Knjige

Vse ostale teme, ki vam padejo na pamet.
No saj sam naslov pove vse.

Moderators: TomDar, jang, Corto, Tornado, Mioke

kateri žanr najraje berete

fantastika
24
31%
zgodovina
30
39%
triler
7
9%
horror
10
13%
drama
6
8%

Total votes: 77

Giant
STRIPOHOLIK

Post by Giant »

Ah...ostajam zvest J.Vernu in njegovi literaturi....Ravnokar sem kupil zelo lepo ohranjene zgodbe Otroka kapitana Granta(I in II del) iz leta 1981 in rariteto iz leta 1956 v izdaji sinjega galeba: 20 000 milj pod morjem...Prav slednja je rezervirana za kratkočasenje v Grčiji... :P :P
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Karl May, Jules Verne
Od teh dveh mojstrov sem prebral vse kar se je dalo dobiti v naši knjižnici (ena cela omara tistih zelenih knjižic, debelih po par palcev :))

Tako, da mi odgovarja bolj zgodovinski in pustolovski žanr.
Za referenco kaj je zanimo za prebrat in kaj je cool je 6ar :)
Odstrani se pošast!
risar_69
STRIPOHOLIK

Post by risar_69 »

živjo ljubitelji knjig!
samo, omenil bom, kaj sem nazadnje prebral:W.Somerset Maugham-Tesno domovanje, ne vem, knjiga mi je bila zelo všeč.
Naslednja je bila SFRJ moja dežela-Dejan Novačič.
začel pa sem brati Srce teme-Joseph Conrad, naslednja pa, ki me čaka je Krasni novi svet od Aldous Huxleya.
Veliko užitkov pri branju knjig, pa, da ne boste preveč noter padli!
Corto
Moderator STRIPOHOLIK

Post by Corto »

risar_69 wrote:živjo ljubitelji knjig!
samo, omenil bom, kaj sem nazadnje prebral:W.Somerset Maugham-Tesno domovanje, ne vem, knjiga mi je bila zelo všeč.
Naslednja je bila SFRJ moja dežela-Dejan Novačič.
začel pa sem brati Srce teme-Joseph Conrad, naslednja pa, ki me čaka je Krasni novi svet od Aldous Huxleya.
Veliko užitkov pri branju knjig, pa, da ne boste preveč noter padli!
To sem bral in je dobra zadeva, samo sta mi bili boljši 1984 (G. Orwell) in Mi (Zamjatin) iz istega žanra.
Alek
STRIPOHOLIK

Post by Alek »

Pa Fahrenheit od Bradburya tut ni za stran vrzt :o

Drugace pa, ravno danes iz knjiznice, hihi--> Stephen King - Wizard and the Glass - Dark Tower IV in pa Umberto Eco - Foucaultovo Nihalo (Ime Rože nazalost niso imel :? )...
Skupnost, istost, stalnost.
frčafela

ne morm, da ne bi

Post by frčafela »

Ja, mojster Eco je pač eden najboljših. Toplo priporočam njegovo zadnjo Skrivnostni plamen kraljice Loane za vse, ki imate radi Flash Gordona, Mikija miško in seveda Eca.
Kar se pa tiče knjige Meč v tišini se strinjam...fina reč. Velik dogajanja, presenetljivih zavezništev in izdaj. A kdo ve, kdaj bo nadaljevanje? Zakaj ne morjo vsega hkrat izdat :?
6ar
STRIPOHOLIK

Post by 6ar »

horex2
STRIPOHOLIK

Post by horex2 »

trenutno berem -slovenija 1945,smrt in preživetje po 2 sv.vojni,od john corsellis in marcus ferrar
horex je zakon, pa reno tud...
Gusar

Post by Gusar »

Po dolgem času sem si vzel nekaj časa za branje knjig.Zdaj je na vrsti Oriana Fallaci.Včeraj sem prebral "Bes in ponos".Danes sem začel z "Moč razuma". :)
Priporočam! :)
GOTOF JE!
Aljaska

Post by Aljaska »

Zdravo!

sama se kar dosti potikam po antikvariatih. Kupujem bolj strokovno literaturo - slavistično. en mesec sem iz knjižnice odnesla precej te literature (da ne bo pomote, to so odpisane knjige v knjižnicah :D ).

