Fanzin Stripoholik št. 4 - dodan link za download
Moderators: TomDar, jang, Corto, Mioke
Zdravo.To sporočilo je namenjeno avtorju zgornjega citata.m00lty wrote:Woohoo!
Super uvodni članek, bi si pa želel morda nekoliko daljši intervju z Modicem. Kakorkoli že, Hot & Spicy![]()
edit: punca na naslovnici je hawt
P.S. Prej sem objavil temo o št. 4 tudi na mn3njalniku in je bila že deležna zanimivega komentarja. Evotema http://www.joker.si/mn3njalnik/index.ph ... 1064000649Samo na hitro preletel, tako da neke ocene še ne morem podati, me je pa nekaj zbodlo v oči.
'Način do orgazma' stripek, kobajagi avtorsko delo Karmen Šket. Zakaj kobajagi? Ker mi čisto po naklučju v predalu leži Penthouse Comix, kajpavem katera številka, kjer se nahaja strip s popolnoma isto vsebino erotik-strip-mojstra Horacia Altune. S to razliko, da je od Altune verzija berljiva, razumljiva in do neke mere celo vzburljiva; kar plagiatu težko pripišemo.
Torej, kot od mavčeve Mojce, tudi od Karmen pričakujemo skesano opravičilo...
Drugače pa mislim, da bi več člankov in manj (švohotnih) stripov izboljšalo stvaritev. imho, da ne bo pomote...
skenirane slike
Ker Karmen nima časa brskat po forumih še manj pa se na katerega prijavit, bom jaz kar na tem forumu odgovoril zgornjemu kobajagi "analitiku" !
Kot prvo, lahko iz prve roke zagotovim, da je strip Način do orgazma čisto avtorsko delo Karmen, ker sem bil zraven, ko je ideja nastala iz čiste zajebancije. Oziroma, Karmen si ga je v celoti izmislila, skicirala in mene povprašala kako se ji zdi. Ker mi je bil všeč, ga je tudi še isti dan izrisala z tušem.
Kot drugo, niti približno nisva ne jaz niti Karmen nikoli v rokah imela Penthouse comix, niti ga kdaj brala, niti sploh vedela da obstaja.
Kot tretje pa, zgodbe sploh niso iste. Bom za tega "poznavalca" naredu kratko obnovo obeh stripov: Ideja stripa od Karmen je v tem, da ženska v stripu povabi k sebi tri moške v določenih časovnih intervalih zato, da bo tudi njej enkrat prišlo. Ker vsakemu od njih prehitro pride si je omislila, da če se trije zaporedoma zvrstijo, pa jo le bodo uspeli zadovoljiti.
Dočim v stripu iz tega Penthousa pa ženska ni načrtovala obiskov treh moških. Prišli so zgolj naključno. Še več, ravno ko je ženski začelo prihajat, je zazvonil zvonec
Drugič pa prosim, ne dajaj kobajagi mnenja, če samo na hitro preletiš strip. Preden podaš mnenje, si vzami malo časa, pa dobro preberi zgodbo.
Že tako imamo v SLO zelo malo strip avtorjev, potem pa pridejo taki pametnjakoviči, ki z svojim popolnoma nekonstruktivnim mnenjem ubijejo voljo do risanja še tej peščici vstrajnežov, ki rišejo za svoje veselje in poiskušajo kaj svojega objaviti, čeprav vedo, da je to čisto nedonosen posel. Ampak Karmen je to objavila zato, da se z fanzini in podobnimi manifestacijamo sproži zanimanje za strip in da se popularizira domača strip scena.
Kar se tiče pa "švohtnih stripov", pa je fanzin namenjen amaterskim risarjem, da se predstavijo na začetku svoje kariere. Ker je to prvi taki kratki strip od Karmen, ne moremo pričakovati remek delo, lahko ji damo samo vspodbudo, da se bo nekega dne razvila v dobro risarko in da bo njena risba kot ta iz Penthousa.
Skesano opravičilo pa si lahko vtakneš tja, kamor ti sonce nikol ne posije!
Rabiš ideje za risanje? Brezplačno si naloži mojo 300 stransko knjigo "100 idej za risanje" ----> https://www.ilu.si/100idejodrasli
Okej, kolega Simao.
