Razno o stripih
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Na Hrvaškem je išel nekje v začeku avguste če ne prej.Jure Čokl wrote:Ja, Zagor 118 - Tajanstvene vode je zunaj.
Ne razumem odnos Ludensa do uporabnikov.Prvič sem jim pisal glede internet strani. Ker sem pač pričakovl da imajo stran na kateri lahko pogledaš izdane stripe plan za v prihodnost (prihod stripov na trafike),...
pač tako vljudno sem jim pisal. Ker imajo super odnos do strank sem dobil natančno 0 odgovorov. Ker sem stripe začel zbirati pred 2-3 meseci (stripe katere sem zbiral predmnogimi leti ne štejem) sem najprej pokupil stripe pakete(po 3 skupaj). Torek tako kupim kompet Zagor in glej ga zlomka v sredini strip drugega junak, kupim nasledni komplet v sredini zopet drugi junak.
Seveda malo razočaran ker mi niso odpisali na prvo pošto ter motiviran z mojimi slabimi izkušnjami jim še enkrat pišem. Seveda malo pojamram z mojimi slabimi iskušnjami navedem še primerjavo(kaj bi bilo če bi v trgovini kupil akcijo 2+1 naprimer 3 paštete med katerimi bi bila ena pasja hrana ,...he,he)....Seveda sem jim še zagrozil z zvezo potrošnikov.
In veste koliko odgovorjev sem dobil --nič,000
Tako, da sem jaz že po dveh mesecih zelo razočaran nad Ludensom.
Vem da to ni prava naslov za to temo ampak nekje sem moral malo "mojamrati"
glede paketov je stvar preprosta. Zagor se prodaja najboljše, zato v te njegove pakete dajejo še kak drug strip da se znebijo zalog. Poleg tega pri nas Delo noče prodajat recimo njihovega Lazarus Ledd stripa, tukaj pa sem vidu da so ga dali vmes--se pravi mala fora. Pa tud ne vem če kje piše da bi morali biti treije enaki stripi notri?delphi wrote:Na Hrvaškem je išel nekje v začeku avguste če ne prej.Jure Čokl wrote:Ja, Zagor 118 - Tajanstvene vode je zunaj.
Ne razumem odnos Ludensa do uporabnikov.Prvič sem jim pisal glede internet strani. Ker sem pač pričakovl da imajo stran na kateri lahko pogledaš izdane stripe plan za v prihodnost (prihod stripov na trafike),...
pač tako vljudno sem jim pisal. Ker imajo super odnos do strank sem dobil natančno 0 odgovorov. Ker sem stripe začel zbirati pred 2-3 meseci (stripe katere sem zbiral predmnogimi leti ne štejem) sem najprej pokupil stripe pakete(po 3 skupaj). Torek tako kupim kompet Zagor in glej ga zlomka v sredini strip drugega junak, kupim nasledni komplet v sredini zopet drugi junak.
Seveda malo razočaran ker mi niso odpisali na prvo pošto ter motiviran z mojimi slabimi izkušnjami jim še enkrat pišem. Seveda malo pojamram z mojimi slabimi iskušnjami navedem še primerjavo(kaj bi bilo če bi v trgovini kupil akcijo 2+1 naprimer 3 paštete med katerimi bi bila ena pasja hrana ,...he,he)....Seveda sem jim še zagrozil z zvezo potrošnikov.
In veste koliko odgovorjev sem dobil --nič,000
Tako, da sem jaz že po dveh mesecih zelo razočaran nad Ludensom.
Vem da to ni prava naslov za to temo ampak nekje sem moral malo "mojamrati"
Sicer pa ne zbiraš samo enega junaka, ali pač???? Kupovanje paketov je sicer v redu stvar, ampak vseeno je ceneje če kupiš manjkajoče stripe tule na forumu. ni nobenih dvojnikov, itd.
Ludens pa strani nima in je v bistvu tudi ne rabi. Vse ali pa skoraj vse se izve na stripovi.com strani, ki jo mirne duše lahko imaš za Ludens, strip Agent, BookGlobe stran.... pa čeprav Markos pravi drugače.
Če jaz kupim pakete stripov na katerem piše "Zagor zima 2004" pričakujem stripe o Zagorju. Ne pa da v paket vstavijo druge junake.
Kot sem omeni kako bi se počutil če bi šel v trgovino v kateri bi bila akcija bombonov "+50%" amapak teh 50 procentov bi pa bilo kaj vem fižol(seveda kuhal bi pasulj, he,he). Gre v bistvu zato da si Ludens s pomočjo umazanih trikov zmanšuje zaloge stripov pri katerih je povlekel napačne poslovne odločitve.
