CENIK (Pošta + DoorToDoor) ter KAKO SE PAKIRA TISKOVINA !

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

risar_69 wrote:Pošiljam paketek v Srbijo-prvič.
Imam vprašanje, kako se pošlje paket, tako, da vse plača prevzemitelj.
Stvar dogovora. Sam bo plačal vse, tako, da jaz ne dam niti centa. Ali je to sploh mogoče? :duno: Nisem pa še nikoli tako pošiljal paketa, zato me zanima postopek, če kdo ve.Vnaprej hvala za odgovor.
1. Poštna storitev se plača tako, da poveš, da pošiljaš paket kot odkupnino (ta storitev se za drugo državo plača 2.88 €)

2. Mogoče je pošiljati paket v katerokoli državo, tudi USA npr. na ta način (odkupnina)

3. Cena pošiljanja paketa je odvisna od teže(do 2 kg - 16.39 €, od 2 kg do 5 kg - 24.57 €, od 5 kg do 10 kg - 30 €)

4. Moral boš izpolniti položnico za odkupnino (tvoji podatki, podatki prevzemnika paketa in tudi vrednost paketa - cena na vrednost paketa je različna in je odvisna od vrednosti - pokliči na pošto in vprašaj, kje je določena meja, saj npr. ni isto, če je vrednost 25 € ali 30 €, pač napišeš približno pred določeno mejo)

5. Ko prejemnik prejme paket in plača vse storitve, dobiš ti denar prek te iste položnice, ki si jo napisal (tukaj pazi, ker na to položnico moraš napisati podatke, da si ti PREJEMNIK (denarja) in v okna pod POŠILJATELJ naslov od tistega, kateremu bo paket namenjan, sicer pa ti bodo to verjetno obrazložili na pošti)

6. Sicer ne vem točno zneska, ki ga odtegnejo zaradi te transakcije, vendar tako strašna spet ni - za natančne podatke vprašaj pošto
Image
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

ad #6: meni so odtegnili 0,58€

ne vem pa, če se tale znesek z zneskom odkupnine spremnija ali je pa fiksen
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Pozabil sem napisati, da je pošiljka brezplačna, saj zato gre, da meni ni potrebno plačati, ampak vse plača on-poštnina plus ostalo. Ali je možno, da nič ne plačaš ali daš pač par centov?

Drugače pa tudi prvič pošiljam le denar v Srbijo, za to pa pravijo, da je najbolj vrednostno pismo, paket-štirje bodo dali robo skupaj, pa plačam pač jaz po prevzetju.

Ali je možnost še kako drugačna, npr. vem, da tudi vi čakate neko robo.
Prevzel bom od Stankodeja, mogoče je še kaka druga možnost?
Njemu zaupam.
Last edited by risar_69 on 02.12.2007 16:28:39, edited 2 times in total.
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

Nobody wrote:ad #6: meni so odtegnili 0,58€

Spreminja se glede na znesek odkupnine.
Image
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

risar_69 wrote:Pozabil sem napisati, da je pošiljka brezplačna, saj zato gre, da meni ni potrebno plačati, ampak vse plača on-poštnina plus ostalo. Ali je možno, da nič ne plačaš ali daš pač par centov?

Drugače pa tudi prvič pošiljam le denar v Srbijo, za to pa pravijo, da je najbolj vrednostno pismo, paket-štirje bodo dali robo skupaj, pa plačam pač jaz po prevzetju.

Ali je možnost še kako drugačna, npr. vem, da tudi vi čakate neko robo.
Prevzel bom od Stankodeja, mogoče je še kaka druga možnost?
Sam osebno plačam vso poštnino in prištejem pač ta znesek k odkupnini, nisem preveč siguren, da bi prinesel na pošto paket in samo odposlal brez kakšnega pologa/plačila poštnine, saj je problem, če naslovnik paketa ne prevzame oz. mogoče celo noče prevzeti, pošta pa je dostavo vseeno naredila - vprašaj po telefonu pošto glede tega.

Za Srbijo drugo, kot vrednostno pismo sploh ne pride v poštev, saj je izguba/kraja pisem tam zelo pogosta, še priporočena pisma se izgubljajo, sam sem pošiljal v to državo samo kot vrednostno pismo in ni bilo nikdar nobenega problema.
Image
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Saj priporočeno pismo, če se "izgubi", ga tako krije pošta.
Mah, tisti paket bom pa že plačal.
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

risar_69 wrote:Saj priporočeno pismo, če se "izgubi", ga tako krije pošta.
denar lepo daš v en star strip in pošlješ kot tiskovino
stripe pa pošiljaš kot tiskovino

in rešeno

denar se v priporočenih ne pošilja, v bistvu se tudi nebi smel. vrednostno-to pa spet stane
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Hvala Jang, res bom dal v en star strip in tega poslal kot tiskovino.
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

risar_69 wrote:Saj priporočeno pismo, če se "izgubi", ga tako krije pošta.
Ja - pošta krije do 15X cene, plačano za izvedbo poštne storitve (pri priporočen pismu in paketu), če je paket ali priporočena pošiljka izropana ali poškodovana - 10X cene, plačane za izvedbo poštne storitve.

