Danes prečital!

Vse v zvezi s stripi.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

Gusar

Post by Gusar »

Danes prebral MAXI Zagor 4-NAPUŠTENA UTVRDA

Za razliko od redne izdaje Zagorja,kjer so zadnje epizode precej slabe se mi zdijo epizode maxi Zagor po večini dokaj dodelane zanimive.Izpostavil bi MAXI Zagor 1-Užasno prokletstvo ter MAXI Zagor 2-Dugo putovanje.
Kaj reči o omenjeni epizodi dolgi kar 320 strani?
Zagor in Čiko se pridružita manjši vojaški odpravi pod vodstvom vzvišenega poročnika Gibsona,ki ima za nalogo priti do utrdbe Fort Stanton,ki ji poveljuje misteriozni polkovnik Carmody in izvedeti zakaj se nihče iz te udrdbe ni javil že več mesecev.
Na tem potovanju spoznavamo iz pripovedovanja vojaka Nicholsa grozljive razmere,ki so vladale v utrdbi pod vodstvom okrutnega in fantičnega polkovnika Carmodyja,ki je bil tudi obseden z temnimi silami podzemlja in lastno veličino.
Po napadu borbenih indijancev na odpravo,ki jo preživi le nekaj ljudi vključno z glavnimi protagonisti spoznamo,da je polkovnik Carmody vodil svojo "sveto vojno" proti indijancem,kar je imelo za posledice na desetine indijanskih civilov.
Zagor in preostala druščina se po pobegu iz indijanskega tabora prebijejo do zapuščene utrdbe Fort Stanton.Prava resnica,ki jo tam odkrijejo je presenetljiva in nič povezana z nezemeljsko-satanskimi silami ampak le s človeškim pohlepom,fanatizmom in okrutnostjo :o
Osebno sem strip prebral na en mah,kar mi je pri "novem" Zagorju redko in v zgodbi je lepo prikazana misteriozno-napeta atmosfera skoraj do samega konca,kjer pa sledi presenetljiv konec,ki me je osebno precej razočaral :x
Nič ni bilo z zaključnim spopadom satanskih sil pod vodstvom polkovnika Carmodyja na eni ter Patricka Wildinga oz Duha z sekirom na drugi strani
:twisted:
Uglavnem priporočam za branje :)
GOTOF JE!
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

Komaj sem se spravil in prečital Martije od 61-65,65Operacija Džingiskan, je res, kakor ste že omenili, Marty ala James Bond varianta.
In srbskega System comics številka 3 Dylana Doga. Prva zgodba Marionete je kar ok krimič.
Boki
STRIPOHOLIK

Post by Boki »

Danes prebral Afričke pustolovine

Image[/img]
Last edited by Boki on 08.08.2007 23:52:04, edited 2 times in total.
Boki
STRIPOHOLIK

Post by Boki »

Prebral tudi Zagorja

Image
Last edited by Boki on 09.08.2007 1:29:24, edited 2 times in total.
Boki
STRIPOHOLIK

Post by Boki »

Prebral tudi oba maxija Mister No.

Image

Image
Last edited by Boki on 09.08.2007 1:31:55, edited 9 times in total.
alex
STRIPOHOLIK

Post by alex »

Boki wrote:Danes prbral Afričke pustolovine

Image
In? Vtisi? Že nekaj časa razmišljam, da bi nabavil zadevo... se splača?
Ruki
STRIPOHOLIK

Post by Ruki »

Prebral Albiona.
http://en.wikipedia.org/wiki/Albion_%28comics%29

V redu zadeva; sploh, ker ima trade noter polno dodatkov in razlage ozadja Albiona. In pa seveda "vintage" angleški stripi, se pravi pionirji stripa v Angliji, o katerih se mi do danes niti sanjalo ni.
Boki
STRIPOHOLIK

Post by Boki »

Veselo presenečen nad revijo SMG

Image
Last edited by Boki on 09.08.2007 1:33:22, edited 1 time in total.
Gusar

Post by Gusar »

Ma malo bolj pokomentirajte prebrane zadeve; ne pa samo naštevat,kaj ste prebrali :o
Komentarji,kritike in pohvale so zelo zaželjeni :)
GOTOF JE!
Bob Rock
STRIPOHOLIK

Post by Bob Rock »

alex wrote:
Boki wrote:Danes prbral Afričke pustolovine

Image
In? Vtisi? Že nekaj časa razmišljam, da bi nabavil zadevo... se splača?
Nabavi. Ne boš razočaran.
Xabaras
STRIPOHOLIK

Post by Xabaras »

Gusar wrote:Ma malo bolj pokomentirajte prebrane zadeve; ne pa samo naštevat,kaj ste prebrali :o
Meni je tudi brezveze, da samo naštevate, kaj ste prebrali. S tem postane topic približno toliko nesmiseln in dolgočasen kot topic Danes nabavil!

