KOMENTARJI na prispevke o stripu v slovenskih medijih

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Post Reply
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Janez Novak wrote: ko pa ste se, gospod Tomdar, že javili
in ker ste se izpostavili pri peticiji, pravzaprav ste se postavili kar na prvo mesto predlagateljev in prvo mesto razlagateljev

in ker se niti z besedico niste opredelili glede maconovih laži glede članka Laž imenovana stripburger, njegovih žalitev Rustemagića, Bucha ... , njegovih podcenjevanj novinarjev ...

bolj pomembno se vam je zdelo, da stopite v bran sigismundusu
še enkrat rečeno, zaradi bolj obrobne zadeve
pa me zanima ...

no, najprej si osvežimo spomin
Spomina mi ni treba osveževati, vse mi je dovolj jasno. Jaz ne vidim s peticijo nič slabega, pač kot piše, nikjer izrecno ne odvzemamo nikomur nič, želimo le dodatno možnost (in to ne za nas - društvo) ampak posledično za vse bralce.
In zakaj bi se opredeljeval glede nekoga, ki je argumenitrano pisal poste!
Pač kritika!

Zakaj bi se jaz postavljal recimo na Vašo stran ? Na naših straneh, nisem o Vas nikoli pisal v negativnem smislu, parkrat sem celo pohvalil, priporočil, poslal! Dajte pogledat, post, kjer piše mesta, kjer se dajo dobiti stripi, kdo je vse notri napisan?
Zakaj je bilo ime spremenjeno v zvezdice? Če se spomnite, na vašo lastno željo o neomenjanju!

Kot je Kosovel napisal, da ga je sram da je na tem forumu! Hallo sram. Meni je v ponos, da sem del tega foruma, strip scene na sploh. Želel sem si da zadeva uspe, tudi skupaj z edino striparnico. Vendar ni šlo!
če govorimo o sramoti, se meni zdi, da je sramota, da preziraš neki forum, na tujem govoriš čez njega. Ko imaš možnost se prijavit in sodelovati, zavračaš s tezo " da se vsi anonimno prijavijo in blatijo". Potem pa sam narediš točno tako, anonimna prijaviš, hvališ sam sebe in to na forumu, ki ti gre tako na živce! To je zame sramota.

Pa tudi škoda je da moram pisati na kaj takega, vendar taki poizkusi so žalitev razuma, kaj ne veste, da se vidi od kje in kdaj, kdo pošilja in posta podatke?

Jaz sem za dobro strip sceno, sodelovanje itd. Vendar, če ne gre, ne gre. Sem tudi pripravljen, da se vse pojasni in pogovori (na štiri oči, telefon, email, zs, forum you choose!)

In še enkrat povem: vse kar napišem, za tem tudi stojim. Če se zmotim ali naredim napako, se znam tudi opravičiti. Da pa bi me kdo klical in mi narekoval, da moram brisati poste, in prepoved objavljanja na določeno temo, to pa ne bo šlo!

Aja, Darko Tomić
Odstrani se pošast!
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Corto wrote:
Jaz se v razne "polemike" ne mislim spuščat.
Ko sem napisal, kje so objavljeni prispevki Sigismundusa, je bil moj edini namen ta, da pomagam nekemu Janezu Novaku, ki si je te prispevke želel ogledati.

Kot je že kosovel lepo napisal, je tole stripovski forum, kjer naj bi se debatiralo pretežno o stripih. Kot strasten bralec stripov upam, da bo enkrat v prihodnosti forum bolje zaživel v tem smislu.
Corto, ne sekiraj se.
Karkoli bi napisal, ti, jaz ali kdorkoli bi bilo isto.
Tudi Gregorbikupil je povedal zadevo, ki drži kot pribito. O tem, kdo bo govoril kaj je in kaj naj kdo bere. In če je nekje napisal da je opravil določeno človekovo potrebo, ni potem vreden da bi mu dotični odgovarjal!

Zato sem si vzel čas namesto malice in se potrudil odgovoriti.
Odstrani se pošast!
Janez Novak

Post by Janez Novak »

Glej, no glej!
Kar naenkrat je psevdonim Janez Novak dobil pravega lastnika!
Že kar trije ste prepričani, da veste kdo piše pod tem imenom.

Amanemirečt!