Očitno nisi niti 'preletel' stripov ki sem jih poslal, drugače ne bi pisal takih nebuloz. Stripa sta si več kot podobna in to vidi vsak slepec. Če si ti kakorkoli v razmerju s striparko Šketovo, je dokaj logično da jo boš poskušal branit, ampak lahko pa bi vseeno rekel bobu bob in magari kolegico/ljubimko/prijateljico povprašal kako pa kaj preden začneš neusmiljeno pljuvat naokrog.
Sicer pa je fabula 'vajinega' stripa očitno razumljiva le vama dvema, jaz ga nisem tako interpretiral, pa verjami da ga nisem površno preletel.
Skratka, tu se lahko onegavimo kolikorkoli se hočemo. Ti boš očitno ostal pri svojem, jaz pa podobnosti tudi nikakor ne bom zanikal. Aja, pa ta strip se je pojavil verjetno še marsikje, samo naključje je hotelo, da pač imam doma PHCX, kjer se dotični strip nahaja.
Mnenje o samem fanzinu je pa čisto na mestu. Z enim stavkom sem pohvalil in pokritiziral. Če ti kritika ni všeč, še ne pomeni, da nima neke osnove. Vsakdo se lahko gre fanzin in hvalabogu, saj nemalokrat to izvrže več kot spodoben izdelek. Ne rečem, da stripohoilk to ni, vendar pa lahko vsak fanzin ravno zaradi 'od fanov fanom' premise izpade slabše kot osnovnošolsko glasilo. Pač ni poanta fanzina objavit vse, kar fani naredijo, če hočeš delati kvalitetno.
Sicer pa naj še kdo, ki je bolj objektiven kot ti in alex, poda mnenje pa vidimo kako in kaj.
Aja, opravičeval se nikakor ne bom, niti ne vidim razloga zakaj bi se. Jaz očitno lahko nek nivo držim, če pa ti takoj zajavkaš in začneš žalit kot nor, ko ti kdo stopi na rep (oz. v tem primeru na rep tvoje drage) pa to niti ni moj problem.
Vidim, da ti je všeč beseda kobajagi. Poduči se o njenem pomenu in jo potem vsaj pravilno uporabi kdaj pa kdaj. Pa piše se 'vztrajneži'. Morda pa kaka knjiga namesto stripa tudi ne bi škodila.
lp, lupčka, bodi v soncu še naprej!!!!!
Aja, skoraj bi alexa pozabil: to pač ni sestavek, prej užaljena replika.
Tudi tebi obilo poljubčkov!!!!
Očitno nisi niti 'preletel' stripov ki sem jih poslal, drugače ne bi pisal takih nebuloz. Stripa sta si več kot podobna in to vidi vsak slepec. Če si ti kakorkoli v razmerju s striparko Šketovo, je dokaj logično da jo boš poskušal branit, ampak lahko pa bi vseeno rekel bobu bob in magari kolegico/ljubimko/prijateljico povprašal kako pa kaj preden začneš neusmiljeno pljuvat naokrog.
Sicer pa je fabula 'vajinega' stripa očitno razumljiva le vama dvema, jaz ga nisem tako interpretiral, pa verjami da ga nisem površno preletel.
Skratka, tu se lahko onegavimo kolikorkoli se hočemo. Ti boš očitno ostal pri svojem, jaz pa podobnosti tudi nikakor ne bom zanikal. Aja, pa ta strip se je pojavil verjetno še marsikje, samo naključje je hotelo, da pač imam doma PHCX, kjer se dotični strip nahaja.
Mnenje o samem fanzinu je pa čisto na mestu. Z enim stavkom sem pohvalil in pokritiziral. Če ti kritika ni všeč, še ne pomeni, da nima neke osnove. Vsakdo se lahko gre fanzin in hvalabogu, saj nemalokrat to izvrže več kot spodoben izdelek. Ne rečem, da stripohoilk to ni, vendar pa lahko vsak fanzin ravno zaradi 'od fanov fanom' premise izpade slabše kot osnovnošolsko glasilo. Pač ni poanta fanzina objavit vse, kar fani naredijo, če hočeš delati kvalitetno.