Kot sem omeni kako bi se počutil če bi šel v trgovino v kateri bi bila akcija bombonov "+50%" amapak teh 50 procentov bi pa bilo kaj vem fižol(seveda kuhal bi pasulj, he,he). Gre v bistvu zato da si Ludens s pomočjo umazanih trikov zmanšuje zaloge stripov pri katerih je povlekel napačne poslovne odločitve.
že dolgo nisem kupoval paketov, razen letos sem vzel paket Garfield zabavnika. Ampak jaz vedno pogledam iz strani katere številke so notri.delphi wrote:Če jaz kupim pakete stripov na katerem piše "Zagor zima 2004" pričakujem stripe o Zagorju. Ne pa da v paket vstavijo druge junake.
A ti nisi nič gledal??
je kar je. ostane ti le da prebereš še ostale, če ti bodo všeč da popolniš kolekcije. če ne ti pa še vedno ostane prodaja/menjava....
dejstvo je pač da se Ludensovi stripi v Sloveniji slabo prodajajo, ker jih veliko kupujete na Hrvaškem ali v striparnici, po drugi strani pa omladinci, ki so stari 15 let (ali tam okoli), o hrvaščini pojma nimajo, plus tega pa raje pogledajo kakšen film ali odšpilajo igrico. Stripi bi morali biti v slovenskem jeziku šele potem se verjetno začeli bolje prodajat- seveda je pa še tu tista: "da stripi v slovenščini niso ok, da so hrvški boljši"...to je totalna jugo bedarije in sploh žalitev sebe in svojega jezika. Alan Fordi v slovenščini so bili veliko bolje prevedeni in tudi bolj smešni, kot hrvaški! Blek in Mark v slovenščini pa sta bila prav tako debilna kot v srpskem jeziku!
. Sej so na koncu koncev vsi ti stripi italijanski in hrvaški prevodi teh stripov, če jih primerjamo, so včasih povsem mimo!
jaz sem za AF v slovenščini takoj vedel da so OK...ne OK da so MEGA proti tistim CRO izdajam, ki roko na srce niso bile podobne ničemur....Nenad Brixy je bil dober prevajalec, a so mu za vratom stali cenzurerji, plus tega pa je hrvaški jezik v primerjavi z slovenskim zelo reven, saj mu manjka nešteto sklonov, izrazov, pa dvojine...vsekakor se v slovenščini da lažje povedat nekatere stvari, kot v hrvaščini, ki se stalno oklepa tujk in v zadnem času novih besed, kot so npr. zrakomlat in podobne oslarije, ki jih ne razumejo niti hrvati sami...
za primer samo Mister No št.33 od Ludensa nosi naslov ISTRAGA VISOKA RIZIKA, a po njihovem se naj bi naslov pravilno glasil ISTRAGA VISOKOG RIZIKA....
za primer samo Mister No št.33 od Ludensa nosi naslov ISTRAGA VISOKA RIZIKA, a po njihovem se naj bi naslov pravilno glasil ISTRAGA VISOKOG RIZIKA....
baje je oboje pravilno.
spremljam mal njihove razprave in vidim da imajo velike probleme. zgleda da imajo več različnih pravopisov...
umetno poskušajo jezik nerest čimbolj drugačen od srbskega, jaz opažam da imajo vedno več slovenskih besed in pa besed, ki ji mi uporabljamo v pogovornem jeziku....
mi je pa všeč da ne uporabljajo ˝piši kao što govoriš˝, ker to mi je pa res mem.
sicer pa če spremljam razprave o prevodih izdaj Beli put, dobiš podoben občutek o srbskih pravopisih...
pri nas je Toporišič zgleda naredil dober posel, demokracija v teh zadevah ni pametna stvar
spremljam mal njihove razprave in vidim da imajo velike probleme. zgleda da imajo več različnih pravopisov...
umetno poskušajo jezik nerest čimbolj drugačen od srbskega, jaz opažam da imajo vedno več slovenskih besed in pa besed, ki ji mi uporabljamo v pogovornem jeziku....
mi je pa všeč da ne uporabljajo ˝piši kao što govoriš˝, ker to mi je pa res mem.
sicer pa če spremljam razprave o prevodih izdaj Beli put, dobiš podoben občutek o srbskih pravopisih...
pri nas je Toporišič zgleda naredil dober posel, demokracija v teh zadevah ni pametna stvar