FLASH GORDON

Vesolje superjunakov, svet brez superjunakov in prostor za ostale zadevščine ameriške produkcije.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Mioke, Ruki

Post Reply
Gusar

FLASH GORDON

Post by Gusar »

Imam par vprašanj glede Flasha Gordona in Bricka Bradforda.
Zanima me koliko strip albumov teh dveh junakov je izšlo na naših prostorih(bivša Juga) ter dostopnost oz cena teh zadev :o
Za Gordona sem slišal,da obstajajo baje 3 strip albumi medtem ko o Bradfordu ne vem nič,da bi kaj izšlo(razen mini dodatek v ZS#39-Tajna jezera Iri, ki ga imam doma).
Upam, da kdo ve kaj več o tem :)
GOTOF JE!
Ruki
STRIPOHOLIK

Post by Ruki »

Flasha Gordona 3 albume je mel Buch dolgo časa. No, verjetno jih še vedno ma :lol: Ko sem vprašal, so bli 7000 SIT po kosu.
Smith

Post by Smith »

še moj stric je bral flash gordone ko je bil še "mulc"
Bob Rock
STRIPOHOLIK

Post by Bob Rock »

Trije albumi Dečjih novosti, pa še kaj bi se našlo. Nekaj slabšega, kar sem bral. Absolutno odsvetujem.
Gusar

Post by Gusar »

Hvala za odgovore in mnenja :)
Slišal sem za neke 3 albume od Dečjih novin tak kot je omenil Bob Rock.
Ma jaz se spomnim tega Gordona iz starih Politikinih zabavnikov izpred 20 let nazaj in mi je kar ostal v spominu moram rečt 8)
Okusi so sicer različni,čeprav se strinjam, da Flash Gordon verjetno iz današnjega stališča izgleda naivno, amatersko in predvidljivo, a mislim da je treba Gordona gledati iz stališča časa njegovega nastanka, to pa so bila 30 leta prejšnjega stoletja 8)
GOTOF JE!
BuDi
STRIPOHOLIK

Post by BuDi »

Jaz sem bral predvsem Flasha Gordona v Politikinem Zabavniku in v Stripotekah... in je prav zabavno branje. Albumi Dječjih novina so pa v osnovi dobro zamišljeni, samo tisk in obdelava stripov v njih je pa z današnjega stališča grozno in ni vredno niti centa (verjetno se splača počakati na albume Bjelog puta... pod pogojem da ne bodo preveč 'srali' z barvanjem).

Toplo priporočam, po možnosti črnobele stripe narisane s strani Alexa Raymonda, med ostalimi risarji so sicer tudi dobri, nekateri pa so enostavno porazni.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović.
Registriraj.si domeno.
horex2
STRIPOHOLIK

Post by horex2 »

imam vse 3 albume od flasha gordona,pa se mi ne zdijo slabi.takrat so bili risani za prihodnost,ta prihodnost je pa že malo mimo...
ni slaba stvar.
horex je zakon, pa reno tud...
raider

Post by raider »

Bricka Bradforda tistega od Clarence Graya se v takšni obliki spomnim samo iz revije PEGAZ, ker je tudi super uvod in razlaga. Raymondov Flash iz leta 1934 pa je bil v originalu barven, pri nas smo ga v barvah lahko brali v SPUNK novostih.
Boki
STRIPOHOLIK

Post by Boki »

Še skeni naslovnic

ImageImageImage
Post Reply