Sicer pa naj še kdo, ki je bolj objektiven kot ti in alex, poda mnenje pa vidimo kako in kaj.
Aja, opravičeval se nikakor ne bom, niti ne vidim razloga zakaj bi se. Jaz očitno lahko nek nivo držim, če pa ti takoj zajavkaš in začneš žalit kot nor, ko ti kdo stopi na rep (oz. v tem primeru na rep tvoje drage) pa to niti ni moj problem.
Vidim, da ti je všeč beseda kobajagi. Poduči se o njenem pomenu in jo potem vsaj pravilno uporabi kdaj pa kdaj. Pa piše se 'vztrajneži'. Morda pa kaka knjiga namesto stripa tudi ne bi škodila.
- Ruki
- STRIPOHOLIK
Vsakdo se lahko tudi gre kritika. Rezultat je nemalokrat tragičen (tragikomičen). Očitno premalo veš o Stripoholiku in slovenskem stripu nasploh, da bi lahko podal kakšno bolj konstruktivno kritiko v enem stavku.
O samem stripu... Stripa sta si res podobna na prvi pogled, vendar imata čisto drugačno ozadje. Pri PHCXovem stripu se gre za to, da nesrečno naključje prepreči babi, da bi prišla do orgazma. Vsi moški pridejo naključno in so prekinjeni s prihodom naslednjega tik pred babinim orgazmom. Strip kaže razmerja te babe in kako laže vsem moškim povprek. Karmenin strip pa temelji na tem, da babi končno pride. Ko sem bral strip, mi sicer ni bilo razvidno, da jih je sama poklicala. Ampak! Ko sem šel še enkrat brat strip (za tem iz PHCXa), je iz tistega oblačka na koncu "končno tudi meni" in dejstva, da zazvoni točno, ko tip reče "prihajam", lepo razvidno kaj je Karmen mislila. Stripa nista nikakor enaka (ne po risbi, ne po sporočilnosti), zato je nesmiselno govorit o plagiatu, kopiranju, kraji... seveda pa ne zanikam določene podobnosti.
In še nazadnje ti odgovorim na tisto o Simaovem žaljenju, branju knjig in Simaovi slovnici... Simao je res užaljeno odreagiral na tvoj post in zato mogoče v afektu naredil "typota", a skitVitum, raje prenehaj s pikolovsko aroganco, ker prehaja v kvazi elokvenstnost in ignoranco.
O samem stripu... Stripa sta si res podobna na prvi pogled, vendar imata čisto drugačno ozadje. Pri PHCXovem stripu se gre za to, da nesrečno naključje prepreči babi, da bi prišla do orgazma. Vsi moški pridejo naključno in so prekinjeni s prihodom naslednjega tik pred babinim orgazmom. Strip kaže razmerja te babe in kako laže vsem moškim povprek. Karmenin strip pa temelji na tem, da babi končno pride. Ko sem bral strip, mi sicer ni bilo razvidno, da jih je sama poklicala. Ampak! Ko sem šel še enkrat brat strip (za tem iz PHCXa), je iz tistega oblačka na koncu "končno tudi meni" in dejstva, da zazvoni točno, ko tip reče "prihajam", lepo razvidno kaj je Karmen mislila. Stripa nista nikakor enaka (ne po risbi, ne po sporočilnosti), zato je nesmiselno govorit o plagiatu, kopiranju, kraji... seveda pa ne zanikam določene podobnosti.
In še nazadnje ti odgovorim na tisto o Simaovem žaljenju, branju knjig in Simaovi slovnici... Simao je res užaljeno odreagiral na tvoj post in zato mogoče v afektu naredil "typota", a skitVitum, raje prenehaj s pikolovsko aroganco, ker prehaja v kvazi elokvenstnost in ignoranco.
skitVitum, dobrodošel na forumu!
Stripa od Altune in Karmen sta si res podobna, kar se tiče zgodbe. Samo pazi, ti si na osnovi te podobnosti avtorico obtožil plagijatorstva, kar je ob malo bolj natančni primerjavi stripov milo rečeno pretirano.
Zdaj se že nekaj izmikaš z izjavo, da sta si stripa 'več kot podobna'.
Daj se malo potrudi in opiši na kakšen način sta si podobna...
