komandant artur

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Jumbo

komandant artur

Post by Jumbo »

Image

:D eden največjih fenov komandanta marka v sloveniji očitno, celo domačija se imenuje Fort Ontario
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Bo držalo!
Pred kakim letom sem imel priliko, ko je pogovor nanesel na stripe, govoriti z neko njegovo daljnjo sorodnico. Marka menda ljubi že od otroštva, zdaj pa izživlja svoje otroške fantazije.
Artur Štern je eden največjih intelektov pri nas, hkrati eden največjih odštekancev. Stripi gor ali dol.

V pravem življenju od oprave Komandanta Marka obdrži le škornje.

Bil je edini kandidat na katerihkoli naših volitvah, ki je s svojim odnosom do funkcije, na katero naj bi štartal, ponazoril odnos velikega dela slovenstva do naše politike - odnos vseh tistih, ki ostanejo doma, ker nočejo imeti nič s tem. Volit ne hodim, sistema namreč ne vidim kot legitimnega, njemu pa bi mogoče šel dat glas, zaradi drugega ne, zato, da bi se politiki skozi njemu namenjene glasove videli v novi luči. Pa saj se itak ne bi - za politika moraš biti preveč brezobziren, da bi se imal čas celostno pogledat...

Artur - občudujem te, rad te imam! Brez pridržkov!!
alex
STRIPOHOLIK

Post by alex »

gregorbikupil wrote:Bil je edini kandidat na katerihkoli naših volitvah, ki je s svojim odnosom do funkcije, na katero naj bi štartal, ponazoril odnos velikega dela slovenstva do naše politike
Res je pokazal vrhunski odnos do funkcije in tudi do volilk in volilcev.
Artur - občudujem te, rad te imam! Brez pridržkov!!
Jaz pa niti malo. Ker se mi ne zdi prav, da se iz ljudi norca delaš (pa čeprav moram priznati, da sem se dobro nasmejal :P )

http://24ur.com/elec/elec_article.php?a ... id=3105488
Last edited by alex on 14.09.2007 9:09:41, edited 1 time in total.
alex
STRIPOHOLIK

Post by alex »

gregorbikupil wrote:Volit ne hodim, sistema namreč ne vidim kot legitimnega
Bi nas mogoče razsvetlil, zakaj po tvojem mnenju sistem ni legitimen? In kateri bi bil bolj pravičen? Ameriški elektorski mogoče?

Absolutni volilni sistem je po mojem mnenju najbolj pravičen, odraža glas ljudstva. Če pa komu kandidati niso povšeči, to je pa že druga zgodba...
Smith

Post by Smith »

tale je pa "true fan" :D
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Glede na to, da je direktna demokracija neizvedljiva, sistem demokracije generalno ne more biti legitimen. To je sicer zelo skrajno stališče, tako skrajno, da je neumno. Kot je neumna trditev, da je v dobi interaktivnega interneta direktna demokracija neizvedljiva.
Dajte nam kralja nazaj! Dedno monarhijo.
Poštenega grabežljivca, ki si bo nabral zadosti zase, grabil pa bo samo on.
Ki bo nastavil svoje ljudi na položaje, za napake pa jim bo rezal glave.
Ki bo uredil vse, saj bo vedel, da česar ne bo uredil, bo moral urediti njegov neumni direktni potomec , sicer bo sračka ostala ubogemu unuku...

Sicer pa sem prepričan anarhist...
Kitoslav

Post by Kitoslav »

ja, se vidi, da si anarhist. trenutna ureditev je povsem legitimna. vprašanje je v tem kakšni ljudje zasedajo položaje. verjetno bi bil na položaju kak boljši, če bi vsi glasovali. ampak kdor ne glasuje, naj se ne pritožuje.