Tudi do tu bomo prišli, medtem pa bom jaz nadaljeval na mestu, kjer smo si malo osvežili spomin.
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

eh, mam resne težave z dostopom do interneta
sem v neki luknji, bogu za hrbtom, na brezžičnem internetu
in me non stop dol meče

no bom nekaj malega napisal

jap, okrog novega leta sem se nekaj lajhal po murglah

pa sem bil tik ob striparni, pa si rečem
ma, zakaj pa ne bi še buchu voščil

stopim noter
buch sedi z neko žensko srednjih let in očitno govorita o poslih
predvideval sem pač, da je bila to njegova računovodkinja
v striparnici ni bilo nikogar drugega

stojim za pultom
buch se zame ne zmeni
celo ženski je nerodno
pogleda mene, njega
ne reče nič
kot da sem luft
odločim se in rečem
samo novo leto bi ti rad voščil, zinem
in molim roko čez pult

končno se buch le obrne, mi da roko, nekaj zamrmrava in se hoitro poberem

prepričan sem, da bi me buch totalka izogniriral, če ne bi blo te ženske
bil sem blizu ponižanju, da bi se sam osmešil, ko sem prišel čestitat
zanesljivo kaj podobnega ne bom storil nikoli več

aja, janez novak, tebe ni bilo notri
ker nikogar drugega ni bilo jutri

torej, bodisi lažeš
ali pa se predstavljaš za nekoga drugega

tolko o tem
tisti, ki sanja tuje sanje
Janez Novak

Post by Janez Novak »

Priznam, kar za nekaj časa sem ostal brez besed.

Imel sem pripravljen zapis, ki naj bi sledil objavi peticije in komentarjev nanjo, pa so me tile posti čisto sezuli.

Predvsem vaši, TomDar.
Vi vendar niste kdor koli. Vi ste vendar lastnik in vodja te spletne strani in ne samo to, vi ste tudi eden od urednikov fanzina Stripoholik in predsednik društva Stripoholik.

Gospod Darko Tomič-TomDar vi ste predsednik društva Stripoholik.

Da ne bo izpadlo, da kršim pravilo, da se ne objavlja pravih imen uporabnikov forumov, jaz z njihovimi imeni imenujem samo uporabnike, ki se sami predstavijo.
Vi, sigismundus, macon in še marsikdo ste se pač sami predstavili v seznamu podpisnikov peticije.

To pravilo pa za vas očitno ne velja. Vi ga hladno kršite!
Vi trdite, da sem jaz trgovček iz Murgel.
Razložite mi, da se vidi kdo posta na vaš forum.
Pa saj že vsak otrok ve, da se da razkriti od KJE se posta, vsak otrok pa tudi ve, da nihče ne more videti KDO sedi za računalnikom in piše.
Kako potem vi tega ne bi vedeli, saj ste dipl. ing. računalništva in informatike!?

Pa vendar vas moram razočarati, saj poznate tisto pesem:
"Napačnega človeka imate!"
Kar na smeh mi gre, še malo pa boste trdili, da zaradi sličnega sloga pisanja tudi za imeni sigismundus, diderot2 in Janez Novak stoji ista oseba.
Pa tudi, če bi bil jaz oseba za katero me imate, se vam zdi, da imate pravico kršiti pravila, ki ste jih sami postavili.

Zato v razmislek ponujam misel vsem forumašem, predvsem pa članom društva Stripoholik:
Pazite, da se ne zamerite lastniku tega foruma, ki je obenem tudi predsednik društva Stripoholik.
Lahko se vam zgodi, da javno objavi vaše podatke. Si lahko samo predstavljate, kaj se vam lahko zgodi, če vas dobita na piko še macon in sigismundus!?
Ups, ne bi bil rad v vaši koži!

No, pustimo!
Spet se oddaljujemo od bistva.
Prilepil bom samo del zapisa, ki sem ga imel pripravljenega, ostalo moram spremeniti.