Jaz osebno te podobnosti ne vidim drugje, kot v tematiki. Stil, ideja, kadriranje in 'tok' stripov je drugačen.
Stripa od Altune in Karmen sta si res podobna, kar se tiče zgodbe. Samo pazi, ti si na osnovi te podobnosti avtorico obtožil plagijatorstva, kar je ob malo bolj natančni primerjavi stripov milo rečeno pretirano.
Zdaj se že nekaj izmikaš z izjavo, da sta si stripa 'več kot podobna'.
Daj se malo potrudi in opiši na kakšen način sta si podobna...
Jaz osebno te podobnosti ne vidim drugje, kot v tematiki. Stil, ideja, kadriranje in 'tok' stripov je drugačen.
skitVitum, sem pričakoval od tebe še eno nesramno sporočilo.
Tokrat se ne bom spuščal v to, ker nima smisla. Svoje sem povedal in za tem stojim.
Vse, kar sem napisal, je čista resnica, zato tudi branim čast svoje drage.
Branim pa tudi strip sceno, ki se je končno tudi pri nas začela počasi razvijati in potrebuje vse akterje, tako amaterske, kar nas večina je, kot tudi že priznane avtorje stripa.
Drugače pa, če si tudi ti fan stripov in se nisi na naš forum prijavil samo zato, da bi meni odgovoril, si tu več kot dobrodošel, prav tako pa tudi vabljen na Strip Bazarje v LJ in MB.
Lupčkov ti pa ne bom pošiljal nazaj, ker nisem istospolno usmerjen
Imaš pa prav, da moje mnenje ni objektivno, zato bi tudi jaz želel slišati mnenje ostalih.
Alex, Ruki, Corto: hvala za podporo.
Tokrat se ne bom spuščal v to, ker nima smisla. Svoje sem povedal in za tem stojim.
Vse, kar sem napisal, je čista resnica, zato tudi branim čast svoje drage.
Branim pa tudi strip sceno, ki se je končno tudi pri nas začela počasi razvijati in potrebuje vse akterje, tako amaterske, kar nas večina je, kot tudi že priznane avtorje stripa.
Drugače pa, če si tudi ti fan stripov in se nisi na naš forum prijavil samo zato, da bi meni odgovoril, si tu več kot dobrodošel, prav tako pa tudi vabljen na Strip Bazarje v LJ in MB.
Lupčkov ti pa ne bom pošiljal nazaj, ker nisem istospolno usmerjen
Imaš pa prav, da moje mnenje ni objektivno, zato bi tudi jaz želel slišati mnenje ostalih.
Alex, Ruki, Corto: hvala za podporo.
Rabiš ideje za risanje? Brezplačno si naloži mojo 300 stransko knjigo "100 idej za risanje" ----> https://www.ilu.si/100idejodrasli
SkitVitum !
Ne vem, čemu je bil namenjen tvoj post? pokazati, da znaš na pamet vsebino Penthouse Comixov ali kaj?
Me veseli, da poznaš in da si našel kaj takega in si vabljen, tako kot vsi, da napišeš komentar o tem, ki ga seveda lahko objavimo tudi v naslednjem fanzinu (tako kot vsak prispevek, katerega nam pošljejo).
In ti postavljaš pod navednice avtorico tega stripa. Četudi bi ga prepisala (pa ga ni, preberi si odgovor Simao-ta, ki trdi drugače - in mu tudi verjamem - zakaj bi lagal?) je risba vseeno njeno delo, narisano v B/W stilu (ta tvoj primerek je v koloru, drugačna zgodba (podobna a drugačna)) in ni plagijat, kot si se izrazil. Vsi avtorji stripoholik fanzina oddajajo svoje stvaritve in ne dobijo nobenega povračila ali plačila, so pač entuzijasti, ki nekaj zastonj in z veseljem naredijo in objavijo vsem v vpogled ter se izpostavijo (poimensko) navkljub potencialni kritiki (ki je dobrodošla) v društvenem fanzinu, ki je brezplačen. Res ne vem kaj bi imela Karmen avtorica tega (in še parih stripov ) (ali kdorkoli od ustvarjalcev) če bi pre(P|R)isovala, pa četudi bi? Saj tukaj na forumu imamo topic, kjer rišemo znane junake? je to tudi plagiatorstvo? Ne, pač učimo se in rišemo nekaj znanega, ter tako izboljšujemo svoj stil.