štern je pa razgledan bedak. njegovo norčevanje iz volitev pa je vredno obsojanja. dokazal ni ničesar - podpisov ni zbral dovolj - dobil jih je le 145, tako da očitno vsak lolek le ne more kandidirati. pa tudi, če bi zbral dovolj podpisov, glede na to kako pogosto se je pojavljal v medijih, ne bi bil izvoljen. ker si ljudje pač ne želijo videti burkežev na predsedniškem položaju.
verjamem pa, da je v zasebnem življenju vredu človek. to sem slišal od ljudi, ki so ga imeli priložnost osebno spoznati. in ja, ni jim bilo všeč, da je počel takšne stvari

druga pesem je z eleno pečarič. tisti poslanci, ki so ji dali podpise, naj se sramujejo. s svojim dejanjem so pokazali koliko zares spoštujejo položaj predsednika in s tem tudi državo. za podpis si je potrebno vzeti čas, saj mora biti potrjen. na voljo sta dve možnosti zakaj so jo podprli: 1.) želijo jo videti na predsedniškem mestu in 2.) ker je invalidka, ji podpisa niso upali odreči, temu pa se reče pozitivna diskriminacija, ki na takem mestu nima kaj iskati.
sicer pa itak ne bo izvoljena, saj ni dobila dovolj podpisov državljanov.
in ne, nimam nič proti invalidom, saj kakega tudi osebno poznam in vem, da so nekateri zelo vredu ljudje.
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Če gremo v podrobnosti: v legitimni demokraciji naj ima vsak svojega zastopnika. Jaz ga nimam. Moj problem.

Pravi problem je v tem, da jaz nimam pravice ne imeti zastopnika. To, da ne glasujem - je glas. Tega pa sistem ne priznava.

Sicer pa se umikam iz te razprave, bo ratala politična, pa bom bruhal...
Kitoslav

Post by Kitoslav »

kako da sistem ne priznava neglasovanja? če ne glasuješ pač zmaga tisti, ki prejme več glasov. s svojim (ne)dejanjem pač pokažeš, da ti je vseeno in tvoj neglas je upoštevan.

legitimna demokracija? vsak svojega zastopnika? kje si pa to pobral? no, verjetno si definiral nekaj novega, saj obstajajo različne vrste demokracije - od anarhistične do parlamentarne, legitimna demokracija pa nikjer ni omenjena.
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Kitoslav wrote: sicer pa itak ne bo izvoljena, saj ni dobila dovolj podpisov državljanov.
in ne, nimam nič proti invalidom, saj kakega tudi osebno poznam in vem, da so nekateri zelo vredu ljudje.
Ok, samo tole se mi malo čudno sliši, vem da nisi mislil tako, a vseeno: kot da invalidi niso ljudje in samo nekateri so, ki so vredu.
Drugače glede te pozitivne diskriminacije imaš mogoče prav. Čeprav mene nebi motila kot predsednica (če govorimo o Eleni Pečarič) če jo ljudje izberejo in če bo dobila dovolj glasov, zakaj ne. Večja fora pri tej Pozitivni Diskriminaciji je mogoče v tem, da ni mogoče prave izbire (oz ponudbe kandidatov)

Drugo, saj tudi ona iskorišča to možnost, da razširi in popularizira marginalno skupino, kateri tudi sama pripada, in je nekako podobna Arturu Šternu. Ki je pač želel pokazati na določene nonsense in ostale zadeve pri kandidaturi itd, Pečaričeva pa na položaj marginiranih skupin, četudi nebo uspela kot predsednica, bo uspeh, če bo javnost spoznala, da obstaja tudi takšna skupina ljudi, ki jih drugače ne vidimo, ker se jih družba sramuje...
Odstrani se pošast!
Kitoslav

Post by Kitoslav »

drugi so pač "nevredu" ljudje :wink:

če hoče elena popularizirati invalide in pokazati, da jim lahko uspe, ji to slabo uspeva. kar nekaj invalidov je ne podpira, oziroma ji nasprotujejo.
Gusar

Post by Gusar »

