Cene tujih stripov pri nas!
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
-
SimSalaBim
Cene tujih stripov pri nas!
Najprej lep pozdrav vsem skupaj od stripovskega fanatika iz Novega mesta. Včeraj sem malo brskal po forumu in zasledil, da ima Konzorcij solidno izbiro tujih stripov. Sem pa tudi zasledil da naj bi bila cena za en strip okoli 20 Eurov
. Skoraj me je vrglo na rit. Kdo določa take smešne cene? Ali so platnice teh stripov pozlačene?
Za ta keš dobiš na Amazonu knjigo z 300 stranmi ne pa strip z 30 stranmi. Če se ne motim je v Ameriki cena stripa okoli 2$
. Ali nam na koncu res ostane samo DCP? Torej zakaj take smešne cene? Zanima me tudi kakšna je izbira Punisherja v Konzorciju? Ali se da dobiti tudi najnovejše stvari?
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
v konzorciju prodajajo albume/graphic novels/trade paperbacke
navadni strip zveski stanejo v ameriki do 5 dolarjev
tovrsten materijal, ki ga prodajajo v konzorciju pa od 10 do 25 dolarjev
moj kolega je preveril cene v konzorciju in pravi, da so ugodne
da če prišteješ poštnino, ki bi jo plačal na amazonu, da prideš z nakupom pri nas ceneje skozi
tolko
navadni strip zveski stanejo v ameriki do 5 dolarjev
tovrsten materijal, ki ga prodajajo v konzorciju pa od 10 do 25 dolarjev
moj kolega je preveril cene v konzorciju in pravi, da so ugodne
da če prišteješ poštnino, ki bi jo plačal na amazonu, da prideš z nakupom pri nas ceneje skozi
tolko
tisti, ki sanja tuje sanje
Re: Cene tujih stripov pri nas!
Živjo,SimSalaBim wrote:Najprej lep pozdrav vsem skupaj od stripovskega fanatika iz Novega mesta. Včeraj sem malo brskal po forumu in zasledil, da ima Konzorcij solidno izbiro tujih stripov. Sem pa tudi zasledil da naj bi bila cena za en strip okoli 20 Eurov. Skoraj me je vrglo na rit. Kdo določa take smešne cene? Ali so platnice teh stripov pozlačene?
Za ta keš dobiš na Amazonu knjigo z 300 stranmi ne pa strip z 30 stranmi. Če se ne motim je v Ameriki cena stripa okoli 2$
. Ali nam na koncu res ostane samo DCP? Torej zakaj take smešne cene? Zanima me tudi kakšna je izbira Punisherja v Konzorciju? Ali se da dobiti tudi najnovejše stvari?
Tema o Konzorciju je drugače tule: viewtopic.php?t=1722
Kaj se da dobiti tam? Del odgovora najdeš na povezavi http://stripivkonzorciju.blogspot.si/
Za Punisherja ne vem na pamet, bi se moralo kaj najti verjetno?
Če govoriš o smešnih cenah podaj konkreten primer in ne govori na pamet, po mojih izkušnjah so cene v Konzorciju ugodne. Kot je napisal Sigi se v večini primerov bolj splača nabaviti strip v Konzorciju, kot prek Amazona.
-
SimSalaBim
Kolikor se da sklepati, veš edino to kar si prebral na forumu.SimSalaBim wrote:Cene so visoke kokr obrneš in ne govorim nič na pamet. Poleg tega pa še nimajo nobenih novitet.
Predlagam, da greš pogledat v Konzorcij in se sam prepričaš, kako in kaj.
Kateri strip je v Konzorciju 20€, v ZDA pa 2$?
Podaj primer, ker to je zame besedičenje brez osnove.
-
SimSalaBim
-
SimSalaBim
barba73 wrote:Corto-slab dan a?Namesto dobrodošlice novemu članu, takoj na prvo žogo.
Nekomu je 20 evrov veliko, nekomu malo, nekomu se za njih jebe in si z njimi briše ri....
Si tu gor šef,samo malo tolerance nebi škodilo.
Aja, SimSalaBim dobrodošel.
pozdravljen na forumu. vendar tudi ti razumi, da je tvoj post vsaj nekoliko odveč. nisi bil tam, ne poznaš cen, pa že kritiziraš. pojdi in preveri in potem povej svoje mnenje. tudi nekaj punisherja so še imeli, ko sem bil nazadnje tam (dva dni nazaj).
glede cen je pač tako. tudi meni 20 evrov ni majhen denar, ker sem še študent. vendar je to pač realno stanje. stripi v konzorciju niso nič dražji kot npr. stripi v murglah. če ti bo predrago in te pride bolj poceni skozi, če naročiš, pa daj. čeprav sam v to močno dvomim.
aktualna ponudba? glede na to, da so stripe tam začeli prodajati pred kakima dvema letoma, je ponudba aktualna. razen, če ne pričakuješ, da imajo vsak teden novo cifro nekega seriala, ki izhaja v ZDA.
vsekakor pa se splača priti pogledat.
glede cen je pač tako. tudi meni 20 evrov ni majhen denar, ker sem še študent. vendar je to pač realno stanje. stripi v konzorciju niso nič dražji kot npr. stripi v murglah. če ti bo predrago in te pride bolj poceni skozi, če naročiš, pa daj. čeprav sam v to močno dvomim.
aktualna ponudba? glede na to, da so stripe tam začeli prodajati pred kakima dvema letoma, je ponudba aktualna. razen, če ne pričakuješ, da imajo vsak teden novo cifro nekega seriala, ki izhaja v ZDA.
vsekakor pa se splača priti pogledat.
HA!
- Ruki
- STRIPOHOLIK
Re: Cene tujih stripov pri nas!
Smešne cene? V Konzorciju maš grafične novele, TPBje in HC, ki jih tudi preko Amazona oz. niti pri samem založniku ne boš dobil ceneje (ok, poštnina pač). Gre za stripe, ki imajo 100+ strani seveda in ne zvezke. V Konzorciju poleg Simpsonovih mislim, da nimajo nobenih zvezkov (so pa nekaj čez 3 evre, kar je daleč od 10 oz. 20 evrov). Dvomim, da TPB prežvečiš v 5 minutah. Mogoče kako alter s*****, ki nima texta. 20 evrov je pa za zvezek vsekakor preveč, ampak kaj ma to veze, ko jih Konzorcij nima, sploh pa ne po tej ceni.SimSalaBim wrote:Najprej lep pozdrav vsem skupaj od stripovskega fanatika iz Novega mesta. Včeraj sem malo brskal po forumu in zasledil, da ima Konzorcij solidno izbiro tujih stripov. Sem pa tudi zasledil da naj bi bila cena za en strip okoli 20 Eurov. Skoraj me je vrglo na rit. Kdo določa take smešne cene? Ali so platnice teh stripov pozlačene?
-
SimSalaBim
viewtopic.php?t=2710SimSalaBim wrote:Ok me pa potem zanima kje bi lahko nabavljal aktualne Punisher zvezke? Ali obstaja kakšna dobra Evropska online štacuna. Sem malo čekiral na Ebay shopih in Apocalypsecomics.com zgleda kar ok. Cene so zmerne edini problem je poštnina. Zakaj pa Konzorcij (še) nima zvezkov?