Fibra - Mafest 2008

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Bob Rock
STRIPOHOLIK

Post by Bob Rock »

barba73 wrote: Glede na to, da poznam oba, vrjamem obema, da sta naredila kvalitetne izdaje.Res sem v dilemi katerega kupiti, glede na to, da sta približno v 80%
istem jeziku.
Če bi primerjal oba prevoda bi ugotovil, da niti približno ni 80 % enakosti, ampak, da se marsikje tudi vsebinsko zelo razlikujeta.
barba73
Stripoholik FAN CLUB

Post by barba73 »

Ti verjamem BobRock, me pa čudi. Nisem vedel, da se ta jezika tako razlikujeta. Včasih se nista.Ni mi všeč, da vsakdo po svoje prireja originalno verzijo.
---jeb..eš život bez Bonellija i Olimpije u Ligi Prvaka---
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

markos wrote:
marlowe wrote:
markos wrote:U principu, stand je preskup pa necu nista zaraditi, a naradit cu se ko pas. Dolje nema novih, slucajnih kupaca, svi koji bi dosli na stand bi te stripove ionako kupili u striparnici ili negdje drugdje, stoga mi je bolje odmarati se tri dana i druzit s ljudima nego se dolje gnjaviti sa standom (koji ce se, ako sam dobro shvatio, ove godine premjestati skupa s programom iz hotela u hotel, sto je dodatna gnjavaza).

Tako lose ide prodaja? :roll:
Usput, kako nema "novih, slucajnih kupaca" pa evo kazu zvanicnici da je prosle godine bilo 1000 posetilaca Festivala - 1000 ljubitelja stripa. Armija, covece. I onda ispadne da stripove kupuje onih par desetina sa strip foruma sto potegnu na put. Nesto mi je tu cudno. Brojke se ne slazu bas.
Ne, prodaja ide dobro, ali ako moram dati 20% od prodaje kao naknadu festivalu, onda mi se ne isplati prodavati. Vrlo jednostavno. Sto se posjete tice, meni je apsolutno svejedno kolika je posjeta, ali em o njoj mogu govoriti oni koji su dolje bili, a ne oni koji, kao ti, nisu i em je jasno kako vecina ljudi kupuje jeftine kiosk stripove, a ne luksuzne slabo poznate strip albume. Sve što je tu čudno je tvoja zloba.
prošle godine neki prodavači su plačali 500kn za pravo na prodaju... Zar je ove godine ta cifra viša, odnosno kolika je? Ovih 20% od prodaje znači da ako bi prodao za recimo 20000 kuna, trebao bi platiti 4000 kuna kao naknadu festivalu?
markos

Post by markos »

jang wrote:
markos wrote:
marlowe wrote:
markos wrote:U principu, stand je preskup pa necu nista zaraditi, a naradit cu se ko pas. Dolje nema novih, slucajnih kupaca, svi koji bi dosli na stand bi te stripove ionako kupili u striparnici ili negdje drugdje, stoga mi je bolje odmarati se tri dana i druzit s ljudima nego se dolje gnjaviti sa standom (koji ce se, ako sam dobro shvatio, ove godine premjestati skupa s programom iz hotela u hotel, sto je dodatna gnjavaza).

Tako lose ide prodaja? :roll:
Usput, kako nema "novih, slucajnih kupaca" pa evo kazu zvanicnici da je prosle godine bilo 1000 posetilaca Festivala - 1000 ljubitelja stripa. Armija, covece. I onda ispadne da stripove kupuje onih par desetina sa strip foruma sto potegnu na put. Nesto mi je tu cudno. Brojke se ne slazu bas.
Ne, prodaja ide dobro, ali ako moram dati 20% od prodaje kao naknadu festivalu, onda mi se ne isplati prodavati. Vrlo jednostavno. Sto se posjete tice, meni je apsolutno svejedno kolika je posjeta, ali em o njoj mogu govoriti oni koji su dolje bili, a ne oni koji, kao ti, nisu i em je jasno kako vecina ljudi kupuje jeftine kiosk stripove, a ne luksuzne slabo poznate strip albume. Sve što je tu čudno je tvoja zloba.
prošle godine neki prodavači su plačali 500kn za pravo na prodaju... Zar je ove godine ta cifra viša, odnosno kolika je? Ovih 20% od prodaje znači da ako bi prodao za recimo 20000 kuna, trebao bi platiti 4000 kuna kao naknadu festivalu?
Cifra je ista. 500 kn placaju privatni prodavaci, a 20% izdavaci. Mene je konkretno stand prosle godine kostao 5.000 kuna.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

izgleda da sam podcjenio tvoju prodaju :D

u stvari ti je onda slično kao da ti albume prodavaju razne stripaonice i uzmu maržu....jedino što tu trebaš i sam prodavati
markos

Post by markos »

jang wrote:izgleda da sam podcjenio tvoju prodaju :D

u stvari ti je onda slično kao da ti albume prodavaju razne stripaonice i uzmu maržu....jedino što tu trebaš i sam prodavati
(ne potcjenjujes nego zaboravljas da je prosle godine izaslo 8 Kenova i 4 albuma za Mafest - Metabaruni, Borba, Gospodar, a to je puno premijernih izdanja koja se u startu proda odredjena kolicina brzo - pomnozi sve to po 20 komada pa ces dobiti vec neku brojku koja zvuci solidno - a u principu, prodao si samo po 20 komada)
Da, u principu je kao u striparnicama ili gore - VJ npr. uzima 20-25-30% rabata, zavisi od stripa i cijene. Dakle, ako dam kupcima 10% popusta i onda festivalu 20% od prodaje, onda sam za dosta toga cak i u minusu! Prosle godine smo to, istina, izbjegli, tako da nisam bio u minusu, ali nisam ni u plusu i to mi je onda neisplativo. Da ima slucajnih kupaca, da je velika guzva pa netko naleti slucajno i kupi nesto, to je onda motiv da radis i za tu nulu, ali ovako, kad ce kupci biti samo oni koji bi to ionako kupili, onda nema smisla raditi tri dana.
Post Reply