Ta Štern je res poseben tip,čeprav je pomoje ta njegova poteza ni toliko norčevanje iz "navadnih" ljudi ampak bolj kritika medijev :)
Današnji mediji(velika večina) ne poroča analitično ampak senzacionalistično ter povečini objavljajo laži,polresnice,trače,namigovanja ter se mrhovinarsko naslajajo nad raznoraznimi ekscesi,nasiljem,krvjo ter seksom 8) .
Ti "mediji" tudi objavljajo novice oz informacije,ki jih ne preverijo ali pa zelo površno,vse z namenom,da bo naslov v časopisu oz na TV masten in,da bo "raja" množično razgrabila to "novico" 8)
Štern je prikazal,kako so mediji pograbili njegovo "kandidaturo" čeprav je bila vse skupaj le igra :lol:
Ko smo pri predsedniku pa samo tole.
Volil ne bom,ker preprosto ne vidim kandidata,ki bi mu zaupal svoj glas.
Upam pa,da kdorkoli že bo izvoljen ne bo hodil po Darfurju,Boliviji,Tibetu... ter tam meditiral oz reklamiral "zdravo življenje" ter izvajal pomilostitev kriminalcev :o
GOTOF JE!
jang
Moderator STRIPOHOLIK

Post by jang »

jaz zaenkrat kolebam med dvema rešitvama:
-ne grem na volitve (ker mi je vseeno kdo je ukras kuče)
-grem in volim orgličarja (zakaj? zato da bi zmagal v prvem krogu in da bi prišparali kak miljonček evrov....čeprav po drugi strani jih dobi vsaj raja ki dela na volitvah, tako jih bodo pa drugje pokradli in zapravli.)
Uzumaki

Post by Uzumaki »

Imate ene cvetke. Preveč bedarij na kupu, da bi vsako posebej pokomentiral. Očitno pa je politika zadnje dni zelo popularna na tem forumu. Očitno pomanjkanje političnih stripov. :)
Dejmo definirat kateri stripovski junaki so bolj levičarski in kateri bolj desničarski npr. Mister No je tipičen levičar, medtem ko je kak Punisher precej desničarsko usmerjen. Sicer pa oba rad berem. :) Punisher je simpatičen ekstremist. :)
Kar se pa tiče predsednika... Gusar: pomilostitev obsojencev poznajo vse vladavine, od monarhij do parlamentarnih demokracij, tu Drnovšek ni naredu neke posebnosti (čeprav se ne strinjam s pomilostitvijo določenega osebka, vendar zaradi drugih razlogov).
kitoslav: elena pečarič je dobila podpise poslancev, kar je povsem normalno. tudi jelinčič kandidira na enak način. pa tudi peterle, turk in gaspari bi jih zlahka dobili, vendar je njihovo zbiranje podpisov samo reklama in farsa o nadstrankarstvu.
Volitve same po sebi pa še ne dajejo legitimitete sistemu, kajti volitve niso samo seštevek glasov, ampak odraz nekega javnega mnenja, ki se oblikuje glede na prevladujočo ideologijo. Tehtna je tudi pripomba o nezastopanosti s strani poslancev, kar je srž anarhistične kritike. Nihče ne more odločati namesto mene po domače povedano.
alex
STRIPOHOLIK

Post by alex »

gregorbikupil wrote:Sicer pa sem prepričan anarhist...
Anarhist, ki zagovarja absolutistični režim. Svašta.
Če gremo v podrobnosti: v legitimni demokraciji naj ima vsak svojega zastopnika.
WTF? Pa sej ga imaš lahko, plačaj odvetnika.
Pravi problem je v tem, da jaz nimam pravice ne imeti zastopnika. To, da ne glasujem - je glas. Tega pa sistem ne priznava.
Kaj si pa tu hotel povedat??? Seveda ga sistem priznava: kdor ne glasuje, odda glas zmagovalcu...
Ta Štern je res poseben tip,čeprav je pomoje ta njegova poteza ni toliko norčevanje iz "navadnih" ljudi ampak bolj kritika medijev
Kakšna kritika medijev? Sej so mediji zakuhali zadevo. Reklama za nov film, pa norčevanje iz ljudi, to je to...
jaz zaenkrat kolebam med dvema rešitvama:
-ne grem na volitve (ker mi je vseeno kdo je ukras kuče)
-grem in volim orgličarja (zakaj? zato da bi zmagal v prvem krogu in da bi prišparali kak miljonček evrov....čeprav po drugi strani jih dobi vsaj raja ki dela na volitvah, tako jih bodo pa drugje pokradli in zapravli.)
Moje mnenje.
Post Reply