Tukaj se nas je zbralo nekaj entuziastov in amaterjev, ki delamo nekaj kar imamo radi in kar nam manjka. Torej pospešiti in povečati zanimanje za strip. Odlično, da si nekaj podobnega našel že objavljeno (le po tematiki- pač erotični strip) ne pa po izvedbi, zgodbi, formatu...
Sem zagovornik kritike in komentarja in to argumentiranega, vendar si sam napisal, da si ga samo preletel! Jaz sem tudi tvoj komentar lepo prebral in ne peletel in sem našel nekako negativno-zaničevalsko-posmehovalni ton pri obračanju na avtorico tega članka. Ne vem, nekako osebno se mi je zdelo?
Vglavnem, dobrodošel na forumu, sem videl, da si se prijavil in ti tudi avtoriziral vstop, ter vesel, da si si vzel čas, da se prijaviš na forumu (kjer itak ne želiš odgovarjati, na formu, kjer nisi nameraval/hotel biti član - kot si sam napisal)
Če mi poveš naslov, ti pošljem Sexoholik fanzin #4 v papirni obliki (ter tudi prve tri številke), mogoče se nam boš pridružil s soustvarjanjem fanzina ter tako povečal "kvaliteto" našega "šolskega glasila".
LP Darko Tomić (da mi nebo kdo očital,da se skrivam za nickom!)
Ne vem, čemu je bil namenjen tvoj post? pokazati, da znaš na pamet vsebino Penthouse Comixov ali kaj?
Me veseli, da poznaš in da si našel kaj takega in si vabljen, tako kot vsi, da napišeš komentar o tem, ki ga seveda lahko objavimo tudi v naslednjem fanzinu (tako kot vsak prispevek, katerega nam pošljejo).
In ti postavljaš pod navednice avtorico tega stripa. Četudi bi ga prepisala (pa ga ni, preberi si odgovor Simao-ta, ki trdi drugače - in mu tudi verjamem - zakaj bi lagal?) je risba vseeno njeno delo, narisano v B/W stilu (ta tvoj primerek je v koloru, drugačna zgodba (podobna a drugačna)) in ni plagijat, kot si se izrazil. Vsi avtorji stripoholik fanzina oddajajo svoje stvaritve in ne dobijo nobenega povračila ali plačila, so pač entuzijasti, ki nekaj zastonj in z veseljem naredijo in objavijo vsem v vpogled ter se izpostavijo (poimensko) navkljub potencialni kritiki (ki je dobrodošla) v društvenem fanzinu, ki je brezplačen. Res ne vem kaj bi imela Karmen avtorica tega (in še parih stripov ) (ali kdorkoli od ustvarjalcev) če bi pre(P|R)isovala, pa četudi bi? Saj tukaj na forumu imamo topic, kjer rišemo znane junake? je to tudi plagiatorstvo? Ne, pač učimo se in rišemo nekaj znanega, ter tako izboljšujemo svoj stil.
Tukaj se nas je zbralo nekaj entuziastov in amaterjev, ki delamo nekaj kar imamo radi in kar nam manjka. Torej pospešiti in povečati zanimanje za strip. Odlično, da si nekaj podobnega našel že objavljeno (le po tematiki- pač erotični strip) ne pa po izvedbi, zgodbi, formatu...
Sem zagovornik kritike in komentarja in to argumentiranega, vendar si sam napisal, da si ga samo preletel! Jaz sem tudi tvoj komentar lepo prebral in ne peletel in sem našel nekako negativno-zaničevalsko-posmehovalni ton pri obračanju na avtorico tega članka. Ne vem, nekako osebno se mi je zdelo?
Vglavnem, dobrodošel na forumu, sem videl, da si se prijavil in ti tudi avtoriziral vstop, ter vesel, da si si vzel čas, da se prijaviš na forumu (kjer itak ne želiš odgovarjati, na formu, kjer nisi nameraval/hotel biti član - kot si sam napisal)
Če mi poveš naslov, ti pošljem Sexoholik fanzin #4 v papirni obliki (ter tudi prve tri številke), mogoče se nam boš pridružil s soustvarjanjem fanzina ter tako povečal "kvaliteto" našega "šolskega glasila".
