Če govoriš o kultnosti, nej bi bla starost pomembna. Sicer se s časoma pokaže a je film kulten al ne. Glede na to, da imajo kultni filmi svoje pristaše, od tod tudi izvira "kultni" film. Dogaja se, da ima film svoje fane, ko pride na filmsko platno, čez leto ga pa vsi pozabijo. LOTR prvi del je izšel pred 6-7 leti in ga še zdaj ljudje masovno gledajo in obožujejo, kar se tudi verjetno ne bo dosti spremenilo čez 10 let. Scenarij za LOTR je pač knjiga. Zgodba v Matrici bi bila brez efektov porazna. Dost filmov temelji na efektih. Grozljivke bi ble brez efektov 6. razredne komedije. Kar so v večinskem deležu že zdaj. LOTR je film, ki ne bo šel v pozabo, 10. del Sawa pa ne bo nihče sploh pomnu. Gledalci, oboževalci in kritiki narekujejo kultnost filma in tle bo LOTR vedno pri vrhu.Alek wrote:Nevem, teb je zgleda starost pomembna.Ruki wrote: Kako lahko za film, katerega prvi del je izšel pred komaj 3 leti rečeš, da je legendaren?
Se prav, teb je LOTR kultn film samo zaradi efektov, kar itak ni vec nc uau. Sploh pa, 1. del LOTR je prsu na platna 2001 in po tvojih besedah je to bolj kulten film od SW - The Phantom Menace, ki je izšel dve leti prej in je vizualno na enako zahtevnem nivoju? Po tej tvoji logiki bi mejnik mogu postat Star Wars. Oz ostat.
Eno je, ko je knjiga ze sama po sebi kultna in zdej bo film postou kult samo na temelju knjige? Ej, mal drugace je, ce govoris o kultnem filmu samo z vidika filma (se pravi, da ni narejen po kaksni knjigi) kot pa o necem, ki ima ze avtomaticno ''kulten'' status (zarad knjige oz necesa).
In ti mi kot glavni adut navajas efekte. Teb pol ocitno noben film ne bo mogu bit kultn, ce nima dobrih efektov? In ne primerjat Matrice in LOTR, Matrica ma ze samo zgodbo tako zasnovano, de lahko govorimo u kultnosti, efekti so sekundarnega pomena.
Filmi
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
- Ruki
- STRIPOHOLIK
Nimate pojma
Hecam se
No meni osebno so tile novi filmi praktično brez izjeme vsi poden kajti neki posebni efekti ipd me nikol niso zanimali, rad pa pogledam kako klasiko oz "kultne" filme kot so recimo:
Boter(vsi trije deli), Dobri fantje, Psiho, Ducat umazanih, Vod smrti, Policijska akademija 1, Izganjalec hudiča, Znamenje(vsi trije deli), Planet opic(posebno 1 del), Drakula(ki ga igra seveda legenda Christopher Lee), Spartak(Douglas Kirk), Qou vadis... pa še kaj bi se našlo
No to je vglavnem malo nametano križem kražem od grozljivk, zgodovinskih, vojnih, komedije itd ampak načeloma pa preferiram te starejše filme,kajti recimo te novitete npr(Drakula, Planet opic, Psiho...) so v primerjavi z starimi originalnimi filmi iz 60 let zame osebno nula
Hecam se
No meni osebno so tile novi filmi praktično brez izjeme vsi poden kajti neki posebni efekti ipd me nikol niso zanimali, rad pa pogledam kako klasiko oz "kultne" filme kot so recimo:
Boter(vsi trije deli), Dobri fantje, Psiho, Ducat umazanih, Vod smrti, Policijska akademija 1, Izganjalec hudiča, Znamenje(vsi trije deli), Planet opic(posebno 1 del), Drakula(ki ga igra seveda legenda Christopher Lee), Spartak(Douglas Kirk), Qou vadis... pa še kaj bi se našlo
No to je vglavnem malo nametano križem kražem od grozljivk, zgodovinskih, vojnih, komedije itd ampak načeloma pa preferiram te starejše filme,kajti recimo te novitete npr(Drakula, Planet opic, Psiho...) so v primerjavi z starimi originalnimi filmi iz 60 let zame osebno nula
GOTOF JE!
Kultnost
O kultnosti filma odločajo oboževalci in oboževalke, ki se na sejme oblačijo v kostime svojega ljubljenega filma. Tako je še danes kulten Ben Hur izpred 50 let, a vsi bomo pozabili - kako se že reče? No vidite. Kulten bo tudi napr. Zora živih mrtvecev izpred skoraj 40 let, še danes je kulten prizor, ko nemrtvi lirično pogleduje proti svojemu obroku. Pa čeprav so efekti patetični. Kultnost filmu pribori energija, katero izžareva in ne proračun. Saj pomente mnoge patetične visokoproračunske puhlice.
