http://www.ludens.hr/
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
http://www.ludens.hr/
http://www.ludens.hr/ - končno
Re: http://www.ludens.hr/
zanimivo - a skromnoBuDi wrote:http://www.ludens.hr/ - končno
Ja, kar se mene tiče je stran izredno slaba, delam že leta spletne strani kjer je naša politika da so strani uporabne - in te od Ludensa vsekakor niso uporabne, so jim pa uspeli prodati kvazi "tehnično dobršenost", če nimaš dejansko nič pametnega od same spletne strani je nekaterim postranskega pomena.
Ampak okej, pravijo - če te ni na Internetu te ni, in Ludens zdaj je.
V bistvu se mi zdi popolnoma v stilu Bernarda, razmeroma skromno, malo podatkov slaba komunikacija z uporabniki, slaba promocija... ampak deluje pa - in to vizualno korektno.
Ampak okej, pravijo - če te ni na Internetu te ni, in Ludens zdaj je.
V bistvu se mi zdi popolnoma v stilu Bernarda, razmeroma skromno, malo podatkov slaba komunikacija z uporabniki, slaba promocija... ampak deluje pa - in to vizualno korektno.
Da ne odpiram novega topika.
Kako neresno nas v sloveniji jemlje bernard je pa že prava svinjarija. Včeraj sem bil pri buchu, ko mi pove, da mu bernard spet ni dal toliko stripov, kolikor jih potrebuje in jasno ostal sem brez nekaterih stripov. Tip enostavno zajebava celo slovenijo, da ne govorim, da drži pravice za slovenijo, ni pa izdal še nobenega stripa v slovenščini. Nima pa nič proti (bernard) da pokupimo vse njegove HC variante. Malo morgen; sem se odločil, da Dampyra ne kupim za noben denar.
PS
Ali kdo hodi v zagreb v MC, da bi mi prinesel en strip?
Kako neresno nas v sloveniji jemlje bernard je pa že prava svinjarija. Včeraj sem bil pri buchu, ko mi pove, da mu bernard spet ni dal toliko stripov, kolikor jih potrebuje in jasno ostal sem brez nekaterih stripov. Tip enostavno zajebava celo slovenijo, da ne govorim, da drži pravice za slovenijo, ni pa izdal še nobenega stripa v slovenščini. Nima pa nič proti (bernard) da pokupimo vse njegove HC variante. Malo morgen; sem se odločil, da Dampyra ne kupim za noben denar.
PS
Tud men je Buch večkrat omenil da ima probleme z Ludensom, ker gre baje direkt iz tiskarne na kioske. se pravi mimo Bernarda, ker se njemu po mojem mnenju verjetno skoraj ne ljubi matrat za relativno majhno število stripov (nekaj deset).Dušan wrote:Da ne odpiram novega topika.
PS
HC je pa seveda treba čimprej spravt v denar in so takoj na voljo.
Sicer pa nisem siguren da je Bookglobe Bernardova firma. mogoče malo, ne verjamem pa da so vse tri popolnoma njegove.
Tisto o pravicah tud men nikakor ne gre v račun, mogoče ima samo pravice da pri nas prodaja. Bi blo zanimivo videt če bi jih kdo hotel kupit da bi izdajal Zagorja v slovenskem jeziku, kakšen odgovor bi dobil iz Saf-a. Po moje je to bolj krivda saf-a če to nebi bilo mogoče.
Jest bi jih pol tožu al pa Jelinčiča poslal nad njih
Sem ravno srečal Jelinčiča. Škoda ker nisi prej rekel.jang wrote:Tud men je Buch večkrat omenil da ima probleme z Ludensom, ker gre baje direkt iz tiskarne na kioske. se pravi mimo Bernarda, ker se njemu po mojem mnenju verjetno skoraj ne ljubi matrat za relativno majhno število stripov (nekaj deset).Dušan wrote:Da ne odpiram novega topika.
PS
HC je pa seveda treba čimprej spravt v denar in so takoj na voljo.
Sicer pa nisem siguren da je Bookglobe Bernardova firma. mogoče malo, ne verjamem pa da so vse tri popolnoma njegove.
Tisto o pravicah tud men nikakor ne gre v račun, mogoče ima samo pravice da pri nas prodaja. Bi blo zanimivo videt če bi jih kdo hotel kupit da bi izdajal Zagorja v slovenskem jeziku, kakšen odgovor bi dobil iz Saf-a. Po moje je to bolj krivda saf-a če to nebi bilo mogoče.
Jest bi jih pol tožu al pa Jelinčiča poslal nad njih
Jang je lepo poveda.Stvari so se v zadnjem času spremenile in iz prve roke lahko povem,da Bernard kiosk-robe sploh nima več pri sebi.MOrda le nekaj kosov(max. 10),vse ostalo pa grea takoj na kioske.Sicer pa on sam ne odloča o tem, ker niti Ludens(domenvam da so prav njihovi stirpi tisti,ki jih ljudje najbolj kupujejo pri nas)niti Bookglobe nista njegovi firmi.
Podoben problem imata tudi striparnici v Beogradu,kjer vsaka proda okoli 200-300 kosov posameznega junaka.Ne vem točno koliko proda Buch ampak verjetno se z njima ne more primerjati.Hočem povedati le to,da Bernard še zdaleč ne zanemarja slo-scene in da sem na lastne oči videl kako ga gospoda iz Dela zajebavajo.
Sicer pa stripi pridejo k nam na kioske in po moje res ni tako pomembno,ali strip pride januarja ali aprila.Važno je da pride.Tudi pripombe o tem kako v SLO prihajajo slabo ohranjeni stripi ne drži ravno popolnoma.Pri meni v Ribnici imajo vedno glancerje,prav tako v npr. City Parku ali Nami.
