Strip Bumerang VS vrhunci stripa
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
to, da alan forda in korta v sloveniji ni bilo mogoče prodati, drži
ampak predvsem zato, ker se je s tem ukvarjal popoln diletant
vasja kraševec
no, ta veseli vasja je dal prevajati alan forde kar iz srbohrvaščine. ne iz originala
in zato ni čudno, da tudi branko gradišnik, kot izjemen prevajalec ni mogel storiti ničesar
nič ne bom govoril tudi o ostudni opremi
kar pa se kortoja tiče bom omenil samo nekaj
če gre nek idiot prevajat naslov stripa kot milostni udarec (saj je bilo tako, ne? poudarek je na udarec), ne pa milostni strel (coup de grace)
ko corto z milostnim strelom ubije angleškega častnika, ki ga hočejo zažgati domačini, potem je tak urednik, tipa veseli vasja, popoln bedak
in je pač sam zatolkel svoj projekt
to, da ta neuspeh služi kot opravičilo morebitnim izdajateljem, da slovenska publika ne mara stripa, je pa iz trte zvit
in totalna budalaština
vasja kraševec
no, ta veseli vasja je dal prevajati alan forde kar iz srbohrvaščine. ne iz originala
in zato ni čudno, da tudi branko gradišnik, kot izjemen prevajalec ni mogel storiti ničesar
če gre nek idiot prevajat naslov stripa kot milostni udarec (saj je bilo tako, ne? poudarek je na udarec), ne pa milostni strel (coup de grace)
ko corto z milostnim strelom ubije angleškega častnika, ki ga hočejo zažgati domačini, potem je tak urednik, tipa veseli vasja, popoln bedak
to, da ta neuspeh služi kot opravičilo morebitnim izdajateljem, da slovenska publika ne mara stripa, je pa iz trte zvit
in totalna budalaština
tisti, ki sanja tuje sanje
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
moj stil pisanja ni stil srda polnega pisanjaXabaras wrote: Pač podoben stil srda polnega pisanja. Hja.
tolk, da se ve
to, kako ti dojemaš moje pisanje, me pa bolj mal briga
prosim, da me v bodoče ne mešaš pod tuje nike in da ne ugibaš stvari, za katere ne veš
tukaj ne potrebujema še enega bucha, ki bo razkrival nike in podatke, ki se nikogar ne tičejo
tako mimogrede, buch je klical risarja, ker je hotel izvedeti, če pod tem nikom pišem jaz
nekateri pač nikoli ne odnehajo
pa še rajši prej preberi cel post, ne pa samo pol, preden komentiraš
pa brez zamere
Oh, seveda te, drugače se ne bi obregnil na to.to, kako ti dojemaš moje pisanje, me pa bolj mal briga
Pa brez zamere, a ne.
Ja pa probajva drugače,sigismundus wrote:to, da alan forda in korta v sloveniji ni bilo mogoče prodati, drži
vasja kraševec
in totalna budalaština
če si na razgovoru za izdajo strip revije, pa te vprašajo:
pa mi naštejte nekaj uspešnih strip izdaj v sloveniji...kako se glasi odgovor...
Če pa pristavimo še to, da je človek, ki je zdržal z Fordom vse tja do Superhika bedak in da bomo morali za prevode najemati top prevajalce, pa...je razgovr že v naprej zaključen.
Tump tump tumpXabaras wrote:Oh, seveda te, drugače se ne bi obregnil na to. :) Preveč si občutljiv, da te to ne bi brigalo. Sebi morda lahko lažeš, a resnica je očitna. :) Tudi to, da je tvoje pisanje pogosto polno srda. Sicer ne tako ognjenega kot raiderjevo pisanje, ampak tako bolj v žalostno-kalimerovskem tonu, a srd je prisoten, make no mistake. :)to, kako ti dojemaš moje pisanje, me pa bolj mal briga
Pa brez zamere, a ne. :D
Hej! Zaista si se razljutio, mladiču! Če bi bil "ognjevit" bi se to slišalo takole: Anđeo osvetnik se vratio! I ima mač!
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
Ja pa probajva drugače,
pa mi naštejte nekaj uspešnih strip izdaj v sloveniji...kako se glasi odgovor...
