Kasta Metabarona (Beli put)

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

markos

Post by markos »

marlowe wrote:Ne, ovo ne treba da budu crne povrsine. Nestade joj pola lica.
Taj procenat linija je izgubljen u prevodu.
Image
Mislis, treba se vidjeti pola lica kao i ovdje?
http://www.beliput.co.yu/images/image2. ... 24&small=0
U cemu je razlika? Na BP naslovnici, na ovom dijelu koji je vidljiv, je jasno da je pola lica u sjeni tj. prekriveno velom, dakle identicno kao i u Fibrinom izdanju. Naravno, ne moze ni biti drugacije jer originalni fajl je takav.
marlowe

Post by marlowe »

Uzmi oba izdanja i pogledaj tu polovinu lica. Kod tebe je to crna mrlja, u drugim izdanjima je to lice u senci, sa puno tonova, linija da i crteza. Ti si to sve zacrnio svuda. Nekako.
markos

Re: strip

Post by markos »

gagi wrote:Markose, ko hoce kupice, ko ne zeli, bas te briga, mislim da razumes da ce uvek biti ljubomore na pojedine izdavace i da ce im traziti dlaku u jajetu. Naravno da moras da se branis, da ne bude ono sto ti kazes, pojedina laz ponavljana vise puta postane istina.
Meni licno je svejedno koje cu izdanje imati, stvarno ne delim stripove na ove ili one.
Zato bih te posavetovao, da se ne nerviras bez potrebe i ulazis u bespotrebne rasprave, jer mislim da to ne vodi nicemu i sve ovo pisem iz dobronamernih motiva.
Ziveo!
Ma ne nerviram se, a u rasprave ne bih ulazio da ne mislim da ne moram. U principu, s normalnim se ljudima takve rasprave brzo zavrse, kad su argumenti ociti. Samo, nisu svi normalni.
markos

Post by markos »

marlowe wrote:Uzmi oba izdanja i pogledaj tu polovinu lica. Kod tebe je to crna mrlja, u drugim izdanjima je to lice u senci, sa puno tonova, linija da i crteza. Ti si to sve zacrnio svuda. Nekako.
Otisnuto je tocno onako kako je u originalnom fajlu koji su poslali francuzi. Ni crtica nije dodana, niti oduzeta.
marlowe

Post by marlowe »

Ti si dosao na temu o izdanju Kasta Metabarona BP-a i poceo da vredjas i insinuiras. Na temu koja je posvecena Kasti Metabarona i na kojoj se o njoj raspravljalo. Ne obrnuto. Zamisli da Vlasnik Audija ode na neki forum i pocne da blati Tojotu. Mislim, koliki kreten treba biti za tako nesto? Ja ne idem na teme o tvojim izdanjima i lazem naokolo. A mogao bih nasiroko o raznoraznim glupostima koje pravis.
Dakle, problem se jasno vidi, uzmi izdanja i pogledaj. Uzmi jos bolje i francusko i uporedi. Ustvari, to vazi za ostale. Ti Markose prvo uzmi Kastu Metabarona (posto je ona najobimnija i najgabaritnija) i nekoliko puta se lupi u tu praznu tikvu, pa onda pocni da gledas. Mozda ti se razbistri.
markos

Post by markos »

marlowe wrote:Ti si dosao na temu o izdanju Kasta Metabarona BP-a i poceo da vredjas i insinuiras. Na temu koja je posvecena Kasti Metabarona i na kojoj se o njoj raspravljalo. Ne obrnuto. Zamisli da Vlasnik Audija ode na neki forum i pocne da blati Tojotu. Mislim, koliki kreten treba biti za tako nesto?
Ajde, otidji lijepo ovdje http://www.znaksagite.com/diskusije/vie ... sc&start=0
pa mi kazi tko je došao na čiju temu i počeo vrijedjati?
marlowe wrote: Ja ne idem na teme o tvojim izdanjima i lazem naokolo. A mogao bih nasiroko o raznoraznim glupostima koje pravis.
Ne, uopce ne lazes, ma di bi ti.
marlowe wrote: Dakle, problem se jasno vidi, uzmi izdanja i pogledaj. Uzmi jos bolje i francusko i uporedi.
Evo, da pogledamo:
Englesko izdanje:
Image
Poljsko izdanje:
Image
Njemačko izdanje:
Image
Talijansko izdanje:
Image
Nizozemsko izdanje:
Image
Španjolsko izdanje:
Image

i na kraju fibrino:
Image

Dakle, koji to detalji na Fibrinoj naslovnici fale, a na ostalim ih ima? Što to ima na BP naslovnici čega nema na ovima ovdje? Ja, nazalost, nemam sken BP naslovnice, ali ti ga sigurno mozes napraviti. Posalji ga, da vidimo!
mike

