KOMENTARJI ob izzidu novih stripov v trafikah

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

zanimiv detajl, ki ga Ludens ni vedel drugače
rešiti, kot da nalepi nalepko namesto napisa :roll: :

Image
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Hehe, niti sliki objavljeni na Stripovi.com niti sliki objavljeni na Stripov^2 nima nalepke.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

BuDi wrote:Hehe, niti sliki objavljeni na Stripovi.com niti sliki objavljeni na Stripov^2 nima nalepke.
pa še res je :shock:

imamo unikatne stripe :wink:
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Jaz pa imam na novi specialki Kontrapunkt, Skerco i Fuga,Martin Mystere-a nalepljeno nalepko Jesen 2008, mater imamo pa res unikate. Pa komaj da sem našel lep strip, da ni ocahnjen s špago, ga bi moral glancat.

Pa mislim, da je to moja zadnja specialka in Martin MYstere nasploh, kajti nič pametnega ne preberem več noter. Pri 70 številki sem končal, pa tudi zgodba se ne nadaljuje. :?
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
mister-no

Post by mister-no »

od 70. številke MM-ja bodo šle samo cele zgodbe ven.
riordan

Post by riordan »

Ja, Specijali MM so res zgodba zase... :)

Jaz jih kupujem, da imam pač celotno zbirko, priznam pa tudi, da v njih ne uživam baš bogve kako. Ampak enako je s Chicoti, o katerih raje ne bi. Ampak ker zbiram Zagorja, moram imeti tudi to. še dobro, da jih ni toliko in da smo s hrvaškimi izdajami menda že nekje na polovici originalnih. Težko je temu slediti, ker oni ne sledijo originalni numeraciji.

Drugače so meni najljubše posebne izdaje Tex Maxiji. Zagorjevi in Dylanovi, kar tudi redno kupujem, pa bolj ali manj nihajo. Najde se kaj zanimivega, občasno pa je tudi dolgčas, da vsako minuto preverim, na kateri strani sem in koliko jih je do konca...

Aja, drugače pa se mi ta zadnji MM Specijal še sploh ni zdel tako grozen. V primerjavi s prejšnjimi, mislim...
HA!
riordan

Post by riordan »

Najbrž nihče ne ve kaj več, ampak vprašat ni greh...

Kaj mislite, kaj bojo Hrvati objavljali v teh Zagor Gigantih? Sledi to kaki italijanski seriji ali je to njihova pogruntavščina tako kot Zagor Klasik? Ne da se mi tega iskat po stripovi.com, ve kdo kaj?

Jaz ne vem, kaj naj s tem počnem... Jaz zbiram po številkah in ne različnih izdaj. To se meni ne zdi smiselno, pa tudi denarja za to nimam. Zato ne vem, če bi to kupil, ko pride k nam. Zgodbo že imam, ker je že izšla v Extra seriji, samo za A4 in barve pa ne dam denarja ven. Se bojim, da je z večjim formatom samo bolj prazno pri Bonellijih - samo če pogledamo DD Gigant, ni nič posebnega, pravzaprav bi meni izgledal bolje v standardnem formatu in se mi zdi, da gre tu bolj za cuzanje keša iz zbiralcev kot karkoli drugega. Enako je z barvnimi izdajami, ki so tudi bolj tako tako. Vsaj meni ni všeč tak način koloriranja, kjer je vse v enem odtenku in od črte do črte, da zgleda kot pobarvanka.

Tako da si jaz tega ne mislim kupovat, če bodo objavljali zgodbe, ki so že izšle. Če ne, ampak bojo objavljali tudi kaj, kar še ni bilo objavljeno, pa je to druga zgodba. Potem bom prvo številko pač kupil in požrl.

Kaj torej mislite?

Saj mogoče bo prvi Gigant prišel k nam, ko bo izšel na hrvaškem drugi, kar je praksa pri večini izdaj, potem se bo že mogoče kaj več vedelo.
HA!
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

V prvem Ludensovem gigantu Zagorja je zgodba, ki je že bila objavljena v seriji Extra. Edina razlika je format A4 in barva.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

riordan wrote:Najbrž nihče ne ve kaj več, ampak vprašat ni greh...

Kaj mislite, kaj bojo Hrvati objavljali v teh Zagor Gigantih? Sledi to kaki italijanski seriji ali je to njihova pogruntavščina tako kot Zagor Klasik? Ne da se mi tega iskat po stripovi.com, ve kdo kaj?

Jaz ne vem, kaj naj s tem počnem... Jaz zbiram po številkah in ne različnih izdaj. To se meni ne zdi smiselno, pa tudi denarja za to nimam. Zato ne vem, če bi to kupil, ko pride k nam. Zgodbo že imam, ker je že izšla v Extra seriji, samo za A4 in barve pa ne dam denarja ven. Se bojim, da je z večjim formatom samo bolj prazno pri Bonellijih - samo če pogledamo DD Gigant, ni nič posebnega, pravzaprav bi meni izgledal bolje v standardnem formatu in se mi zdi, da gre tu bolj za cuzanje keša iz zbiralcev kot karkoli drugega. Enako je z barvnimi izdajami, ki so tudi bolj tako tako. Vsaj meni ni všeč tak način koloriranja, kjer je vse v enem odtenku in od črte do črte, da zgleda kot pobarvanka.

