se pravi komurkoli pošljem s Klika na račun v državah EU (katerakoli banka) me stane samo 0,31€? a je to ta plačilni nalog SEPA 01?Corto wrote:Po mojih izkušnjah so stroški tovrstnega plačila v tujino za EU (npr. Italija) samo 0,31 €, torej enako kot plačilo na drugo banko v Sloveniji.
CENIK (Pošta + DoorToDoor) ter KAKO SE PAKIRA TISKOVINA !
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Ja to se da rešiti za primer pošiljanja v Sloveniji, tako da poleg denarja priložiš še poštno znamko(e) v vrednosti toliko centov kot je razlika. Znamke potrebuje kdaj pa kdaj prav vsak. Seveda pa je fino če se prodajalec s tem strinja.mister-no wrote:res je, eni nočejo vzeti, če ni odprto, da ni plastične vrečke, ali povoja preko.
mene pa zanima, kak ste rešili, pošiljanje kovancev, če so najmanjši bankovci za 5 eurov?:)
Won't Get Fooled Again
Problem je pri evrih, ker ni manjšega bankovca kot za 5€
Tako,da te poštnine in pošiljanje denarja prek pošte ni ravno ok, vendar je to v veliki meri rešeno z nakazovanjem direktno na bančni račun.
Rešitev tega bi bilo "beleženje" dolžnikov in upnikov, kao programček, in na koncu meseca bi se naredila "poravnava" in tako bi se zmanjšali prenosi in povezani stroški. Sem naredil malo testa, in ugotovil, da bi se več kot 1/3 tudi skoraj polovica prišparala, na stroških pošiljanja (tudi nakazovanja) če bi kaj takega obstajalo. Samo je problem, to vodit in nekoga imet, da se ukvarja s tem..
Ta ideja s znamkami, tudi ni slaba...Seveda, če se strinja prodajalec, da dobi znamke za strip, namesto denarja (čeprav, mislim, da se da to zamenjat na pošti?)
Tako,da te poštnine in pošiljanje denarja prek pošte ni ravno ok, vendar je to v veliki meri rešeno z nakazovanjem direktno na bančni račun.
Rešitev tega bi bilo "beleženje" dolžnikov in upnikov, kao programček, in na koncu meseca bi se naredila "poravnava" in tako bi se zmanjšali prenosi in povezani stroški. Sem naredil malo testa, in ugotovil, da bi se več kot 1/3 tudi skoraj polovica prišparala, na stroških pošiljanja (tudi nakazovanja) če bi kaj takega obstajalo. Samo je problem, to vodit in nekoga imet, da se ukvarja s tem..
Ta ideja s znamkami, tudi ni slaba...Seveda, če se strinja prodajalec, da dobi znamke za strip, namesto denarja (čeprav, mislim, da se da to zamenjat na pošti?)
Odstrani se pošast!
Ja, zadeva špila, sploh če najdeš striparja, ki je poleg tega še filatelist. Res pa je da sem tako prakticiral tudi že s tujino, nazadnje za ene LP albume od enga Francoza, ki sem mu poleg bankovca za 20 EUR priložil še 2 znamki za 0,25 EUR in je bil cel happy, da je dobil plačilo v točnem znesku 20,50 EUR. (Očitno filatelist, heh)
Won't Get Fooled Again
-
gregorbikupil
Dejmo mi enkrat dorečt in zapisat eno stvar.
Verjetno se vsi, ki se kot prodajalci pojavljamo na licitacijah, strinjamo, da je "tiskovina" običajen način pošiljanja osvojenih stripov. Tiskovina, kot je predstavljena slikovno v drugem postu te teme.
Prodajalec mora biti vedno pripravljen kupcu poslati stripe kot tiskovino.
Če prodajalec kupcu stripov ne namerava poslati kot tiskovino, je prav, da vse potencialne kupce o tem obvesti v sami ponudbi posameznega stripa na licitacijah, saj se bruto cena stripa z odklanjanjem tega načina pošiljanja oz. z dodajanjem cene kuverte ipd.... zvišuje.
Moderatorji?
Verjetno se vsi, ki se kot prodajalci pojavljamo na licitacijah, strinjamo, da je "tiskovina" običajen način pošiljanja osvojenih stripov. Tiskovina, kot je predstavljena slikovno v drugem postu te teme.
Če prodajalec kupcu stripov ne namerava poslati kot tiskovino, je prav, da vse potencialne kupce o tem obvesti v sami ponudbi posameznega stripa na licitacijah, saj se bruto cena stripa z odklanjanjem tega načina pošiljanja oz. z dodajanjem cene kuverte ipd.... zvišuje.
