Vprašanje o izdajah Alan Forda...(prosim, če kdo odgovori :)

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

BrojJedan

Vprašanje o izdajah Alan Forda...(prosim, če kdo odgovori :)

Post by BrojJedan »

Zanima me, če kdo ve do katere številke se bo izdajal Alan Ford Klasik... :?: Do 75 (zadnja z Magnusom) ali bo šlo naprej do 175 (zadnja z Piffareriom).

No in tu se pojavi vprašanje kje lahko v Sloveniji kupim izvode od 76-175 ? Sploh pa od 100 do 175....v trafikah (res sem bil do zdaj v manjših) so samo speciali, extra..etc....klasik komplete pa je težko dobit!

btw: moj prvi post tukaj, stripe sem začel brat z Komandantom Markom in po enih dveh letih prenehal.....mesec nazaj pa me je Alan Ford Klasik (Udarac iz boka) vrgu nazaj not :D
ninel

Post by ninel »

Alan Ford Klasik bo izhajal toliko časa, dokler bo zanj zanimanje.
Stare AlanForde lahko kupiš bodisi na stripovskem bazarju, ki ga vsak mesec organizira društvo Stripoholik (naslednji bo septembra), ali v edini slovenski striparni v trgovskem centru v Murglah.
Last edited by ninel on 17.07.2008 8:59:06, edited 1 time in total.
BrojJedan

Post by BrojJedan »

ninel wrote:Alan Ford Klasik bo izhajal toliko časa, dokler bo zanj zanimanje.

No ja, mogoče pa res...eni so mnenja da je klasik samo Bunker/Magnus, drugi spet, da je to ´´superklasik`` in da so izdaje s Piffareriom še vedno klasik.....kakorkoli, bomo vidli....hvala za odgovor.
ordell

Post by ordell »

BrojJedan wrote:

No ja, mogoče pa res...eni so mnenja da je klasik samo Bunker/Magnus, drugi spet, da je to ´´superklasik`` in da so izdaje s Piffareriom še vedno klasik.....kakorkoli, bomo vidli....hvala za odgovor.
V bistvu sta Mag/Bun bila klasik, nedavno pa postala superklasik :mrgreen:
ninel

Post by ninel »

BrojJedan wrote:

To mi je na enem od lanskih festivalov (ne spomnim se več katerem, ker jih je bilo toliko) rekel Bernard Radovčić, ko sem ga vprašal, ali bo izdajal Klasike samo do številke 75 (kar bi bilo po moje edino logično).
BrojJedan

Post by BrojJedan »

ninel wrote:
BrojJedan wrote:

To mi je na enem od lanskih festivalov (ne spomnim se več katerem, ker jih je bilo toliko) rekel Bernard Radovčić, ko sem ga vprašal, ali bo izdajal Klasike samo do številke 75 (kar bi bilo po moje edino logično).
Seveda bi bilo logično, a denar se ne ozira nato...dokler bojo ljudje kupoval bo vredu....a večno vseeno nebo šlo pod ´´klasik`` nazivom. Nekaj dni nazaj sem se odločil da kupim dva Extra paketa (štirje stripi).....neverjetno kakšno s*****..... :? :(
BrojJedan

Post by BrojJedan »

ordell wrote:
BrojJedan wrote:

Danes sem kupil AF/67 in na zadnjih straneh je reklama za superklasik 1 ´´na vseh kioskih`` - ampak ne v SLO ?! Kdo ve, če se bo dalo dobit tudi pri nas? Ker očitno je klasike (sploh do 30) težko dobit.
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

BrojJedan wrote:
ordell wrote:
BrojJedan wrote:

Danes sem kupil AF/67 in na zadnjih straneh je reklama za superklasik 1 ´´na vseh kioskih`` - ampak ne v SLO ?! Kdo ve, če se bo dalo dobit tudi pri nas? Ker očitno je klasike (sploh do 30) težko dobit.
Vse AF (stare) klasike, torej od #1 dalje se je dalo kupiti v naših trafikah in ne vidim razloga, da se nebi dalo dobiti ta Super Klasik ali kako že...skratka se jih da zdaj (!) dobiti v hrvaških trafikah, ko pa izzide #2, bodo #1 pobrali iz vseh hrvaških trafik in jo potem poslali (#1) v Slovenijo, Bosno in tako dalje...
Image
cbarks

