1. VSESLOVENSKI STRIP NATEČAJ - STRIP BUMERANG

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

1. VSESLOVENSKI STRIP NATEČAJ - STRIP BUMERANG

Post by TomDar »

STRIP BUMERANG
RAZPISUJE 1. VSESLOVENSKI STRIP NATEČAJ
Posvečen 500 letnici rojstva Primoža Trubarja

Naslov za oddajo del:
STUDIO RISAR
(s pripisom - za Strip Bumerangov natečaj)
Kameno 5, 3230 Šentjur

Rok za oddajo del: 23.2.2008

Pogoji za sodelovanje na razpisu:

Sodelujoči strip avtorji so lahko le državljani republike Slovenije ali naši zamejci.
Vsak lahko sodeluje le z eno zgodbo, ki naj ne presega šest tabl (1 do 8 strani)
Dela naj bodo delana v črno-beli tehniki na A4 formatu.
Oddanim tablam dodajte vaše osebne podatke (ime, priimek, naslov in kraj bivanja, telefon, e-mail in leto rojstva) ter kratko biografijo. Če je avtorjev več, ne pozabite pripisati vaše funkcijske delitve.
Šolarji lahko sodelujete samostojno ali skupinsko pod okriljem vaše šole oziroma mentorjev.
Pošljite le kvalitetne kopije ali visokoresolucijske skene na CD-ju. Originalov namreč ne vračamo!
V izbor za nagrade pridejo le stripi, ki še niso bili nikjer objavljeni.
Temo prepuščamo vaši domišljiji, priporočamo pa naslon na slovensko tradicijo (naše bajeslovje in mitologija, markantni posamezniki in kraji, domače legende...)
Prispela dela bo pregledala in ocenila posebna petčlanska žirija.
Z udeležbo na razpisu avtorji avtomatično pristanete na enkratno objavo prispelega stripa v Strip Bumerangu in na predstavitev le tega na razstavi v Celju.

Nagrade:
NAJ STRIP
denarna nagrada v višini 200 €, specialna diploma Založbe RISAR in paket naših izdelkov v rednosti 100 €
NAJ RISAR
specialna diploma Založbe RISAR in paket naših izdelkov v vrednosti 100€
NAJ SCENARIST
NAJ TALENT (kategorija do 15 let)
NAGRADE SPONZORJEV

Nagrade bodo podeljene v Celju, v času Slovenskih dnevov knjige, na dan ki bo posvečen stripu (konec aprila 2008)
Dogodek bo spremljala razstava prispelih del (lokacioj javimo nakdando) in predstavitev naših novosti v prostorih knjigarne Antika.

Dodatne informacije: 03 749 00 78
Last edited by TomDar on 20.11.2007 14:55:26, edited 1 time in total.
Odstrani se pošast!
TomDar

Post by TomDar »

Evo možnosti za vse mlade in stare risarje, da se predstavite in narišete nekaj za zgoraj omenjeni natečaj.

Mislim, da je na našem forumu veliko kompetentnih oseb, ki bi lahko sodelovali na tem natečaju. In upam, da se vas bo čimveč udeležilo.
LP
Odstrani se pošast!
Kitoslav

Post by Kitoslav »

huh. tema po lastni izbiri :D

aja. je to res prvi stripovski natečaj v Sloveniji, ki je namenjen vsem?
raider

Post by raider »

Kitoslav wrote:huh. tema po lastni izbiri :D

aja. je to res prvi stripovski natečaj v Sloveniji, ki je namenjen vsem?
Ni...oziroma je, če Slovenije v jugi ne šteješ in odmisliš tiste pri burgeraših, anteni, ipd...
Ruki
STRIPOHOLIK

Post by Ruki »

Nikjer ne piše, da je to prvi stripovski natečaj v Sloveniji namenjen vsem. Piše samo, da je to prvi vseslovenski strip natečaj. Ne vem, mogoče nameravajo nardit kdaj še drugi vseslovenski strip natečaj.
Kitoslav

Post by Kitoslav »

no, ni prvi v Sloveniji, je pa očitno namenjen tudi zamejskim Slovencem. torej res vseslovenski :D ali je prvi ali pa ne, je pa nepomembno. važno je, da natečaj je! in upam, da bo kmalu še kakšen.

iz drugih nestripovskih natečajev sem vajen, da se objavi tudi sestava žirije in kriteriji, ampak se mi to vseeno ne zdi tako zelo pomembno. itak si lahko v vsakem primeru izmislim zgodbo. :)

škoda le, da obstaja omejitev 1 zgodba na avtorja.
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Zanima me, če na teh natečajih nenagrajene risbe tudi kje razstavijo za javnost, ali je to stvar dogovora z organizatorjem, kajti vem,da je veliko dobrih risarjev in scenaristov na našem malem koščku zemlje in bi se to izplačalo narediti ali pa kje objaviti, tako kot npr.fanzin, da bi to sceno pobrcali malo naprej tudi mi laiki.
Last edited by risar_69 on 25.09.2007 16:39:22, edited 1 time in total.
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
Kitoslav

Post by Kitoslav »

verjetno bodo v celju predstavljena vsa dela. če jih bo pa preveč, bodo pa verjetno samo najboljša. odvisno od velikosti prostora.
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Aha hvala
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
Ruki
STRIPOHOLIK

Post by Ruki »

Saj piše:
Dogodek bo spremljala razstava prispelih del (lokacijo javimo nakdando) in predstavitev naših novosti v prostorih knjigarne Antika.
TomDar

Post by TomDar »

Ruki wrote:Saj piše:
Dogodek bo spremljala razstava prispelih del (lokacijo javimo nakdando) in predstavitev naših novosti v prostorih knjigarne Antika.
Stvar se bo zaključila in predstavila na dnevu knjig v Celju in to na dan stripa. Letos je bilo odlično in naslednjič bo še bolje. Všeč mi je da se dogaja nekaj stripovskih dogodkov, ki prehajajo v stalnico.

Izdelki bodo tudi dobili svoje mesto v SB -ju, tako da se splača vsem avtorjem (znanim, manjznanim in neznanim) da se pokažemo, kot je nekdo omenil jaz tudi mislim, da imamo pri nas kar nekaj potenciala, pa veliko ga je, ki ga še nismo uspeli izbrskati. Mogoče bo ta tečaj to popravil.
Odstrani se pošast!
Mulder

Post by Mulder »

Jaz bom zagotovo sodeloval.:)

Še kdo?
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

Jaz tudi malo razmišljam.
Časa je še dosti, tako da se ne mudi :)
TomDar

Post by TomDar »

Jaz vidim sledeče člane tega foruma na tem natečaju. Verjamem, da jih bo še in upam, da bo tako. To je pa moja lista (tako po osebnem prepričanju)

- simao
- davc
- corto
- mulder
- ninel
- macon
- stromi
- wookodlak
- gregor
- de cecco

pa še ene velika večina, ki jih na tem forumu ni, (so tudi totalno neznani) a dobro rišejo...
Odstrani se pošast!
Simao
STRIPOHOLIK

Post by Simao »

Že brusim svinčnike :wink:
Rabiš ideje za risanje? Brezplačno si naloži mojo 300 stransko knjigo "100 idej za risanje" ----> https://www.ilu.si/100idejodrasli
Post Reply