Podoben problem imata tudi striparnici v Beogradu,kjer vsaka proda okoli 200-300 kosov posameznega junaka.Ne vem točno koliko proda Buch ampak verjetno se z njima ne more primerjati.Hočem povedati le to,da Bernard še zdaleč ne zanemarja slo-scene in da sem na lastne oči videl kako ga gospoda iz Dela zajebavajo.
Sicer pa stripi pridejo k nam na kioske in po moje res ni tako pomembno,ali strip pride januarja ali aprila.Važno je da pride.Tudi pripombe o tem kako v SLO prihajajo slabo ohranjeni stripi ne drži ravno popolnoma.Pri meni v Ribnici imajo vedno glancerje,prav tako v npr. City Parku ali Nami.
To si prav lepo povedal - glavno da pride!Aco wrote:...Sicer pa stripi pridejo k nam na kioske in po moje res ni tako pomembno,ali strip pride januarja ali aprila.Važno je da pride.Tudi pripombe o tem kako v SLO prihajajo slabo ohranjeni stripi ne drži ravno popolnoma.Pri meni v Ribnici imajo vedno glancerje,prav tako v npr. City Parku ali Nami.
Res je tudi, da ne pridejo slabo ohranjeni stripi - po mojem je vseeno problem v tem, koliko jih pride! Tako npr. skoraj ne moreš najti "glancerja" če prideta 2 ali 3 stripi v trafiko - če pa jih pride 15, 20 - je večja verjetnost, da so odlično ohranjeni (razen mogoče treh, štirih, ki se jim pozna sled traku, s katerim vezejo strip skupaj) - sam stripe kupujem že dolgo časa v trafiki in so vsi, ki sem jih kupil odlično ohranjeni!
Torej "nauk" te zgodbe bi bil mogoče ta: Kupujte stripe tam, kjer jih dobijo največ!

ja. vsak mal zajebava, na koncu pa rata kar rata.
Sej MM,Mno, Tex,NN pridejo zelo hitro v kioske. Tale zadnji MM je bil tri dni za Hrvaško pri nas.
Moja teorija je takšna: zadeve ki gredo slabše so hitro pri nas, ker je treba čimprej povrnit večji del vložka. Če ste se učil ekonomijo veste da so zaloge največji strošek za firmo, dobiček se pa povečuje čimvečkrat se denar obrne. Se prav po kmečko: vložiš 20000 evrov-dobiš 2000 evrov dobička če se krog zaključi enkrat. Če se dvakrat je dost da vložiš 10000 evrov in imaš isti dobiček. sicer je tale zadeva še dosti bolj veljala za recimo Abaton, ki je izdal novo številko šele ko je pokril stroške prejšnje, vendar vseeno.
Ja, naša striparnica proda mnogo manj komadov kot Beograjski. Pred kakšnim letom je imel največ naročnikov na LL (logično ker ga pri nas ni bilo na kioskih) in sicer okrog 20. Sicer se je številka lahko spremenila in povečala, vendar še vedno ne dosega ajde recmo tretjine beograjskih. Sej je logično, primerjajte samo kolko je Beograd večji od Ljubljane. v bistvu ima verjetno skor tolko ljudi kot cela Slovenija
Sej MM,Mno, Tex,NN pridejo zelo hitro v kioske. Tale zadnji MM je bil tri dni za Hrvaško pri nas.
Moja teorija je takšna: zadeve ki gredo slabše so hitro pri nas, ker je treba čimprej povrnit večji del vložka. Če ste se učil ekonomijo veste da so zaloge največji strošek za firmo, dobiček se pa povečuje čimvečkrat se denar obrne. Se prav po kmečko: vložiš 20000 evrov-dobiš 2000 evrov dobička če se krog zaključi enkrat. Če se dvakrat je dost da vložiš 10000 evrov in imaš isti dobiček. sicer je tale zadeva še dosti bolj veljala za recimo Abaton, ki je izdal novo številko šele ko je pokril stroške prejšnje, vendar vseeno.
Ja, naša striparnica proda mnogo manj komadov kot Beograjski. Pred kakšnim letom je imel največ naročnikov na LL (logično ker ga pri nas ni bilo na kioskih) in sicer okrog 20. Sicer se je številka lahko spremenila in povečala, vendar še vedno ne dosega ajde recmo tretjine beograjskih. Sej je logično, primerjajte samo kolko je Beograd večji od Ljubljane. v bistvu ima verjetno skor tolko ljudi kot cela Slovenija
jest na žalost živim v kraju kjer so tri manjše trafike. Zadnjega MM je dobila le 1 kos in mi ga je eden kupil pred nosom. Tam kjer kupujem ne dobijo več kot tri izvode posameznega stripa in potem je problem z ohranjenostjo. V drugi trafiki (še tista iz jugo časov, se pravi rdeča pasica) pa sploh ne moreš pogledat ker jih ma nek notri pod pultom in ti potem da kar ti da.
Stripoteke sploh ni v nobeni trafiki, isto je ni na Jesenicah v Mercatorju.
Stripoteke sploh ni v nobeni trafiki, isto je ni na Jesenicah v Mercatorju.
v MS je se en dobro zalozen kiosk (ce slucajno zmanjka stripov v trafiki) poleg avtobusne postaje. Ponavadi imajo tam spakirane druge stevilke kompletov kot v trafiki.mister-no wrote:prinas v prekmurju je v ms ena zelo super trafika, ponavadi majo od junaka kar dva reda stripov po 15 (približno), dobi se tudi stripoteka (cca 5)
pa polno kompletov je bilo en čas, no so tudi razširili na druge police ker na tisti ni bilo več mesta za njih