Post by cbarks »

AF super klasik 1 (glancer) dobiš v Strip.art.nici Buch, na naših kioskih bo (če bo) remitenda.
AF super klasik bo izhajal na dva meseca, AF klasik na tri tedne.
Gusar

Post by Gusar »

Hmm, po mojem mnenju še ena nepotrebna izdaja :o
AF klasik, AF super klasik, AF Extra in nevem kaj še vse.
Očitno so Hrvati tudi pri AF ubrali podobno pot kot pri Zagorju(Zagor Extra oz Zagor Klasik je eno in isto) :roll:
Verjetno so Hrvati novo izdajo AF super klasik začeli izdajat prav zaradi tega, ker:
1.hočejo, da zbiralci še naprej kupujejo AF
2.zato, ker je redna serija AF oz t.i AF Extra katastrofalno slaba, pod vsako kritiko oz oprostite izrazu "en navaden zmazek".
Nekje sem enkrat v enem topicu že napisal, da bi po mojem mnenju AF moral izhajati do 75 številke, ali pa zelo, zelo pogojno do številke 200, kajti vse kar je nad številko 200 je katastofa od katastrofe. :o
GOTOF JE!
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Katastrofa od katastrofa se pomoje začne nekje okoli Mangie. Mangia ni imela več veze z "Alanom Fordom" kot smo ga včasih poznali, ampak je vseeno še zadnja nekako prebavljiva zgodba.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
BrojJedan

Post by BrojJedan »

Gusar wrote:Hmm, po mojem mnenju še ena nepotrebna izdaja :o

Za mene ne, ker tako težko dobim te številke :D :oops:

Sicer pa sem nekaj tednov nazaj kupil dva kompleta extra (štirje stripi) in jih s težavo prebral......resnično katastrofa....Tudi dve številke med 300 in 400 sem probal....eno sploh nisem mogel finiširat....kar se pa tiče številk od 75 navzgor....imam jih nekaj med 100 in 150 in so mi vse vsaj zelo blizu, če že ne enake tistim od Magnus/Bunker (čeprav je to uber alles ).....in to zahvaljujoč Klodoviku :lol: ... nevem kaj bi bilo, če nebi njega vnesli v strip ..... 313 - krađa u muzeju sem še nekako prežvečil :oops:
Gusar

Post by Gusar »

No kot sem rekel.
Jaz osebno lahko AF berem nekje do številke #200-Umro je Broj1 in to je to.
Tu bi se moral serial zaključiti in bi AF ohranili v lepem spominu, kajti to kar zdaj izhaja je navadno s***** in blamiranje nekoč kultnega stripa predvsem na območju naše bivše domovine.
Pomojem se je serial začel pogrezat v blato v tistem obdobju, ko so se scenaristi domislili nekaterih "briljantnih" novosti kot so:
odprtje "podružnice TNT" in Velikega Cezarja; uvedba živalskega vrta v grupi TNT(pelikan, mačka, piton...) ter praktično neprenehoma(iz epizode v epizodo)pojavljanje generala Wara in njegove desne roke Berta...
S temi novotarijami se je praktično povsem izgubil tisti prvotni duh grupe TNT; izgubila se je tista dobršna mera črnega humorja, ironije in sarkazma, ki je krasil serial od samega začetka in še kaj bi se našlo.
No to je moje mnenje in mislim, da nisem edini, ki tako razmišlja. :o
GOTOF JE!
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Res je do 75 številke je še vse ok, potem je bolj š...
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
Bob Rock
STRIPOHOLIK

Post by Bob Rock »

Gusar wrote:No kot sem rekel.
Jaz osebno lahko AF berem nekje do številke #200-Umro je Broj1 in to je to.
Umro je Broj Jedan ni bila številka 200 ne v originalni ne v Vjesnikovi numeraciji.
Post Reply