Drugače pa za hobi poleg stripov prebiram zgodovinske knjige. Danes pa sem za 1€ kupila knjigo Ellis Peters: Dekle v zrcalu :D .

Lp A.
TomDar
Administrator STRIPOHOLIK

Post by TomDar »

Aljaska, živ.
Vidim, da te zanimajo zgodovinske knjige, prav tako kot mene.

Ker nimam časa eksperimenitrati in upati, da bom zadel pravo knjigo, mi prosim svetuj, če naletiš ali če poznaš kako hudo zgodovinsko knjigo. Recimo kot 6ar, ki ve kake knjige so mi všeč, vse ki mi jih je priporočil sem (večino) prebral in so bile odlične. Zdaj sem v fazi nabavljanja par postov prej omenjene Troje.

No trenutno prebiram od Henrik Sienkiewitcz-a NA POLJU SLAVE.
Dogaja se na poljskem leta 1683, ko so se poljaki mlatili s Turki.

Torej, če je kaj zgodovinskih zadev, keep me posted :)

PS: a ima kdo za posodit Dan Brown Digitalna Trdnjava, jo nikakor ne dobim v knjižnici...
Odstrani se pošast!
Aljaska

Post by Aljaska »

Oj!

Za začetek priporočam Fran Jaklič: Zadnja na grmadi (preganjanja čarovnic na Slovenskem, na koncu pa je objavljen tudi resnični sodni zapis iz sojenja čarovnici).
Bom pa še pripravila seznam.

Lp A.
Alek
STRIPOHOLIK

Post by Alek »

TomDar wrote:Aljaska, živ.
Vidim, da te zanimajo zgodovinske knjige, prav tako kot mene.

Ker nimam časa eksperimenitrati in upati, da bom zadel pravo knjigo, mi prosim svetuj, če naletiš ali če poznaš kako hudo zgodovinsko knjigo. Recimo kot 6ar, ki ve kake knjige so mi všeč, vse ki mi jih je priporočil sem (večino) prebral in so bile odlične. Zdaj sem v fazi nabavljanja par postov prej omenjene Troje.

No trenutno prebiram od Henrik Sienkiewitcz-a NA POLJU SLAVE.
Dogaja se na poljskem leta 1683, ko so se poljaki mlatili s Turki.

Torej, če je kaj zgodovinskih zadev, keep me posted :)

PS: a ima kdo za posodit Dan Brown Digitalna Trdnjava, jo nikakor ne dobim v knjižnici...
Ce te zanima kej iz 2. svetovne vojne oz tistega obdobja, je naslov knjige Tudi jokati je lepo (al nekej podobnega). Baje da je grozno dobra zadeva!
Tanja.C

Post by Tanja.C »

Mislim da je pravilen naslov Včasih je tudi jokati užitek. :wink:
Prebrala sem v osnovni šoli in se pravzaprav spominjam samo ljubezenske zgodbe :oops: , zgodovinska dejstva so mi ušla iz spomina.
Alek
STRIPOHOLIK

Post by Alek »

Tanja.C wrote:Mislim da je pravilen naslov Včasih je tudi jokati užitek. :wink:
Prebrala sem v osnovni šoli in se pravzaprav spominjam samo ljubezenske zgodbe :oops: , zgodovinska dejstva so mi ušla iz spomina.
Ja, ja ja, to je ta :) Nisem je se prebral, mi jo je pa kolega priporocu, se pa dogaja v tistem casu okoli 2. svetovne vojne i kolikor sem razumel, se dotika vohunske tematike.
Post Reply