Umetnost je vse, kar je ustvarjeno z ljubeznijo
Re: Kultnost
Dawn of the Dead je bil posnet pred 30 leti in efekti niso patetični. Poglej si film še enkrat, da osvežiš spomin.Bojan wrote:O kultnosti filma odločajo oboževalci in oboževalke, ki se na sejme oblačijo v kostime svojega ljubljenega filma. Tako je še danes kulten Ben Hur izpred 50 let, a vsi bomo pozabili - kako se že reče? No vidite. Kulten bo tudi napr. Zora živih mrtvecev izpred skoraj 40 let, še danes je kulten prizor, ko nemrtvi lirično pogleduje proti svojemu obroku. Pa čeprav so efekti patetični. Kultnost filmu pribori energija, katero izžareva in ne proračun. Saj pomente mnoge patetične visokoproračunske puhlice.
Se posipam
Morebiti res ne, če pomislim, za kako malo denarja je bila stvar posneta. Žal so nadaljevanja z vsakim delom slabša. Tako je z vsako franšizo, ko zavlada temna sila ka-čing.
Skratka, posipal sem se s pepelom opravičila zaradi bogokletne misli.
Skratka, posipal sem se s pepelom opravičila zaradi bogokletne misli.
Oh konec koncev tudi zgoraj omenjena Žaga 1 ni bila posneta z nevem kakšnim ogromnim proračunom. Dokaj skromnim ubistvu. Šele pol so tud oni zavohal kesovino, ja.
Jack Nicholson je dobr v Shiningu, sam kaj, ko je cel film meni poden, razvlecen, nikakav. Knjiga mi je pa, nasprotno od filma, odlicna, niti mal dolgocasna ampak sm si lazi predstavlu tisto izoliranost od sveta.
Jack Nicholson je dobr v Shiningu, sam kaj, ko je cel film meni poden, razvlecen, nikakav. Knjiga mi je pa, nasprotno od filma, odlicna, niti mal dolgocasna ampak sm si lazi predstavlu tisto izoliranost od sveta.
Skupnost, istost, stalnost.
Ka čing
Ja, kakor hitro zavlada temna sila šelestenja, ko kravatarji določajo zakonitosti filmskega procesa, potem dobimo kol v rit. Matrica 1 je recimo dober film (čeprav malce kopira Ghost in the shell), a nadaljevanja so namenjena cuzanju licenčne molzne krave. Če odstraniš vizualne učinke, dobiš precej uborno vsebino. Pač, ko denar spregovri, noben drek ne smrdi.
Za ljubitelje akcije. Poglejte si kanadski film Shoot"em up, z odlično igralsko zasedbo Monica Bellucci in Clive Owen. Malo Bondovskih for, pa tudi par dobrih novejših boste videli. Vsebina je ok, le pretiravanja v akcijskih prizorih ne manjka. Drugače priporočam.Na Mininovi imate že odlično verzijo.
Zdaj pa v akcijo
Zdaj pa v akcijo
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
Jst sm ga gledu v kinurisar_69 wrote:Za ljubitelje akcije. Poglejte si kanadski film Shoot"em up, z odlično igralsko zasedbo Monica Bellucci in Clive Owen. Malo Bondovskih for, pa tudi par dobrih novejših boste videli. Vsebina je ok, le pretiravanja v akcijskih prizorih ne manjka. Drugače priporočam.Na Mininovi imate že odlično verzijo.
Zdaj pa v akcijo
Skupnost, istost, stalnost.
Pogledal prvo sezono Smallvilla in moram rečt da me je nadaljevanka kar pritegnla. Za tiste ki nadaljevanke ne poznate, govori o mladem Clarku Kentu aka Supermanu ko odkriva nekatere svoje sposobnosti, zmožnosti, svoj izvor.... Zaenkrat so posneli 6 celih sezon in nadaljujejo pri sedmi. Pogledal sm samo 1. sezono, tako da mi ostane jih ostane še 5, v vsaki sezoni pa je okoli 22 delov ki trajajo po 45-50 min. Koliko časa bom pa porabil za vse to pa you do the math 
Evo, danes sem si ogledal en film na PopTv "The Butterfly Effect" (prilagam trailer http://www.youtube.com/watch?v=t856-qOpOOg)
Odličen film in zelo zanimiv scenarij, tako da čista petica. Po dolgem času spet dober film...
Odlično... 5!
Malo me je spomnil, na tisti film o modelu, ki ima "zblojen" kratkoročni spomin, pa si tetovira po koži (ne spomnim se naslova, to moram izvedeti in pogledati
... ker sem le par minut tistega filma videl)
Odličen film in zelo zanimiv scenarij, tako da čista petica. Po dolgem času spet dober film...
Odlično... 5!
Malo me je spomnil, na tisti film o modelu, ki ima "zblojen" kratkoročni spomin, pa si tetovira po koži (ne spomnim se naslova, to moram izvedeti in pogledati
Odstrani se pošast!