkovezano bookglobovo izdajo Iznoguda - z boljšim hrvaškim provodom od trdoplatničenega bookgloba.... in se sploh ne more meriti s slovenskim, slovenski je res odličen, hrvaški je pa tudi v boljši izdaji ... hm... neverjetno slab.
Uporaba purgerskih izrazov za doseganje zabavnosti se pač ne more primerjati z odličnimi besednimi igrami.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović. Registriraj.si domeno.
No meni pa so "zašuštrali" zadevo - sem jih klical in so mi rekli, da niso dobili mojega naročila oz. niso sprejeli naročilo, kljub temu, da sem jih naročil in da sem dobil povratni E-mail...Zdaj pa več ne velja prednaročniška cena; vendar sem vseeno rešil zadevo pri založniku in mi jih bodo vseeno poslali po prednaročniški ceni - no bomo videli...