Post by mike »

barba73 wrote:Če sem prej še razmišljal o kupnji Metabarona sem sedaj trdno odločen, da ga ne kupim. Nobenega. Ne Metabaruna, ne Kaste Metabaruna.
Če sta oba tako falš narejena in imata toliko napak, nista vredna tega denarja.Raje kupim 4o istih števik Chiko razbojnik.
S tem bom dal podporo izdajatelju(izdavaču) koji malo priča (skoro ništa) i
puno radi. Bernard mi je čedalje bolj všeč.
Marsikdo bi se moral vzgledovati po njem.
Barba, če bi kdaj kak komentar zadržal samo zase, ne bi bilo nič narobe :D .
Blackjack.
barba73
Stripoholik FAN CLUB

Post by barba73 »

Ono što je istina to je istina. Od svih tu gore Fibrino je meni najljepše.
---jeb..eš život bez Bonellija i Olimpije u Ligi Prvaka---
barba73
Stripoholik FAN CLUB

Post by barba73 »

To o komentarju velja tudi zate Mike, ne vem zakaj bi moral bit tiho.
Napišem kar mi ni všeč, z isto pravico kot ti. Jaz ti ne branim. Zameril si, ko
sem v enem postu rekel, da mi mange niso všeč, in ko si pljuval po Zagorju.
Če kaj ne pišem v skladu z pravili me bo opozoril TomDar ali moderator, ti pa vsekakor ne.Preberi mango do konca i čuti.
Gusar

Post by Gusar »

Najboljše bo, da prideta Markos in Marlowe na nevtralni teren v Slovenijo ter v kakšni dobri oštariji ob vrčku hladnega piva prideta do konca vseh svojih sporov :mrgreen:
GOTOF JE!
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Mislim da je povsem ok da obstajajo različne izdaje, pa potem kupec (in ne založnik) sam odloči kaj mu je bolj všeč.

Jaz mislim, da sta oba - Beli put in Fibra res kvalitetna založnika.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
horex2
STRIPOHOLIK

Post by horex2 »

:cry_lol: :fart: ,kolk praznih besed brezveze... 8)
horex je zakon, pa reno tud...
markos

Post by markos »

BuDi wrote:Mislim da je povsem ok da obstajajo različne izdaje, pa potem kupec (in ne založnik) sam odloči kaj mu je bolj všeč.

Jaz mislim, da sta oba - Beli put in Fibra res kvalitetna založnika.
Apsolutno se slazem sa ovim gore. Kupac neka odluci sto je njemu bolje. Uostalom, to sam i rekao na drugom topicu barbi73:
"Metabaruni i Kasta Metabarona su dobra izdanja, svako sa svojim prednostima i manama, nijedno nije savrseno, kupi koje god mislis da je bolje". No, od napada i lazi se moram braniti, i zato ova raspravica s marlowom.
barba73
Stripoholik FAN CLUB

Post by barba73 »

Vem, da to nikomur nič ne pomeni, toda vzel bom Fibrine Metabarune, ker bom tako posredno podržal tudi izdajanje Kena Parkerja. Upam, da bo Markos, ko bo prišel z Kenom do konca, izdal tudi njegove specijalca.
Hočeš, jel da Markose?
markos

Post by markos »

barba73 wrote:Vem, da to nikomur nič ne pomeni, toda vzel bom Fibrine Metabarune, ker bom tako posredno podržal tudi izdajanje Kena Parkerja. Upam, da bo Markos, ko bo prišel z Kenom do konca, izdal tudi njegove specijalca.
Hočeš, jel da Markose?
Kazem, kupi one koji ti se vise svidjaju ili koji su ti isplativiji ili whatever.
Sto se Kena tice, Fibra će ga objaviti kompletnog, dakle apsolutno sve što postoji.
Post Reply