Knjige
Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke
Karl May, Jules Verne
Od teh dveh mojstrov sem prebral vse kar se je dalo dobiti v naši knjižnici (ena cela omara tistih zelenih knjižic, debelih po par palcev
)
Tako, da mi odgovarja bolj zgodovinski in pustolovski žanr.
Za referenco kaj je zanimo za prebrat in kaj je cool je 6ar
Od teh dveh mojstrov sem prebral vse kar se je dalo dobiti v naši knjižnici (ena cela omara tistih zelenih knjižic, debelih po par palcev
Tako, da mi odgovarja bolj zgodovinski in pustolovski žanr.
Za referenco kaj je zanimo za prebrat in kaj je cool je 6ar
Odstrani se pošast!
živjo ljubitelji knjig!
samo, omenil bom, kaj sem nazadnje prebral:W.Somerset Maugham-Tesno domovanje, ne vem, knjiga mi je bila zelo všeč.
Naslednja je bila SFRJ moja dežela-Dejan Novačič.
začel pa sem brati Srce teme-Joseph Conrad, naslednja pa, ki me čaka je Krasni novi svet od Aldous Huxleya.
Veliko užitkov pri branju knjig, pa, da ne boste preveč noter padli!
samo, omenil bom, kaj sem nazadnje prebral:W.Somerset Maugham-Tesno domovanje, ne vem, knjiga mi je bila zelo všeč.
začel pa sem brati Srce teme-Joseph Conrad, naslednja pa, ki me čaka je Krasni novi svet od Aldous Huxleya.
To sem bral in je dobra zadeva, samo sta mi bili boljši 1984 (G. Orwell) in Mi (Zamjatin) iz istega žanra.risar_69 wrote:živjo ljubitelji knjig!
ne morm, da ne bi
Ja, mojster Eco je pač eden najboljših. Toplo priporočam njegovo zadnjo Skrivnostni plamen kraljice Loane za vse, ki imate radi Flash Gordona, Mikija miško in seveda Eca.
Kar se pa tiče knjige Meč v tišini se strinjam...fina reč. Velik dogajanja, presenetljivih zavezništev in izdaj. A kdo ve, kdaj bo nadaljevanje? Zakaj ne morjo vsega hkrat izdat
Kar se pa tiče knjige Meč v tišini se strinjam...fina reč. Velik dogajanja, presenetljivih zavezništev in izdaj. A kdo ve, kdaj bo nadaljevanje? Zakaj ne morjo vsega hkrat izdat
Zdravo!
sama se kar dosti potikam po antikvariatih. Kupujem bolj strokovno literaturo - slavistično. en mesec sem iz knjižnice odnesla precej te literature (da ne bo pomote, to so odpisane knjige v knjižnicah
).
Drugače pa za hobi poleg stripov prebiram zgodovinske knjige. Danes pa sem za 1€ kupila knjigo Ellis Peters: Dekle v zrcalu
.
Lp A.
sama se kar dosti potikam po antikvariatih. Kupujem bolj strokovno literaturo - slavistično. en mesec sem iz knjižnice odnesla precej te literature (da ne bo pomote, to so odpisane knjige v knjižnicah
Drugače pa za hobi poleg stripov prebiram zgodovinske knjige. Danes pa sem za 1€ kupila knjigo Ellis Peters: Dekle v zrcalu
Lp A.
Aljaska, živ.
Vidim, da te zanimajo zgodovinske knjige, prav tako kot mene.
Ker nimam časa eksperimenitrati in upati, da bom zadel pravo knjigo, mi prosim svetuj, če naletiš ali če poznaš kako hudo zgodovinsko knjigo. Recimo kot 6ar, ki ve kake knjige so mi všeč, vse ki mi jih je priporočil sem (večino) prebral in so bile odlične. Zdaj sem v fazi nabavljanja par postov prej omenjene Troje.
No trenutno prebiram od Henrik Sienkiewitcz-a NA POLJU SLAVE.
Dogaja se na poljskem leta 1683, ko so se poljaki mlatili s Turki.
Torej, če je kaj zgodovinskih zadev, keep me posted
PS: a ima kdo za posodit Dan Brown Digitalna Trdnjava, jo nikakor ne dobim v knjižnici...
Ker nimam časa eksperimenitrati in upati, da bom zadel pravo knjigo, mi prosim svetuj, če naletiš ali če poznaš kako hudo zgodovinsko knjigo. Recimo kot 6ar, ki ve kake knjige so mi všeč, vse ki mi jih je priporočil sem (večino) prebral in so bile odlične. Zdaj sem v fazi nabavljanja par postov prej omenjene Troje.
PS: a ima kdo za posodit Dan Brown Digitalna Trdnjava, jo nikakor ne dobim v knjižnici...
Odstrani se pošast!
Ce te zanima kej iz 2. svetovne vojne oz tistega obdobja, je naslov knjige Tudi jokati je lepo (al nekej podobnega). Baje da je grozno dobra zadeva!TomDar wrote:Aljaska, živ.
Skupnost, istost, stalnost.
Ja, ja ja, to je taTanja.C wrote:Mislim da je pravilen naslov Včasih je tudi jokati užitek.![]()
Prebrala sem v osnovni šoli in se pravzaprav spominjam samo ljubezenske zgodbe, zgodovinska dejstva so mi ušla iz spomina.
Skupnost, istost, stalnost.