Vam, TomDar, pa svetujem, trikrat premislite preden kaj rečete.
Vi niste kdorkoli!
kosovel

Post by kosovel »

ahem...
Image
ImageImage
ImageImage
Image
Naslednja številka bo pomoje kmal, čakam na scenarista da napiše kak materjal.
Last edited by kosovel on 06.08.2008 10:05:02, edited 2 times in total.
kosovel

Post by kosovel »

Poglej je že nova cifra. Matr mam preveč cajta... (opravičujem se JK, njegova dela uporabljam v zle namene)

Image
Image
Image
Image
Last edited by kosovel on 06.08.2008 10:06:01, edited 2 times in total.
kosovel

Post by kosovel »

Preveč, preveč cajta, mal satire more bit, a ne fantje. No zdej pa spat.

Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by kosovel on 06.08.2008 10:06:56, edited 2 times in total.
Janez Novak

Post by Janez Novak »

Dopis naslovljen na Darka Tomića-TomDar-ja, predsednika društva Stripoholik

(da ne bom obtožen, da razkrivam identiteto člana foruma, te podatke sem prebral na tem forumu, pod temo PETICIJA-Ljubitelji stripa, izkažite se!
Darko Tomić-TomDar - predsednik društva Stripoholik je prvopodpisani)

-------------------------------------------------------------------------------------

naslov teme, pod katero ste predstavili peticijo je
PETICIJA-Ljubitelji stripa, čas je da se izkažete!
ker ste temo odprli vi
predvidevam, da ste tudi vi izbrali naslov

naslov napeljuje k temu, da če bojo ljubitelji stripa podpisali peticijo, se bojo izkazali

matr ti matr

sama peticija ponuja več razlogov, zakaj naj bi se denar odvzel
no, prerazporedil (v stilu, nekomu vzameš, da daš drugemu)

gremo naprej

bistvena trditev zapisana v peticiji pa je
da SAMO Stripburger prejema državno subvencijo

SAMO v tem primeru pomeni EDINI, kar je tudi poudarjeno v zaključku peticije z mastnim tiskom

ko je Corto še isti dan prilepil post iz katerega je razvidno
da je bilo v letu 2006 za strip skupaj 7 prejemnikov državne subvencije
macon zadevo minimalizira z besedami
da ni bil dovolj natančen
(natančnost pa taka!)
v sami peticiji pa se tekst ni spremenil

no, zakaj se ponavljam?

zato, ker bi rad poudaril, da razpis za strip ne obstaja
obstaja samo razpis za knjigo
in če v razpisu za knjigo ministrstvo za kulturo dodeli denar za kar 7 stripovskih projektov
bi morali vsi skakati do stropa od veselja

da nadaljujem

kaj to pomeni?
to pomeni, da ima ministrstvo posluh za strip
da ga podpira

no, pa smo pri problemu

če poenostavim

obstaja vic, ki gre takole:
gorenjec se vsak ponedeljek jezi, zakaj nič ne zadane na lotu
in ko tako benti in benti
se naenkrat odpre nebo in bog ga nahruli
"pa daj že enkrat kupi to srečko!"

capisci?

če dobivajo na razpisu denar za stripe (po vaši trditvi) tako slabi projekti
koliko bi ga dobili šele dobri?

samo zaprositi je potrebno zanj
in zdaj bistveno!!!

POTREBNO JE IZPOLNITI RAZPISNE POGOJE !!!

lahko je še tako dober projekt, še tako dober scenarij, še tako dobra risba, še tako dober ... pa ne bo penezev, če ne bojo izpolnjeni razpisni pogoji.
Zato je čista manipulacija navajati projekte, ki niso dobili denarja, obenem pa zamolčati, zakaj ga niso dobili.
Razlog je mogoče čisto preprost, že prej omenjeni.

Uvod je malo dolg, vendar tudi tekst peticije je dolg.

V njem predlagate, da se sredstva, ki jih prejema Stripburger prerazporedijo na več naslovov.
Pa saj je Corto objavil, da so že razdeljena na več naslovov!!!
Vi pa vseeno niste spremenili teksta, iz tega izhaja, da ste namerno zavajali podpisnike in ne samo to, vi ste zavestno zavajali tudi ministrstvo!

Halo!

Pa kdo se iz koga dela norca!
Kdo nam skuša prodati pravljico, da so na ministrstvu ljudje, ki se za lansko in predlansko in ... leto ne spomnijo komu so dodelili denar.
Ker vsi, ki so subvencije dobili, morajo tudi z računi dokazati, da se je denar NAMENSKO potrošil, drugače ga je treba vrniti.
VSEGA, Z OBRESTMI VRED !!!
Pa da vidim junaka, ki si upa nategniti državo!
S temi fičniki, da se razumemo, ne z nekim denarjem v stilu "ko je još vidio toliki novac".
In nekdo nas in ministrstvo (kobajagi) prepričuje, da je denar potrebno prerazporediti, čeprav na ministrstvu vedo, da ni samo en prejemnik ...

