BuDi wrote:Glede na to, da se je Van Goghu zaletelo... je tukaj krajša anketa, z najbolj verjetnimi opcijami kdo bo naslednji šel rakom žvižgat ali pa bo poskusil novo življenje v kakšni drugi obliki.
Anketa ni mišljena škodoželjno ampak zgolj za vtis o razmišljanju bralcev.
(Kljub nizki nakladi nisem dal na izbiro MM in MN, ker imata res dolgo tradicijo in je njuna ukinitev precej manj verjetna od ostalih naštetih, stripoteka je omenjena zato ker kljub več deset-letni tradiciji iz številke v številko izgublja bralce kot še nikoli do sedaj)
A obstaja kakšen preverljiv podatek, da stripoteka izgublja bralce?
.. seveda je odvisno od številke in junaka. Recimo Blueberrya se lahko proda precej več kot kakega anonimnega junaka tako da prodaja niha, ima sem pa tja kako špico, tudi visoko, ampak če potegneš povprečje - tako pravijo poznavalci - vsekakor izgublja bralce.
Sve što znam o životu…odabrao je Đelo Hadžiselimović. Registriraj.si domeno.
Ma vse izgublja bralce... več jih neha kupovat kot pa začne na novo kompletirat. Pomoje ni nobene bojazni, da bi Stripoteka šla adijo. Prej posamezni junaki. Upam, da ne bo konec Satanik in Kriminala. Naj rajši skenslajo Libellusa
Če ti niso všeč njihove izdaje, jih pač ne kupuješ - čisto preprosto
Zakaj? Zato, ker nočem prodat vseh ostalih stripov, da si lahko kupim 2 izdaji Libellusa. 8 Libellusovih Texov me je prišlo dražje kot Zagor Redni 1-130 in Zagor Extra 1-140 skupaj.
Če ti niso všeč njihove izdaje, jih pač ne kupuješ - čisto preprosto
mnenje posameznika vendar ni prepovedano, ali?
zato je forum!
Kje pa ti kje vidiš, da sem napisal, da je mnenje posameznika prepovedano
Ruki-ja sem pač vprašal nekaj (in podal še morebitno banalno rešitev) in je odgovoril, kje si zdaj ti v tej zgodbi - aja, moraš, pa moraš nekaj pisati...
BuDi wrote:Kaj sploh je preverljivega v biznisu s stripi?
.. seveda je odvisno od številke in junaka. Recimo Blueberrya se lahko proda precej več kot kakega anonimnega junaka tako da prodaja niha, ima sem pa tja kako špico, tudi visoko, ampak če potegneš povprečje - tako pravijo poznavalci - vsekakor izgublja bralce.
No, za večino albumov v evropi je možno od založnikov dobit vsaj približne charte, za revije pa običajno podatkov o prodaji ni.
Izjema so američani, kjer lahko slediš večini edicij vsaj po "prilivu od prodaje", kar pa običajno pomeni, da so odšteti stroški in je zelo težko ugotoviti dejanske podatke o prodaji.
Od distributerjev v sloveniji npr. DELO pa praktično ni možno dobiti nobenih cifer zato me je zanimalo če kdo pozna kakšnega insajderja in ma kakšne dejanske cifre o prodaji...