Pri vrednostnem pismu pa je malo drugače - tam ti plačajo v primeru izgube - vrednost pošiljke, ki je bila označena + znesek plačane poštne storitve.

Sicer je to pdb. vendar če npr. pošlješ 200 € v priporočenem pismu ti pošta krije okoli 75 €, pa si na precejšnji izgubi, če pošlješ še več denarja je izguba lahko še bolj strašna; kot vrednostno pismo pa glede tega ni nobenega problema - vse dobiš nazaj, kot si označil vrednost in plačal za storitev.
Image
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Hvala za info Markolar. Pri meni gre tam za okoli 85 eu, kar ti pa tudi ni vseeno, če to kdo drpne, pa še stripov ne dobiš.
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

risar_69 wrote:Hvala za info Markolar. Pri meni gre tam za okoli 85 eu, kar ti pa tudi ni vseeno, če to kdo drpne, pa še stripov ne dobiš.
No, meni se je do zdaj izgubilo samo 1 priporočeno pismo, in sicer v notranjem prometu. V priporočenem pismu je bil denar (ne tako zelo velika vsota), spraševali so me nato, kaj sem poslal in sem jim povedal, da denar in nato sem nekaj časa poslušal, da se denar ne sme pošiljati v priporočenem pismu, vendar sem se nekako "izmotal", da to nikjer ne piše v pravilniku in da bi pač lahko poslal kakšen pomemben dokument npr. , kot primer sem jim takrat omenil prošnjo za zaposlitev in kako bi zdaj oz. kakšno vsoto meni pokrili, če bi se npr. to izgubilo, no vseeno so mi takrat vrnili 15X cene, ki sem jo plačal za pošiljanje priporočenega pisma. Od zdaj naprej (če gre za večje vsote) pošiljam samo v vrednostnem pismu, če pa gre za manjše vsote pa kar navadno ali kot ti je jang povedal, denar v star strip in pošlješ kot tiskovino.
Image
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

markolar wrote:
Nobody wrote:ad #6: meni so odtegnili 0,58€

Spreminja se glede na znesek odkupnine.
sem si mislil ?!?
vseeno hvala
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

risar_69 wrote:Hvala Jang, res bom dal v en star strip in tega poslal kot tiskovino.
Super, kar pošlji kot tiskovino, ko ti bo (bognedaj) ta tistkovina oz strip, v katerega si zavil denar mrknil, se boš po glavi tolkel. Ko si prišparla max 3-5 evra (in to da pošiljaš 85 niti ni velik procent)
To je uporabno za zneske do 20-30€ kar je nad, pa če ne gre drugače vrednostno pismo.
Odstrani se pošast!
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

TomDar wrote:
risar_69 wrote:Hvala Jang, res bom dal v en star strip in tega poslal kot tiskovino.
Super, kar pošlji kot tiskovino, ko ti bo (bognedaj) ta tistkovina oz strip, v katerega si zavil denar mrknil, se boš po glavi tolkel. Ko si prišparla max 3-5 evra (in to da pošiljaš 85 niti ni velik procent)
To je uporabno za zneske do 20-30€ kar je nad, pa če ne gre drugače vrednostno pismo.
ja, 85€ je že vsota zakatero se splača dat 5€ za vrednostno pismo..čeprav sem jaz že večje zneske pošiljal v navadnih pismih in tiskovinah. se mi zdi da je malce problem pri teh velikih prodajalcih ki dobivajo dosti teh pisem..tako so bolj sumljivi če bi kaki poštarji kaj hoteli
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

jang wrote:
TomDar wrote:
ja, 85€ je že vsota zakatero se splača dat 5€ za vrednostno pismo..čeprav sem jaz že večje zneske pošiljal v navadnih pismih in tiskovinah. se mi zdi da je malce problem pri teh velikih prodajalcih ki dobivajo dosti teh pisem..tako so bolj sumljivi če bi kaki poštarji kaj hoteli
Ja- točno tako - pošta do teh "velikih" prodajalcev ni najbolj sigurna - ti dobivajo po več pisem na dan, navadna, priporočena, vrednostna, verjetno iz mnogih držav in takoj postanejo njihova pisma potencijalna tarča za marsikoga.
Image
Post Reply