Tako da si jaz tega ne mislim kupovat, če bodo objavljali zgodbe, ki so že izšle. Če ne, ampak bojo objavljali tudi kaj, kar še ni bilo objavljeno, pa je to druga zgodba. Potem bom prvo številko pač kupil in požrl.

Kaj torej mislite?

Saj mogoče bo prvi Gigant prišel k nam, ko bo izšel na hrvaškem drugi, kar je praksa pri večini izdaj, potem se bo že mogoče kaj več vedelo.
by Markos:
Ovo je, pretpostavljam, izdanje ekvivalentno talijanskim "cartonatima", koje je u A4, u boji, ima tu istu bijelu naslovnicu, ali i u tvrdom uvezu. Treba vidjeti da li su materijali (tekstovi koji prate to izdanje) isti. U italiji su izasla jos dva, Zagor prica (to je bio prvi) i Kralj orlova. U svakom slucaju, smijesno mi ej gledati ovu pljuvacinu jer cete ga ionako svi kupiti. A pogotovo mi je smijesno sto se ljudi profesionalne izdavace zamijenjuju za Caritas.
riordan

Post by riordan »

:)

A tako. No, potem se pa tega res ne splača kupovat. Ampak verjamem, da se bojo res našli taki, ki bodo kupili tudi to.

Hvala, jang. :)
HA!
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

by Markos:
U svakom slucaju, smijesno mi ej gledati ovu pljuvacinu jer cete ga ionako svi kupiti. A pogotovo mi je smijesno sto se ljudi profesionalne izdavace zamijenjuju za Caritas.
Taglavn si!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Res lepo povedano.
Gusar

Post by Gusar »

Hehe, Markos je dobro povedal :)
Na Stripovi.com obstaja skupina uporabnikov, ki konstantno pljuva po Zagorju, ga smatra za "ološ" ter zviška gleda na njega.
No in potem ti isti ljudje prvi kupijo vse nove izdaje Zagorja ter spet na dolgo in široko kritizirajo Zagija na forumu :mrgreen:
No kakorkoli že, jaz kupujem vse izdaje Zagorja razen Klasika.
Se mi pa ta gigant, kot sem že enkrat omenil res zdi izguba časa in denarja, kajti lahko bi malo pospešili izdajanje MN in Texa, namesto da nam servirajo že stokrat prežvečeno zgodbo Duha sa sekirom.
Hja, sicer pa se Berniju to izplača, saj bodo tudi ta gigant razgrabili(prvi bodo seveda spet največji kritiki Zagorja :twisted: ), kajti Zagor je na ozemlju bivše Juge verjetno še vedno številka 1.
Sicer je pa to vse le moje skromno mnenje. 8)
GOTOF JE!
riordan

Post by riordan »

Ja, dvomim, da se motiš.

Tudi jaz ne kupujem Klasika in ne bom Giganta, vendar vem, da je ogromno takih, ki bodo to kupili. Na stripovi.com tako ali tako poteka never ending debata med dvema "herezijama" stripoholikov - eni stripe zbirajo skoraj kot znamke, pri čemer kupijo vse, kar je strip, vse verzije, vse izdaje in jim je nadvse važno, kaka je naslovnica, ohranjenost itd.; eni pa bolj ali manj kupujejo, kar berejo in jim je sicer važno, da imajo lep izvod, vendar vseeno niso tako pikolovski. Tako na grobo povedano. :)

Jaz spadam bolj v drugo skupino. Namesto šund literature za sprostitev raje berem stripe. In zbiram po zgodbah, rad bi imel vse številke nekega stripa, rad bi jih tudi prebral, ne zanimajo pa me različne izdaje. Ne večje, ne v barvah.

Zakaj je Zagor najbolj popularen pa je še ena never ending debata. Jaz sem oboževal Zagora kot otrok in ga zbiram in berem bolj ali manj iz nostalgije oz. navade, kaj pa vem, ali pa se tu zbuja tista žilica, ki jo imajo hard-core zbiralci iz prve grupe. Vendar tu in tam v kaki zgodbi še vedno uživam, posebej nove stvari, se pravi regularna serija, mi je kar všeč; ali pa kaj iz extra, kar sem že bral kot otrok - tako na primer z nestrpnostjo čakam Hiljadu lica straha, ki jo je (jo bo?, zdaj se mi ne da preverjat) VČ izdal v Odabranih pričah in se težko uprem temu, da je ne bi kupil tam, ker sem kot otrok prebral samo prvi del in mi je bila zgodba super, nadaljevanja pa nikoli nisem imel.
Tudi zaradi podvajanja ne kupujem Zagorja VČ, ker bojo te zgodbe itak zdaj izhajale v Ludensu. Ampak vem, da obstajajo taki, ki kupujejo oboje. Jaz ne bi, četudi bi imel finance za to. :)
HA!
riordan

Post by riordan »

Chico razbojnik je v trafikah že dober mesec.
HA!
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

riordan wrote:Chico razbojnik je v trafikah že dober mesec.
jaz sem ga kupil 2.8.2008
:wink:
Post Reply