Se pravi na drugi strani sveta vse po starem.
Sem bral anketo, po kateri na nekih predelih več kot polovica naroda sploh pojma nima, kdo jim je predsednik. Ustava, po kateri lahko vsak kupuje orožje po mili volji kot bi šel v trgovino po kruh. Potem se pa čudijo, da se ljudje pobijajo na ulicah in je po glavnih mestih stopnja kriminala že taka, da si prebivalci komaj še upajo stopit iz stanovanja.
Predsednik si pa dovoli takele geste:
Jaz vem za primer, ko je lastnik razbil svoj avtodom. In je šel tožit firmo, ker jim v navodilih za uporabo nikjer ne piše, da ko enkrat voziš za volanom ne smeš zaspat. Da je zaradi tega zgrmel v jarek ob cesti. Tožbo, pa naj bo še takole bedasta kot je, je normalno dobil. Baje da od takrat ta firma v navodila prilaga poseben bilten, v katerem so navedene raznorazne p*zdarije in da se jih ne sme delat, ker jih je strah da bi se še kdo spomnil kako podobno stvar.
Sicer ne vem, koliko je na tem resnice. Če se je tole kot tudi vse drugo omenjeno zgoraj res zgodilo, se mi zdi pa žalostno in z njihovim pravnim sistemom nekaj hudo ne štima. Sploh pa koliko več bojo razsojali v korist takih ljudi brez morale ki povsod vidijo priliko za denar in se grejo tožarit za vsago figo, bo samo še toliko več podobnega po sodiščih. Da jih ni sram.
Pa še take predstave kot je jerry springer. Res lepo reklamo si delajo z vsem tem, to jim je treba priznat. In mi niti na misel ne pride, da bi si odletel kdaj tele njihove združene države od blizu pogledat...