Aaaaaa.... v bistvu sem imel do tega trenutka namen kupiti mehko, sem računal na "Asterix" lepljeno vezavo.
No ja, potem pač trda...
Čeprav imam s Fibro/Libelusom/Bookglobom/StripAgentom polno kapo trdih platnic, ki zasedejo vsaj 3x več prostora, če višjo ceno niti ne štejemo - in res niso toliko odličnejši od kvalitetnih mehkih platnic, ki se jih največkrat še lažje bere.
Sejem me pa verjetno ne bo videl ker te dni nimam sreče dobit normalnega "negaražnega" parkirišča v centru.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović. Registriraj.si domeno.
Mislil sem ne-garažna, taka ob cesti, da pač v avtomat vržem 30 centov pa je za pol ure in nisem misli zastonjska (a ima Ljubljana sploh še kje v širšem centru zastonjska parkirišča ?). Sem popoldan naredil kar nekaj krogov po lj preden sem obupal nad parkiriščem.
oboje skupaj
in po cifri naklada varira.. med 1539 in 1572
aja, pa če direktno primerjaš izdaje Grafita s trdoplatničeno izdajo Bookgloba sploh ni primerjave, Grafitova je nekaj galaksij boljša (čeprav je vseeno omejena z razmeroma slabo kvaliteto originalnih materialov).
Kako se v obnese v primerjavi z Bookglobovo mehkoplatničejo izvedbo, ki je precej boljša od njihove trdoplatničene pa bom preveril ko albume dejansko privlečem domov.
na prvi pogled se ta cifra ne zdi visoka, sploh če pomislimo na dobro reklamo v Delu pa ugodno ceno v prednaročilo
po drugi strani pa se na Hrvaškem v glavnem tiskajo naklade po 500, 750 ali 1000 izvodov pa čeprav je njihova scena mnogo bolj razvita (imajo festivale, kiosk izdaje...), pa še enkrat več prebivalstva.... BP pa tolče naklade okoli 2000 v 8-10 miljonski Srbiji.
Lepo da je zadeva odlično narejena, upajmo da bodo tudi preostali albumi vsaj iste velikosti
in pa da se bo zadeva razprodala
Kakšnega pol leta nazaj sem govoril z direktorico založbe,
Mojco Benedičič, pa mi je rekla, da novih Tintinov ne bojo
izdajali, dokler ne prodajo starih zalog.