Ne vedo pa ljubitelji stripov!
Kakor tudi ne vedo, kako stvar poteka.
Zato pa ti ljubitelji stripov spremljajo internet.
Ti pa izliješ svojo ljubezen do stripov, točiš krokodilje solze nad krivico, ki se ti je zgodila ...
Ubaciš bubicu, otvoriš pivce (ne, ne, izvinite, ne pijem više alkohola), zavališ se u naslonjač i ... uživaš.
Kaj ni sladko, se opravičujem izrazu, pofukati ljudi, ki so se ti zamerili pred leti.
Na suho!
Ker veš, da večini ni všeč, s kakšnim stripom se bavijo tvoji življenski sovražniki.
LELE ŠTO JE SLADKO !!!
ORGAZMIČNO !!!

Znanstvena fantastika???
Kaj res?

In zdaj midva, TomDar!

Niste bili sicer mišljeni kot neki glavni igralec na odru (govorim za to zgodbo), bil sem prepričan, da sta bila z Volavškom zavedena, ker se pa že silite v prvi plan, pa OK.

Kot pobudnik peticije sta navedena uredništvo Strip Bumeranga z zunanjimi sodelavci in slovensko društvo ljubiteljev stripa Stripoholik.
Prvo vprašanje sicer ni namenjeno vam, pa vseeno, da bo razumljivo tudi ostalim.

Če prelistamo revije Strip Bumerang, najdemo v nekaterih številkah kot zunanje sodelavce navedene tudi Iztoka Sitarja, Buh Sandija, Aleksandra Đorđevskega ...
So tudi oni pobudniki peticije? So sploh vedeli za to? Ali je to samo lapsus?

Ker ste vi objavili to peticijo, sklepam, da ste jo objavili kot predsednik društva Stripoholik.
Kdo vam je dal pooblastilo, da to objavite v imenu društva Stripoholik?
Ste to odločili na skupščini društva? Je bilo prisotnih najmanj 10 članov društva, kakor predvideva 14. člen statuta društva.
Obstaja zapisnik te skupščine, kakor predvideva 16. člen statuta?
Ali je bilo to sprejeto na kakšen drug način?

Kdo je podpisnik peticije, ki je bila poslana na ministrstvo?

Je tekst peticije, ki je bil poslan na ministrstvo isti, kot ste ga ponudili v podpis ljubitaljem stripa?

Še enkrat poudarjam, Corto je objavil, da ne drži, kar piše v peticiji.
Če tekst ni bil spremenjen, ste zavestno prevarali podpisnike in ministrstvo, če je bil tekst spremenjen ste zavestno prevarali podpisnike!

da nadaljujem

v temi mnenja in komentarji o peticiji ste zapisali
"da se vseh sredstev ne dodeljuje (dodeli) samo enemu subjektu
ki je v tem primeru Stripburger"
in
"da je potrebno ustrezno podpreti tudi drugo slovensko revijo".

UPORABLJATE EDNINO !

če bi že radi prerazporedili subvencije
kje pa so ZRC, UMco, Didakta, Učila, Chargonet in vsi ostali založniki stripa?

in še enkrat, in še enkrat ...
čeprav ste vedeli
da tekst v peticiji ne drži vode
je še vedno objavljen na vašem forumu

evogala matr ti matr

na ostale poste bom odgovoril kasneje

za konec pa vprašanje vsem
mislite, da je štiri zvezdice res toliko brihten
da on to piše?

ahoj
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Kosovel, slike se ne vidijo.
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Lej ti tegale Novaka!!!
Svaka čast. Takole se gre v napad. Argumentirano.