LP Darko Tomić (da mi nebo kdo očital,da se skrivam za nickom!)
Odstrani se pošast!
Okej, gremo kar lepo:
Nikoli nisem trdil, da sta si stripa enaka/ista po kadriranju/pasicah ipd. Preprosto je fabula tako PREpodobna, da je neverjetno.
Da še malo objasnim vso situacijo: nikoli nisem bil fan erotik stripov, niti jih nikoli nisem zbiral. Imam pa po naključju (in ja, res je naključje) tri PHCXe in v enem se pač nahaja jedro spora. Šketin strip je mogoče razumljiv vsem vam (pa mogoče tudi meni), na podan način - ravno zato, ker je nekdo podal interperetacijo avtorice. Kot sem že rekel - sem ga kar podrobno prebral prej in ga nikakor nisem razumel na način kot sta si ga avtorja zamislila.
Nekaj vas je bilo toliko poštenih, da podobnosti niso zanikali, medtem ko nekateri pač ne odstopite od svojega niti za mm. Vseeno.
Gre za rak rano vseh forumov: vsi sodelujoči se počutite napadene in deskriditirane. Pojma nimam zakaj. Prav lepo sem povedal, da fanzinov ne zaničujem, amapak vi pa ne: 'kdo si ti za en klinc, da se upaš usajat nad našim delom?!?!?!' je nekako splošni konsenz ki ste ga dosegli. Ne glede na to, da mi je fanzin nasplošno dokaj v redu.
Ajde, pa naj bo tako.
Nikoli nisem trdil, da sta si stripa enaka/ista po kadriranju/pasicah ipd. Preprosto je fabula tako PREpodobna, da je neverjetno.
Da še malo objasnim vso situacijo: nikoli nisem bil fan erotik stripov, niti jih nikoli nisem zbiral. Imam pa po naključju (in ja, res je naključje) tri PHCXe in v enem se pač nahaja jedro spora. Šketin strip je mogoče razumljiv vsem vam (pa mogoče tudi meni), na podan način - ravno zato, ker je nekdo podal interperetacijo avtorice. Kot sem že rekel - sem ga kar podrobno prebral prej in ga nikakor nisem razumel na način kot sta si ga avtorja zamislila.
Nekaj vas je bilo toliko poštenih, da podobnosti niso zanikali, medtem ko nekateri pač ne odstopite od svojega niti za mm. Vseeno.
Gre za rak rano vseh forumov: vsi sodelujoči se počutite napadene in deskriditirane. Pojma nimam zakaj. Prav lepo sem povedal, da fanzinov ne zaničujem, amapak vi pa ne: 'kdo si ti za en klinc, da se upaš usajat nad našim delom?!?!?!' je nekako splošni konsenz ki ste ga dosegli. Ne glede na to, da mi je fanzin nasplošno dokaj v redu.
Ajde, pa naj bo tako.
Trdil si, da je plagijat, kar podrazumeva zgoraj navedeno.skitVitum wrote: Nikoli nisem trdil, da sta si stripa enaka/ista po kadriranju/pasicah ipd.
Z malo več razmisleka s tvoje strani, preden si se spustil v te obtožbe, bi lahko ugotovil, da je možno, da avtorica res ni videla tega stripa od Altune...
Jasno si trdil, da gre za plagiat. To je resna obtožba, ki jo niti približno nisi v zadovoljivi meri argumentiral. Sedaj pa skušaš omiliti izjavo.skitVitum wrote:Nikoli nisem trdil, da sta si stripa enaka/ista po kadriranju/pasicah ipd. Preprosto je fabula tako PREpodobna, da je neverjetno.
V čem sta si stripa podobna, so povedali že drugi in tega (tudi mojega) mnenja ne bom ponavljal.
