Za razliko od redne izdaje Zagorja,kjer so zadnje epizode precej slabe se mi zdijo epizode maxi Zagor po večini dokaj dodelane zanimive.Izpostavil bi MAXI Zagor 1-Užasno prokletstvo ter MAXI Zagor 2-Dugo putovanje.
Kaj reči o omenjeni epizodi dolgi kar 320 strani?
Zagor in Čiko se pridružita manjši vojaški odpravi pod vodstvom vzvišenega poročnika Gibsona,ki ima za nalogo priti do utrdbe Fort Stanton,ki ji poveljuje misteriozni polkovnik Carmody in izvedeti zakaj se nihče iz te udrdbe ni javil že več mesecev.
Na tem potovanju spoznavamo iz pripovedovanja vojaka Nicholsa grozljive razmere,ki so vladale v utrdbi pod vodstvom okrutnega in fantičnega polkovnika Carmodyja,ki je bil tudi obseden z temnimi silami podzemlja in lastno veličino.
Po napadu borbenih indijancev na odpravo,ki jo preživi le nekaj ljudi vključno z glavnimi protagonisti spoznamo,da je polkovnik Carmody vodil svojo "sveto vojno" proti indijancem,kar je imelo za posledice na desetine indijanskih civilov.
Zagor in preostala druščina se po pobegu iz indijanskega tabora prebijejo do zapuščene utrdbe Fort Stanton.Prava resnica,ki jo tam odkrijejo je presenetljiva in nič povezana z nezemeljsko-satanskimi silami ampak le s človeškim pohlepom,fanatizmom in okrutnostjo
Osebno sem strip prebral na en mah,kar mi je pri "novem" Zagorju redko in v zgodbi je lepo prikazana misteriozno-napeta atmosfera skoraj do samega konca,kjer pa sledi presenetljiv konec,ki me je osebno precej razočaral
Nič ni bilo z zaključnim spopadom satanskih sil pod vodstvom polkovnika Carmodyja na eni ter Patricka Wildinga oz Duha z sekirom na drugi strani
Uglavnem priporočam za branje
[/img]