Če pa pristavimo še to, da je človek, ki je zdržal z Fordom vse tja do Superhika bedak in da bomo morali za prevode najemati top prevajalce, pa...je razgovr že v naprej zaključen.
tja, ni problem, razgovor lahko takoj zaključiva
samo še tole: ni zdržal Kraševec, ampak Mladinska knjiga, ki je to plačevala
za Kraševcevo neznanje
za stripe pa prav gotovo rabimo top prevajalce
recimo bergerja za asterixa
pa branka gradišnika
za Kraševcevo neznanje
pa branka gradišnika
-
sigismundus
- STRIPOHOLIK
Xabaras:
Oh, seveda te, drugače se ne bi obregnil na to. Preveč si občutljiv, da te to ne bi brigalo. Sebi morda lahko lažeš, a resnica je očitna. Tudi to, da je tvoje pisanje pogosto polno srda. Sicer ne tako ognjenega kot raiderjevo pisanje, ampak tako bolj v žalostno-kalimerovskem tonu, a srd je prisoten, make no mistake.
Pa brez zamere, a ne.
še en komik na sceni, ki se gre psihoanalitika
in to na meni
saj nisi prvi
rajši začni pisati za Pavliho[/b]
Oh, seveda te, drugače se ne bi obregnil na to. Preveč si občutljiv, da te to ne bi brigalo. Sebi morda lahko lažeš, a resnica je očitna. Tudi to, da je tvoje pisanje pogosto polno srda. Sicer ne tako ognjenega kot raiderjevo pisanje, ampak tako bolj v žalostno-kalimerovskem tonu, a srd je prisoten, make no mistake.
Pa brez zamere, a ne.
še en komik na sceni, ki se gre psihoanalitika
in to na meni
saj nisi prvi
rajši začni pisati za Pavliho[/b]
Nisva se razumela!sigismundus wrote:Ja pa probajva drugače,
za Kraševcevo neznanje
pa branka gradišnika
Ne gre za najin razgovor ampak za razgovor z založniki, pa tudi Kraševec je "zdržal" v smislu financerja, ki se zlepa več ne bo podal v podobno dogodivščino, saj ima svoj program grafičnih "romanov".
Tudi res da top prevajalca potrebuješ za album (pa tudi stručko za strip drugače dobiš Miloua, ki se v slo. imenuje Švrk) v reviji pa je to lahko zelo visoka postavka, saj imaš stripe, ki jih prevajaš iz različnih jezikov.
Prej se ti izplača imeti dobrega lektorja, ki potem popravi očitne nesmisle, kot je tisti prevod pro Kortu (iz angl. prevoda).
ŽALOSTNO!
Ker sem v društvu Stripoholik, ker še vedno kupujem stripe pri Buchu, ker sem kupil vse številke Stripbumeranga in jih bom do konca, ker berem stripe že od otrošva, neglede na to kakšni so ali so bili, ker sem se iz njih nekaj naučil(risanje, domišljija, spoštovanje, kajti ljudje, ki berejo stripe vedo, kaj je to poštenost,....), ker sem bil sedaj pri Sigiju dva dni na obisku in vem, da tam nima računalnika, vem, da on to ni pisal, ker tudi poznam njegov način pisanja in njegov nik ni Raider, ker mi je vse skupaj malo podobno tudi provokaciji in razdiranju in kreganju med ljudmi-tu ne mislim na mnenja posameznikov, ker ne vem več kam to pelje, bi našemu Velikemu bratu svetoval, da odpre nov topic z naslovom:"Prepiri, kavsanje, klanje in mogoče deponija".
Karkoli mi boste odgovorili, ne bom se spuščal na vaš nivo!
Pozdrav vsem.
Pozdrav vsem.
Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli!
Re: ŽALOSTNO!
Še enkrat pravim, da nisem t.i. Sigi in se pridružujem citiranemu mnenju, saj ne bom polemiziral sam s sabo.risar_69 wrote:Ker sem v društvu Stripoholik, ker še vedno kupujem stripe pri Buchu, ker sem kupil vse številke Stripbumeranga in jih bom do konca, ker berem stripe že od otrošva, neglede na to kakšni so ali so bili, ker sem se iz njih nekaj naučil(risanje, domišljija, spoštovanje, kajti ljudje, ki berejo stripe vedo, kaj je to poštenost,....), ker sem bil sedaj pri Sigiju dva dni na obisku in vem, da tam nima računalnika, vem, da on to ni pisal, ker tudi poznam njegov način pisanja in njegov nik ni Raider, ker mi je vse skupaj malo podobno tudi provokaciji in razdiranju in kreganju med ljudmi-tu ne mislim na mnenja posameznikov, ker ne vem več kam to pelje, bi našemu Velikemu bratu svetoval, da odpre nov topic z naslovom:"Prepiri, kavsanje, klanje in mogoče deponija".
Pozdrav vsem.
Žal Strip Bumerang nima svoje pošte bralcev, da bi polemizirali v sami reviji, kot bi bilo prav.
Moje besedilo je pa smiselno samo tistim, ki so tudi dejansko prebrali besedilo v zadnjem Bumerangu, ostalo pa sem vam odgovoril v osebnih sporočilih.