Moderatorji?
tiskovina je ,,eden,, od običajnih načinov pošiljanja
je pa najcenejši!!!
tudi jaz najraje prakticiram: pošiljanje in prejemanje pošte
kot tiskovina
nekaterim še vedmo dela problem pakiranja tiskovine, ampak
sčasoma že bo
na začetku je slikovno gradivo, kako pakirati tiskovino, je pa dejstvo,
da uporaba težkih kartonov (kot je na slikah) bistveno poveča težo
in s tem se sorazmerno poveča cena-€, in takrat bi bilo boljše, če
bi bilo spakirano kot paket! (pri manjših pošiljkah se nekaj gramov
takoj na znesku pozna, pri večjih pa niti ne)
druga pripomba je rezanje kartonov točno na veličino stripa.
Med premetavanjem pošiljk med transportom pride definitivno do poškodbe
stripov, ker so izpostavljeni (pakiranje na sliki).
tisti ko bo to negiral, definitivno nima izkušenj na tem področju
je pa najcenejši!!!
tudi jaz najraje prakticiram: pošiljanje in prejemanje pošte
kot tiskovina
nekaterim še vedmo dela problem pakiranja tiskovine, ampak
sčasoma že bo
na začetku je slikovno gradivo, kako pakirati tiskovino, je pa dejstvo,
da uporaba težkih kartonov (kot je na slikah) bistveno poveča težo
in s tem se sorazmerno poveča cena-€, in takrat bi bilo boljše, če
bi bilo spakirano kot paket! (pri manjših pošiljkah se nekaj gramov
takoj na znesku pozna, pri večjih pa niti ne)
druga pripomba je rezanje kartonov točno na veličino stripa.
Med premetavanjem pošiljk med transportom pride definitivno do poškodbe
stripov, ker so izpostavljeni (pakiranje na sliki).
tisti ko bo to negiral, definitivno nima izkušenj na tem področju
-
gregorbikupil
Jaz bi rad, da tole dorečemo tako, da mora biti vsak prodajalec na licitacijah pripravljen poslati stripe kot tiskovino, ali pa vnaprej opozoriti, da tiskovine ne pošilja. Nadaljnji dogovori med strankama se striparne ne tičejo (karton ja ali ne, po povzetju, door to door...), predlagam pa, naj striparna zavzame stališče in reče točno tole:gregorbikupil wrote:Dejmo mi enkrat dorečt in zapisat eno stvar.
Moderatorji?
"Vsak prodajalec na licitacijah mora biti pripravljen poslati stripe kot tiskovino, ali pa vnaprej (v sami ponudbi posameznega stripa na licitacijah) morebitne kupce opozoriti, da tiskovine ne pošilja."
Bom rekel takole...
Kupec ima pravico (dokler ne dela extra poti in truda prodajalcu) izbrati način pošiljke. Kajti kupec to tudi plača (kot tudi znesek nakazila, ali vrednostnega pisma itd).
Jaz vedno prakticiram s tiskovino, kot je tukaj na sliki vidno. karton ali dva, prozorni selotejp in pošljem. Če pa kupec extra zahteva da mu pošljem paket ali kakokoli, ima to čisto legitimno pravico, naredim tako, in prištejem stroške pošiljanja njemu.
Recimo zadnji primer je bil celo obratno, kupec je kupil enega najredkejših stripov (vreden večjo vsoto) in ni nič navedel kako naj mu ga pošljem. IN sem ga sam poslal kot priporočeno (kar je dražje in pokril sam) ker sem želel da varno pride do njega, ker je tudi veliko stal.
Tako da bom rekel, če so udeleženci (kupec in prodajalec) normalni ljudje, se vedno da vse zmenit. Tako da ni panike..
PS: Gregorbikupil, če hočeš, ti jaz od Mie prevzamem naslednji teden, samo javi ji in nakaži ji denar
Kupec ima pravico (dokler ne dela extra poti in truda prodajalcu) izbrati način pošiljke. Kajti kupec to tudi plača (kot tudi znesek nakazila, ali vrednostnega pisma itd).
Jaz vedno prakticiram s tiskovino, kot je tukaj na sliki vidno. karton ali dva, prozorni selotejp in pošljem. Če pa kupec extra zahteva da mu pošljem paket ali kakokoli, ima to čisto legitimno pravico, naredim tako, in prištejem stroške pošiljanja njemu.
Recimo zadnji primer je bil celo obratno, kupec je kupil enega najredkejših stripov (vreden večjo vsoto) in ni nič navedel kako naj mu ga pošljem. IN sem ga sam poslal kot priporočeno (kar je dražje in pokril sam) ker sem želel da varno pride do njega, ker je tudi veliko stal.
Tako da bom rekel, če so udeleženci (kupec in prodajalec) normalni ljudje, se vedno da vse zmenit. Tako da ni panike..
PS: Gregorbikupil, če hočeš, ti jaz od Mie prevzamem naslednji teden, samo javi ji in nakaži ji denar
Odstrani se pošast!
-
gregorbikupil