Zanimivo, da se sedaj ti čutiš napadenega. Pa si bil ti tisti, ki je diskreditiral (toliko o tvoji slovnici) delo mlade avtorice, ki želi brezplačno dati svoj prispevek slovenski stripovski sceni.Gre za rak rano vseh forumov: vsi sodelujoči se počutite napadene in deskriditirane. Pojma nimam zakaj. Prav lepo sem povedal, da fanzinov ne zaničujem, amapak vi pa ne: 'kdo si ti za en klinc, da se upaš usajat nad našim delom?!?!?!' je nekako splošni konsenz ki ste ga dosegli.
Čudiš se, da se nekateri forumovci čutijo napadene ob tvojih izjavah. Nekateri izmed njih aktivno sodelujejo pri nastajanju Fanzina, vanj vlagajo svoj trud, prosti čas, znanje in nenazadnje tudi denar (brez kakršnegakoli nadomestila).Mnenje o samem fanzinu je pa čisto na mestu. Z enim stavkom sem pohvalil in pokritiziral. Če ti kritika ni všeč, še ne pomeni, da nima neke osnove. Vsakdo se lahko gre fanzin in hvalabogu, saj nemalokrat to izvrže več kot spodoben izdelek. Ne rečem, da stripohoilk to ni, vendar pa lahko vsak fanzin ravno zaradi 'od fanov fanom' premise izpade slabše kot osnovnošolsko glasilo. Pač ni poanta fanzina objavit vse, kar fani naredijo, če hočeš delati kvalitetno.
Fanzin je društveno glasilo, ima uredništvo, katerega člani so prav tako člani društva in oni so tisti, ki odločajo o vsebini. Verjemi mi, da so zadosti strokovno podkovani, da to lahko počnejo na nivoju.
Res se mi ne zdi na mestu, da se po takšnem prispevku pritožuješ nad žalitvami. Jaz osebno se počutim užaljenega. In verjamem, da Simao tudi.Aja, opravičeval se nikakor ne bom, niti ne vidim razloga zakaj bi se. Jaz očitno lahko nek nivo držim, če pa ti takoj zajavkaš in začneš žalit kot nor, ko ti kdo stopi na rep (oz. v tem primeru na rep tvoje drage) pa to niti ni moj problem.
Poljubčke pa prišparaj za tvoj PHCX.
Kje si dobil občutek za tak splošni konsenz?skitVitum wrote: Prav lepo sem povedal, da fanzinov ne zaničujem, amapak vi pa ne: 'kdo si ti za en klinc, da se upaš usajat nad našim delom?!?!?!' je nekako splošni konsenz ki ste ga dosegli. Ne glede na to, da mi je fanzin nasplošno dokaj v redu.
Samo kategorično smo zanikali, da sta ista. Ti si pa takoj domneval, da je plagiat in nisi dopuščal možnosti, da to ni kopija. In v isti sapi si diskreditiral avtorico (celo v navednice si jo postavljal)
In zakaj nebi tebi dovolili da se 'usajaš', če je itak splošno znano, da so komentarji dobrodošli. Čeprav mi ne pravimo, da se kdo 'usaja', ampak da daje kritiko podprto s trditvami.
Pa še nekaj, praviš da fanzinov ne zaničuješ:
Torej rezime:skitVitum wrote:Vsakdo se lahko gre fanzin in hvalabogu, saj nemalokrat to izvrže več kot spodoben izdelek. Ne rečem, da stripohoilk to ni, vendar pa lahko vsak fanzin ravno zaradi 'od fanov fanom' premise izpade slabše kot osnovnošolsko glasilo. Pač ni poanta fanzina objavit vse, kar fani naredijo, če hočeš delati kvalitetno
- kaj je to kaj takega, vsi se gredo lahko fanzine,
- je slabše kot šolsko glasilo,
- ni kvalitetno, ker objavljamo vse,
- in posledično fani dajejo slabe prispevke.
Jaz s tem ne strinjam! Kvaliteta niha, ker smo sami amaterji in delamo nekaj iz ljubezni do tega. Itak, me ne motijo niti me niso motili komentarji na splošnem, motil me je odnos do avtorice, ki je btw edini nežnješi spol, ki je kaj objavil in narisal za trenutno številko ...
Še enkrat ponavljam, glede na kritike o fanzinu (če jih imaš) si vabljen, da nam javiš, magari na mail, če nočeš javno. Vsak predlog, komentar itd bomo sprejeli.
LP TomDar
Odstrani se pošast!