Najljubši Strip

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Smith

Najljubši Strip

Post by Smith »

no ta tema je namenjena vašim najljubšim stripov.no men so najljubši stripi od družbe Marvel(spider man,x-men,hulk,punisher,fantastic four).No drgač pa tudi družba ludens ni slaba.skor vsi so mi usec od ludensov(alan ford,nathan never,tex in zagor).ubistvu je zagor se najbolj.
chico

Post by chico »

Meni je najljubši Zagor.

P.S. Podobna tema že obstaja

P.P.S.Alan Ford je Borgis in ne Ludens (kolikor jaz vem, popravite me če se motim)
Smith

aha

Post by Smith »

aha ok sm se spomnu da alan ford ni od ludens :D
Ruki
STRIPOHOLIK

Post by Ruki »

Alan Ford = STRIP-AGENT?
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

Najljubši strip bi zelo težko ocenil, ker se odvisno od texstopisca oz. ustvarjalca zgodbe lahko razlikuje.
Na prvem mestu je dolgo bil Zagor, medtem, ko so pa njegove zgodbe postale nekam ,,plitke, se je stanje menjalo.
Pri meni so nekje Tex, Ken Parker, Mister No in M.Misterija na prvem mestu, medtem ko bi vse druge uvrstil na drugo mesto brez pomislekov
Ruki
STRIPOHOLIK

Post by Ruki »

Vsi stripi, ki jih zbiram so mi najljubši. Če mi ni všeč, ga pač ne kupim :o
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

Ruki wrote:Vsi stripi, ki jih zbiram so mi najljubši. Če mi ni všeč, ga pač ne kupim :o
boš že s časom menjal mišlenje :wink:
mister-no

Post by mister-no »

miki maus, paja patak, pluto, pa še keri... :crazy: :yes: :pirate: :rocker: :duno:
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

mister-no wrote:miki maus, paja patak, pluto, pa še keri... :crazy: :yes: :pirate: :rocker: :duno:
kaj? Traper Keri? :wink:
DAVC
STRIPOHOLIK

Post by DAVC »

SATANIK
Smith

Post by Smith »

heh pa sem mislil da je tema že "mrtva" :D
Giant
STRIPOHOLIK

Post by Giant »

Nobody wrote:Najljubši strip bi zelo težko ocenil, ker se odvisno od texstopisca oz. ustvarjalca zgodbe lahko razlikuje.
Na prvem mestu je dolgo bil Zagor, medtem, ko so pa njegove zgodbe postale nekam ,,plitke, se je stanje menjalo.
Pri meni so nekje Tex, Ken Parker, Mister No in M.Misterija na prvem mestu, medtem ko bi vse druge uvrstil na drugo mesto brez pomislekov
S tem bi se tudi moja malenkost strinjala.....mogoče bi zraven urinil še Tarzana (Kerac...)- super narisan in tudi zgodbe so kar luštne-samo na žalost kratke! Ne vem zakaj,ampak stil B.Keraca naredi name ZELOOOOOOO velik vtis-res fenomenalno!! :P
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

Kot je razvidno so mišljenja ljubiteljev stripov različna.

Nekateremu je všeč Zagor, nekateremu Diabolik, nekateremu pač Miki Miška.

Zato se čudim, ko se komentirajo zadeve kot je: Katerega junaka ukiniti, ker s tem niti ne vemo, da drugim mogoče delamo krivico ali posredujemo žalostno novico.
In tega je vse več :?
6ar
STRIPOHOLIK

Post by 6ar »

300 :D
gregorbikupil

Post by gregorbikupil »

Takle mislim:

Strip ni ravno vrhunec literature. Strip sploh ni literatura. Branje stripov je fraza, ki se je prijela - stripov vendar ne beremo! Stripe gledamo, podobno kot gledamo film. Film poleg gledanje poslušamo (ok, tu so podnapisi s prevodi - vendar podnapisov si ustvarjalec filma ni zamislil) Stripe pa poleg gledanja še beremo.
Po moje je strip dosti bliže filmu kot literaturi.

Jaz stripov ne berem. Kar se branja tiče, sem precej ozko žanrsko usmerjen in zelo izbirčen.
Stripe pa - strip vidim kot celostno delo, v katerem so papir kot medij in risba bistveni. Stripov ne berem. Ne vem, kaj delam z njimi, ko jih listam, "božam" (med branjem jim odviham vse zavihke, poravnam strani, polepim - celostno restavriram) berem - ene besede za to ni.
Vem pa, da berem jih ne - takrat, ko berem, delam čisto nekaj drugega kot takrat, ko imam v roki strip.

Najljubši mi je vsekakor Alan Ford. Sledi pa verjetno Tex.
V zadnjem času pa vedno bolj iščem "nove" stvari (tu mislim ne ravno serijske produkcije) - Cartlanda, Comancho, Jeremiaha, Blueberryja (čeprav je že kar velika serija)...

PS:
Pozabil sem Nathana Neverja. Mi sede.
Last edited by gregorbikupil on 17.09.2007 11:55:09, edited 1 time in total.
Post Reply