CENIK (Pošta + DoorToDoor) ter KAKO SE PAKIRA TISKOVINA !
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Ok, če koga zanima še koliko sem plačal pošti-res te oskubijo čisto do konca.
Paket, kot navadno pismo, malo čez kilo, sem plačal 12,73eu. Poslal sem kot darilo, upam, da bo ta oseba zadovoljna, zračunano 6 piv, če greš ven.
Vrednostno pismo pa je prišlo s 100eu-ji 6,28eu, kar se mi zdi pa še dokaj normalno.
Paket, kot navadno pismo, malo čez kilo, sem plačal 12,73eu. Poslal sem kot darilo, upam, da bo ta oseba zadovoljna, zračunano 6 piv, če greš ven.
Vrednostno pismo pa je prišlo s 100eu-ji 6,28eu, kar se mi zdi pa še dokaj normalno.
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
Malo čez kilo spada v "razred" od 1.000 g do 2.000 g in stane 12.73 €, torej ni važno ali je paket težak 1.005 g ali 1.995 g; od 500 g do 1.000 g pa 7.85 €.risar_69 wrote:Ok, če koga zanima še koliko sem plačal pošti-res te oskubijo čisto do konca.

Nažalost ta trditev ne velja!humphrey wrote:Samo v vednost: Od 01.12.2007 pošiljanje paketov Door to Door (TNT)
med fizičnimi osebami ni več možno.
Ni možno samo pošiljanje/dostava z odkupnino (!), torej vse dostave med fizičnimi osebami (od pošiljatelja do prejemnika, ne glede kdo plača dostavo/prevoz ali pošiljatelj ali prejemnik) so možne še vnaprej oz. glede tega ni bilo nič spremenjeno!

Preverjeno
Že nekaj časa obstaja plačilo "Nalog za plačilo v tujino", ki ga lahko izvršiš tudi prek spletne banke...
Kar rabiš od tistega, ki mu pošiljaš je.
- Podatke od osebe
- znesek
- IBAN številko
- SWIFT številko
in je stvar rešena. Zadeva stane 5€ stroški gredo po metodologiji SHA, vsak plača polovico svojih stroškov dostave.
Tako če gre za večje vsote, definitivno predlagam tak način. Lahko pa se vas več tudi zmeni in pošlje skupaj določeni osebi in tako se pošlje v enem znesku in se prišpara pri stroških
LP
Že nekaj časa obstaja plačilo "Nalog za plačilo v tujino", ki ga lahko izvršiš tudi prek spletne banke...
Kar rabiš od tistega, ki mu pošiljaš je.
- Podatke od osebe
- znesek
- IBAN številko
- SWIFT številko
in je stvar rešena. Zadeva stane 5€ stroški gredo po metodologiji SHA, vsak plača polovico svojih stroškov dostave.
Tako če gre za večje vsote, definitivno predlagam tak način. Lahko pa se vas več tudi zmeni in pošlje skupaj določeni osebi in tako se pošlje v enem znesku in se prišpara pri stroških
LP
Odstrani se pošast!