V bistvu se ne spomnim, ali sem peticijo podpisal ali ne. Če sem jo, sem jo zato, ker - če je denar, naj ga bo za vse. Še posebej, če je na vagi revija, ki mi je všeč proti reviji, ki moj okus nekako - žali.
Ne vem. Ni pomembno. Če se nekdo odloči in se postavi na eno stran, se lahko drugi odloči in se postavi na drugo, tretjo - na stran Učil in Didakte in... se ni postavil nihče. In kaj zdaj? Komu sem v bistvu zdaj dolžan razlagat, zakaj nisem pripravil peticije za Učila al kaj jaz vem koga? Mogoče ostali niso v finančni stiski, mogoče ostali... Tistih, ki se ne znajo postavit zase - prilobirati si nekoga, ki bo to storil - v zdajšnjih časih ne gre zagovarjati. Onih drugih - ki se znajo postaviti zase in si nekoga prilobirati, ki to zna storiti namesto njih - pa ne gre grajati.

Treba je bit pošten. Strip Bumerang je nad vsako kritiko. Ko ga ne bo več, bo naše strip založništvo spet revno. Ali pa precej revnejše, revno je že zdaj.

Pri društvih je tako: predsednik društva je njegov zastopnik. Točno je definirano, česa predsednik društva ne sme. Če ni priden, ga zamenjajo.
Nisem član društva. Predsednika ne zagovarjam. Statuta ne poznam. Navajam le pravila igre, ki jih je vsak dober džavljan z nastopom polnoletnosti dolžan poznati. Pa naj kdo reče, da je kr tak bit polnoleten... :D :D :D
Če zastopnik prekorači pooblastila organizacije, ki jo zastopa, je njegovo dejanje nasproti tretjim veljavno in legitimno ne glede na stopnjo prekoračitve. Za prekoračitev odgovarja pa organizaciji, ki jo zastopa.
Spet pravila igre. In seveda organom pregona :D :D :D :D .
Člani društva (oz. tisti vaš organ, ki je vrhovni organ društva) morate torej ugotoviti, ali je predsednik prekoračil pooblastila. Mislim, da ste skupščino že imeli, verjetno ste predsedniku tudi podali razrešnico za uspešno delo v preteklem obdobju.
Case closed.

Ostaja pa eno vprašanje. Kljub velikemu trudu in vsem argumentom: Janez Novak - Kaj bi ti sploh rad in kaj je cilj/namen tvojih pisanj? Tole vprašanje ni provokacija, ugotavljam namreč, da ne drži popolnoma, da nisem na tvoji strani, tako da me resnično zanima, kam želiš tole debato pripeljati.
kosovel

Post by kosovel »

Zdej se vidi, ane?
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

kosovel wrote:Zdej se vidi, ane?
Zdaj je OK :)
Tole si d'best naredu :D
Se res vidi, da imaš preveč cajta :twisted:
sigismundus
STRIPOHOLIK

Post by sigismundus »

bravo Kosovel :D

super sličice

btw, drugič ti pošljem še svojo sliko, če jo boš slučajno rabil
za odtenek verodostojnosti v portretu
lej, buchovega smeška na striparni že itak mamo
aj ne bi imeli še sigi smeškota?

:rocker:
tisti, ki sanja tuje sanje
macon
STRIPOHOLIK

Post by macon »

Mene je sram, da sem si dopisoval v tem folderju. Veseli me, da sem izvedel še par stvari o ljudeh, s kakimi neumnimi izmečki imam posla. Vsak lahko na prvi pogled prebere gore in gore sprenevedanj in laži ampak nima veze, gremo naprej in naprej, na isti način in s kakim stavčičem malo obrnjenim naokrog.

Potem se drugi trudite spet nekaj odgovarjat, nekaj pojasnevat itd. Ljudje, a ste nori? Gre za navadno golazen, a tega noben ne sprevidi? Kdo normalen bi se ukvarjal z golaznijo?

Evo, gre za pozicije moči. Kdor ima denar, je lep in pameten. Kdor ga dobi, je sposoben. Kje kdo vidi kak strip, strip je samo sredstvo. Papir in forum vse preneseta. A smo sploh še ljudje, oziroma, kdo je? Kdo bi se ukvarjal z lažnivo pritlehno licemersko kruhoborsko do konca izrojeno in poleg tega še debilno sodrgo?

A pisljanje tistega kretena tamle zgoraj izraža točno to ali kaj drugega? A boste modro tiho ali pa se trudili nekaj odgovarjati? Zakaj le? Ohranite no malo dostojanstva.
Last edited by macon on 06.08.2008 10:52:02, edited 1 time in total.
Post Reply