No, da ne bom tudi sam zakrivil "prazen" post: prebral sem Zagor Maxi 5: Nočna mora na moru. Že od malih nog me vestern kot žanr ne zanima (ne bi znal utemeljiti zakaj), zato so mi Zagorjeve epizode, ki ne vsebujejo elementov paranormalnosti, precej dolgočasne. Maxi 4 (Napuštena utvrda) me je tako pustil čisto hladnega, čeprav so ljudje nad njim navdušeni. No, na srečo je Maxi 5 poln paranormalnega skupaj s pravim občutkom pustolovščine, še posebej na zadnjih 100 straneh. Fantomski kit, ki to ni, ladje duhov, prividi, iluzije, vse skupaj obilno zalito z akcijo na morju. Ni slabo, ni slabo. :)

Prav tako ni slab Dylan Dog Maxi 2. Prva zgodba je Rujeva, ki ga sicer ne maram, ampak zgodica je prav simpatična, čeprav tudi ne nič posebnega. Le kardinalno slaba ni, kot Rujeve zgodbe ponavadi so. Ostali dve zgodbi tudi nista med najslabšimi, pa tudi med najboljšimi ne - celo Chiaverotti relativno prijetno preseneti. Ni slabo.

Mister No Maxi 2: Razočaranje po celi črti, pustil me je čisto hladnega. Zgodbe očitno spadajo v obdobje, ko se je Mister No vrnil v New York in ... enostavno so odveč. Če so bile takšne zgodbe v redni seriji, ni čudno, da je prodaja padla.
bresh

Post by bresh »

Gusar wrote:Ma malo bolj pokomentirajte prebrane zadeve; ne pa samo naštevat,kaj ste prebrali :o
se strinjam ja :)
Uživam ob bilijardu, odbojki na mivki, stripih, lepih puncah, dobri družbi in ob dolgih nočeh :)

http://www.ambasada-gavioli.com/
mike

Post by mike »

Prebral sem prva dva albuma Sambrovih. Redko kak strip me v zadnjem casu pritegne. Ta me je. Krasna stvar. Hvala.
Blackjack.
Nobody
STRIPOHOLIK

Post by Nobody »

v enem tednu od nedelje do nedelje prečital:

Zagor extra #143: Tigar
Zagor extra #144: Vještica Dharma
Zagor extra #145: Magija užasa

Končno sem prečital zgodbo o magiji Čarovnice Dharme in njene moči, ki se postavi na pot Zagorju, pa čeprav on ne ve za njo. Če ,,še,, kdo ne ve so nadaljevanje tele zgodbe Zagor regularna serija #127, #128, #129. Laboratorij, čudovište in doktor me spominjajo na zgodbo Zagor regularna #132 in #133 (Rubac smrti in strava u tami)

Chico #12: Horror Chico
Čeprav je tegale Čikota risar Gamba sem ga že kot Dnevnik izdajo res z užitkom in nasmehom prebral. Prisotne so kar smešne fore, od katerih se lahko nasmeješ. Nekajkret me je zbegal prevod in napake v oblačkih

Chico #13: Indijanac zvani Chico
Tudi tale Čiko je ponovitev izdaje Dnevnika. Risar dobri stari Ferri, zato so risbe dosti boljše od kolege Gamba. Indijanec Čiko je nadaljevanje zgodbe Čiko Amerikanec, kakor tudi vseh štosov. Najbolj zanimiva stran zgodbe je ,,pospešena,, rast Čikota iz dojenčka v odraslega ,,ratnika,, in izguba vseh zobov (meni seveda ne bi izrasli novi :wink:)

Zagor special #12: Prokleto blago
Tudi tale specialec je ponovitev izdaje Dnevnika. Nimam kaj drugega komentirati kot Digging Billa vedno spremlja nesreča, Zagor je Zagor, Čiko pa vedno lačen. V stripu me motijo preveč močne barve (ne vem, če je v originalu tudi tako, ali ...)

Zagor Almanah pustolovine, knjiga #1: Stazama sjevera
Zanimiva zgodba o Metis-ih (zdaj sem komaj spoznal kdo so). Zanimivo je videti tudi Zagorja samo s sekiro in nožem (zgodba je v času, ko so še puške na smodnik i en metek). Zgodba je tako polna idej in zapletov, da bi se iz nje preprosto naredili Maxi številko in ne samo navaden strip s 96 stranmi. Dodatek v stripu se pa preprosto splača prebrati, če se hočemo še malo izobraziti z zgodovino

Zagor Maxi #4: Napuštena utvrda
Tale zgodba je kar precej zakomplicirana in polna naklučij. Če ne bi bilo ravno v tem trenutku tako, bi .... Zgodba za vsakega, ki ljubi nore generale, ,,švercerje,, indijance na lovu na ,,skalpove,, in vojake ki umirajo kot muhe ,,pod,, Pipsom je tale zgodba ta prava

Zagor Maxi #5: Noćna mora na moru
No tale zgodba pa mi ni bila všeč. Zagor se prelevi iz ,,šumskega čovjeka,, v morskega ,,čovjeka,, za lov na kita rdeče barve, ki dela halucinacije. Zgodba ala D.Dog. Pravtako ne vidim smisla, zakaj je Ramath pozval Zagorja. Odlična risba, moram priznati
Last edited by Nobody on 19.08.2007 17:55:35, edited 1 time in total.
markolar
STRIPOHOLIK

Post by markolar »

Kaj si imel "Zagor teden" :lol:
Image
Post Reply